Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2008

Last Nite

Semalam g Alamanda tgk wayang 1st time with Mr.East alone. Mase tgk Madagascar 2 bln lepas g ngn K.Lin & K.Som. Sbb xde citer, layankn jelah citer Till The Earth Stood Still. Lakonan Keanu Reeves & Jennifer Conelly & Jaden Smith anak Will Smith. Pelakon seme okay, yg x bape ok citernyer yg terlalu mudah & simple. No wonder la citer nie x bape di war2kan sgt. X membangkitkn rase takot pn dlm hati aku eventho bumi nk dimusnahkn. Tak mcm perasaan takot mase tgk citer War of The World lakonan Tom Cruise tue. Kitorang tgk pn sbb xde choice lain dah. Dr tgk citer Melayu, better citer omputih lg kan? Xde keje aku membodohkn diri tgk citer Cicakman 2 or Histeria tue..huhhh...kompem lg kuciwa & x berbaloi RM10 tue. Aku bkn x prnh cube tgk citer Melayu utk membetulkn balik persepsi -ve aku nihh..tp mmg da tgk pn kuciwa gak. Eventho org kate giler2 best, aku xkn terpedaya lagi dahh..x kene ngn jiwa la kate org..hehehe..

And smlm mase tgh tggu Mr.East solat Maghrib, aku duduk d…

East at home 15 Dec 2008

Buruk with Mr.East car

Putih 2nd with Mr.East car

Putih 2nd with Mr.East car lagikk

Gue & oren

Gue & oren lagik

Gue & oren lelagi

Kenny Rogers 20 Dec 2008

Makan2 kt Kenny Rogers Alamanda with K.Ya on Sabtu 20/12/2008

Ini dish K.Ya yg da abes

Ini dish aku yg baru sampai ^_^ yummy

Dishes kitorang yg baru sampai..control x lapo kekeke...

Aku control lagi...baru smpi air jekk

With Pak Kenny kt blakang nuu...heheh

Cam ayu gak nihh..pdhal da naik 2kg suda :(

Yakin Ini Yg Terbaik

Nape ntah kkdng aku mcm blur jer. Otak pn cam jammed xleh nk pk ape2. Kkdg aku tgk skrin PC pk ntah pape. Kkdng cam rase xto nk buat ape. Xto nk pk ape. Alhamdulillah byk yg da settled utk kat KL nie. Brg2 sme da complete. Tinggal utk part kt Linggiu sok la. Hopefully semuanya berjalan dgn lancar. Takot je layanan x memuaskn sgt nnti. Sbbnye ramai gak rombongan dr Semenyih tue. Maybe dlm 7-8 kete dah. Mcm kenduri kawen pon ade dh nie. Family belah East mmg excited giler la bile tau mamat tu nk tunang. Sbb mamat tu kan cam poyo2 x kesah. Pastu bile jd camnie, mmg semua pn excited la. Seronok je tgk sedara mara dia yg mmg jenis close semenyer. Jauh2 pn sanggup nak join hantar anak sedare kesayangan diorang tue.

East mmg baik giler ngn aku. Lately cam nmpk dia makin sayang kt aku. Sabtu lepas bg sms smpi bape kali ntah ckp rindu kt aku. Sbbnye x dpt dgr suara aku kt phone. Dia xde krdt, aku pn same. Lgpn masing2 bz nk uruskn hal ttg majlis sok la. Mlm baru aku dpt called dia. Tu pn gne hp…

Update Progress 4 27/12/09

Aku update scr ringkas jelah ehh ttg persiapan tunang aku on 27/12 Sabtu hujung minggu nie.

17/12 Rabu - beli cincin tunang @ Alamanda + Belt & Wallet Pierre Cardin + Kemeja Renoma.

18/12 Khamis - minum2 je kat Prescint 9 sbb esknye East ade intebiu kt LHDN.

19/12 Jumaat - East EL for whole day (intebiu) & aku EL for half day (pm) sbb nk g beli baju tunang. Memule g Ampang Park beli baju tunang & baju as hantaran from East side. Baju tunang total RM220. Baju hantaran RM150+RM50 (tudung kt Warta). Beli kain pelikat Gajah Duduk. G PKNS xde pape yg menarik pong.

20/12 Sabtu - g Alamanda lagi beli perfume CK for Men (surprise hantaran 4 him :D) ngn K.Ya. Hutang kt K.Ya RM125.00. G beli brg2 gubahan hantaran kt Balakong RM120.00. Beli chocolate Ferrero Roche RM18 + jajan for door gifts = RM100.00 @ Giant Tmn Connaught

21/12 Ahad - lepak rmh jer. Brg2 seme da settled beli kt sini. Tinggal benda2 yg nk dibuat kt Linggiu jelah.

Hari nie nk ajak East g Psr Mlm Serdang cr tudung putih yg …

yuhuuu

Ayok....nape cam mls giler nk update blog nih. Pdhal bkn de keje pong. Balik2 YM ngn Ropez or Bai..xpon dgn mamat Iz tu klu dia ade kt opis & td ngn Mimie Vf jap. Pastu xde sape da. Pastu aku rayau2 main opis..ooopsss Iz da sms ajak gerak. Mau ke Alamanda beli cincin tunang :D esk update lain...tata

Bantulah hamba-Mu

Makin lame aku makin terok. Rase hidup & jiwa nie kosong. Cam hidup aku nie dull sgt. Tujuan hidup kt dunia mcm da hambar sgt. Solat pn x rase kemanisannya. Allah dah tinggalkan aku ker? Sbb aku jd diri aku yg dulu. Yg hampeh. Aku tension dgn perasaan aku skrg. Dh la berat bdn naik da. Asek kuar mkn jer ngn Iz. Tensionnnnnnn....Ya Allah, bantulah hamba-Mu yg lost nihh :(

Hakikat Solat - cam sedey je sbb still buat dosa kapel :(

Kategori : IBADAH Solat Tajuk : Hakikat Sembahyang Hadith : Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya: “Mana-mana muslim yang apabila masuk waktu sembahyang yang diwajibkan lalu dia pun berwudhuk dengan wudhuk yang baik, melakukan solat dengan sebaik-baiknya begitu juga dengan ruku’nya, maka sembahyang itu merupakan kafarat (memadamkan) dosa-dosanya yang telah lalu, selagi dia tidak melakukan dosa besar.” Riwayat Muslim
Huraian
Pengajaran:
i) Agak menghairankan apabila didapati ada orang yang mengerjakan sembahyang, tetapi masih tidak segan silu melakukan dosa dan maksiat. Mengapa? Jawapannya adalah kemungkinan besar kerana sembahyang yang dikerjakan itu sebenarnya tidak ikhlas kepada Allah melainkan untuk menunjuk-nunjuk, riya’ dan takabur. Sembahyang yang sedemikian ini sama sekali tidak akan memberikan apa-apa kesan terhadap jiwa dan pembentukan peribadi serta tidak d…

Cincin Tanda 11/12/08

Hari Rabu gadoh sket ngn Iz. Diskas2 psl tarikh kawen. Dia ckp kazen dia plan bln 5 or 6 gak. So mcm da clash la pulak. Means mcm aku & dia cam kene lmbt la jgk kawen. Kire dlm setengah akhir tahun 2009. Mcm leh soh Lisa proceed dulu jelah. Mslahnye aku nk kawen cepat. Xnk kapel lame2 sbb byk dosa. Dah aku ckp ngn dia, klu lmbt kawen break je dulu xyah jumpe dating2 dah. Nak kawen sok bru close balik. Pastu leh dia ckp ikot aku jer & agreed jer. Dah spjg jln balik masing2 senyap jer. Dh ler aku keciwa xleh kawen cepat..tensen jekk. Lepas tu masing2 pn tensen mcm xde penyelesaian pulak. Xde kata sepakat. Mlm tu sembang la. Aku pn cam hangin jelah. Dia pn cam da xde mood. Ckp pn cam hape ntah. Masing2 tgh sedih & marah la mcm. Mmg pelik la mamat nie. Dia klu benda2 yg comlicated sket mmg blur & poyo jer. X reti nk pening2 kepala. Dia ingat seme benda pn mudah & simple cam otak dia je gaknyer. Marah btl aku smpi gelak2 sbb x pernah jumpe org mcm dia. Sengal giler. Tp…

Aku yg bongokkk

Hari2 nk jumpe..hari2 nk jumpe....apelah aku nie. Tension la aku nie...mudah sgt tergoda dgn hasutan setan. Klu dah kuar sama tu tau2 jelah kan. Pegang2 tgn laa..manje2 sket ngn dia. Takot lame2 ntah camne ntah. Adoiii....masak la aku mcm nie....hampess jerr...esok da kuar lagi...ishhh camne aku nie? Makin lame cam makin terok jerr...nie yg nk cepat2 kawen nihhh...x larat la nk kapel dah lama2 buat dosa...nnti jd jahat....adoiiiiiiiiiii.............tensennnnnnnnnnnn........

Macam macam laa...

Ptg nie kuar ngn Iz. Rase cam x sabo gile nk jumpe smpi aku soh dia dtg awal dlm kol 6pm gitu hehe. Pastu last2 nnti aku lak yg lmbt heheh. Da la mmt tue bkn leh tggu lame sgt...bising je nnti ckp lambt sgt la hape laa..heheh..lantak laa..dia tu bkn pandai marah btl2 pongg hua hua..amek kesempatan aku nihh..cam bz jek mamat tu hari nie. Td je kejap call aku b4 lunch hour. Pastu da la dia pn asek kene usik je skrg psl da ade aweks jd jiwang kekeke. Klu la diorang tau aweks tu adlh aku...huhu...xleh nk bygkn lagi...biar bg kad kawen je nnti suda. Siti Sharena bt.Rusli & Mohd Izhar Mohd Ishak. Cam sesuai je kann?? hehehe...ntah pape je aku nie hua hua...

Ntah la ehh..rase cam bley hepi je ngn Iz nie. Sbbnye aku btl2 dpt rase dia sayang gile kt aku. Aku lak eventho perasaan nie biase2 jer, tp aku hepi & suke je nk kuar ngn dia. Suke calling2 & sms ngn dia seme. Suke ngade2 & manje2 ngn dia. Eventho dia x bape pndi sgt handle perasaan ppn, tp dia mmg sgt2 riso klu buat aku s…

Around Raya Haji 1429H/2008

Lisa Engagement Day on Sunday 07122008

Last Holiday - Raya Haji

Hari nie Selasa dahh huhu. Ptg nie Insyallah dpt ler jumpe ngn Iz after 5 days x jumpe. Cam rindu gak nieh heheh. Pagi td aku lmbt sket, so mase nk smpi opis nmpk da kete mamat nih. Dia pn da nmpk kete aku teros2 slow down n saje jer bwk slow giler. Msti nk tgk muke aku le tue huhu. Aku pn cam malu2 gaban camtu kan hehe. Folo jelah kete dia tue, then aku gerak masok opis cepat la sbb rase dah lambat dah. Nmpk la mamat tu cam pandang jer aku kn dr kete dia. Bleh je patotnye aku singgap jap kt kete dia sembang. Tp cam segan la & x terfikir pong. Cam nk masok opis cecepat jer sbb rase da lmbt dah. Msti dia ckp aku kerek ptg nnti heheh.

Dia ckp dia belikan aku perfume & t shirt yg aku order mcm sepasang la utk aku & dia. Dia ckp dia beli dah tp kaler lain, corak je yg same. X kesah laa tue hehe. Smlm ptg sembang ngn dia gune fon k.ya, dpt la rase cam dia rindu sgt kt aku. Betol2 into la mamat nie kt aku kan hehe. Aku lak ade psg surut gak perasaan nie. Eventho sllunye biasa jer…

1st day without him

First day Iz xde kat opis sbb da g cuti kt Langkawi. Cam busan jekk kan. Awal2 pagi aku da belikn dia top up celcom 30 hengget yg dia soh belikn dulu mlm td by maybank2u. Then sms dia & x lame pastu dia called ckp da sampai Tapah & nk cap teh (menom2) dulu. Dia ckp gerak lewat dlm kol 6.00am+. Pdhal cadangnye Ayah dia kate kunun2 nk gerak kol 4.00am kekeke..Biaselah klu da ramai2 pegi, da la anak2 laki seme, lagilah cam berat je nk gerak pagi2 bute tue.

Smlm b4 buka pose kat Uniten Brothers Corner tu, singgah jap kt Tmn Putra Perdana dkt ngn Shang Ri La Pjaya tue. Lepak2 dlm 20 minutes sembang. Skali Iz nmpk cam Chia la tgh jogging. Seb baek kitorang x dpt dikesan hehe. Then smlm sbbkn lupe nk beli air kt Petronas cam bese utk aku buat syarat berbuka, so sbb xnk leceh2 aku decide makan berbuka dulu jelah. Rasa mee bandung muar masih sama cume terlebih cili daa..Aku yg kuat pedas pn ckp pedas, Iz apetah lagi. Makan pn terpaksa laju jelah sbb nk cover kepedasan tue kan. Mule2 cdg…

Update

Dgn Iz nie rase mcm di tatang dgn minyak yg penuh. Dh la sempoi..pastu mcm dpt rase dia sayang sgt kt aku. Eventho xdelah ckp jiwang2 ape sgt, paling kuat 'sy syg awk' jelah. Tp dr pandangan mata dia pd aku, pastu dia sllu curi2 pandang muka aku. Then klu aku ngantuk & senyap dia tnya nape nie? Cam lembut je dia layan...untung je rase dpt mamat nie hehe :) At the same time still kitorang saling berlawak, gelak same2 cam bengong pn ade...

Esok dia dah start cuti g Langkawi ngn family dia. First time berpisah lama dgn dia 5 hari. Selasa depan Insyallah baru jumpe after raye haji. Sabtu pagi sblm Subuh spt biase aku gerak balik Lengyu. Doa Allah selamatkn perjalanan aku ngn Anje berdua tue. Pagi Sabtu sampai, aku x puasa la hari tue. Kompem pn letih. Esknye time Lisa tunang Hari Arafah - hari Allah byk keluarkn ahli neraka kt akhirat sok sbb diampunkn dosanya. Aku niat nk puasa gak Insyallah.

Hari nie rase letih gak badan nie. Sblm2 nie rase relax jer puasa. Maybe sbb aku sahur…