Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

Thanks Yun =D

Ishh..sakitnya hati. Dari petang semalam nak upload gambo tak lepas-lepas. Apasal hahh?? Aku sorang je ker yg mengalami masalah nie? Tp nape?? whyyy?? whhyyy???? Ade entry khas utk Yun. Tu yg nk tepek gambo tue...Ahh..sakitnya hati...Takpelah..gambo tu upload je nnti. Nak ucap ARIGATO GOZAIMASU , TOCEY, MMKOI & TRIMAS pd Yun for the lovely birthday card & duit raya Naurah =D Ingatkan dh besar2 aku still dpt duit raya. Sekali tgk ade nama Naurah pulak atas sampul raya..kekeke...Thanks a lot Yun. Tak sangka betol tau! Ingatkan dapat kad raya. Rupanya kad birthday hehe =) TQ TQ Terharu dibuatnya =D

Rindu

Bonggol Unta???

Tiba2 aku rasa terpanggil memberi sikit ulasan tentang trend pemakaian tudung wanita muslim zaman sekarang. Spt yg kite sedia maklum (mcm ayat dlm karangan BM Form 5 pn ade..ngeee), pemakaian tudung ala-ala wanita muslim Indonesia sudah menjadi trend bg wanita muslim Malaysia sejak bbrp tahun yg lepas. Maka kuranglah sudah permintaan utk tudung bawal (aku adlh pemakai tegar tdg bawal hgga skrg..hihi) & yg melambak-lambak kt Jln TAR nu semuanya tudung yg ber'awning' itu. Ekceli takde salahnya tukar trend pon. Yang penting tudung tu menutup aurat. Menutup aurat yg sempurna di sini adlh menutup keseluruhan rambut, kain tudung tidak jarang & labuh menutupi bahagian dada. Tudung awning nie ade pelbagai jenis. Ade jenis yg pendek yg sah2 mmg x cukup labuh utk menutupi dada & ada jenis yg labuh mcm tdg labuh yg kbnykkn student2 sekolah agama sllu pakai. Emm..antara sbb knp aku x ikot trend tudung awning adlh krn tudung jenis ini kbnykknya jenis yg tdk cukup labuh utk menu…

Naurah Now

Aku tak tipu. Dah bape banyak draft yg tersimpan tak di publish. Semuanya tak habis di tulis. Bile masok hari baru, aku buat new post lagi. Dgn pemikiran & cerita2 baru. Still, cerita tak berkesudahan. So terperap jelah dlm draft. Bile rase bersalah, sudahnya upload gambo jelah. Letak caption sket, sudah. Draft teros jd draft. Dah lame2 sok kompem aku delete. Ntah ape kene dgn aku lately. Aku pon tak tau. Terlalu byk yg nk diceritakan sampai tak tau nk cerita mana dulu. Haih...maybe penyakit M sudah berjangkit pd aku. Ntah dtg dr mane ntah.
Baru kejap td Mak called from kampong. Dia ckp tetibe rase rindu sgt kt Naurah. Hee..my mom & dad mmg sgt adore sama Naurah more than their other grandchildrens. Nape? Aku pon tak tau. Maybe sbb Naurah mudah mesra dgn diorang eventho jarang2 jumpe. Plus Naurah jg sgt behave & suke buat memek muka yg menggelikan hati semua org. Datang time manja, dia suke lentok kepala kt org yg mendukungnya. Sgt best kan perasaan baby melentok manja pd …

Duduk, Merangkak & Sepsi =p

Birthday Lunch: 24/09/2010

She Read

Apelah gaknya 2 org kesayangan guwe nie tengok ek??
Adoii..tak reti duduk diam ini budak. Menu pon dia nak buat main
Tengok tu..sampai meleleh air liur dibuatnya..hahah =p
Sy bace buku la Ibu...practice makes perfect =D

28 Already =B

HAPPY 28 BIRTHDAY TO ME!!!
hohhh..tibe2 jadi sangat bizi. tokleh nak tulis byk2 pulak nak g pumping dulu aaa....nnti ada masa tulis lagi =p adiossssss amigosss!

Tetamu Lagi

Petang semalam kawan habi, his wife & their 1st doter, Alya came to our house beraya. Woww, sudah 2 hari berturut ade org dtg beraya. Rekod nihh =p Sbb baru je balik keje & sampai rumah, so xdelah lagi acara nak masak2 bagai. Makan kuih & teh o panas lagi jelah yer huhuh. Oo..their doter Alya adlh sgt cute. Sudah 9 months+ itu budak. Tua 2 bln+ dgn Naurah. Mase sampai rumah guwe, dia tertido atas bahu umminya. Letak atas toto yg mmg sedia terbentang di depan TV, lena terus si kecit tuh. Sembang2 with her ummi. Senang nak sembang bile masing2 ada anak kecik. Macam2 boleh share. Takdelah tak tau nak sembang psl ape. Dh la aku nie bknlah peramah sgt orgnya. Lagi dgn org yg baru 1st time jumpe. Tp bile dh ade anak, ok sikitlah. Ringan sket mulut nak berkata-kata.
Ntah hape kene malam td Naurah susah pulak nk tido. Dari pukul 7.00ptg habi try tidokan dia, sampailah aku dh siap mandi & solat, dia masih nk tido di pelukan habi. Letak bawah jer, merengek. Bile turn aku pon mcm …

Kat Rumah Nenek Johor

Panic

Whoaa...malam tadi aku dikejutkan dgn 1 panggilan drpd nombor yang tidak dikenali. Ingatkan Abah guwe yg call sbb mmg tgh tggu2 panggilan dr dia samada dia dah nak sampai ke Hentian Rehat Nilai or jauh lagi. My Abah came to KL for his check up at HUKM. As usual akn menyinggah at my house & habi will send him to the hosp. Abah's bus departed from Kota Tinggi at 6pm & expected to arrive at Nilai R&R around 10pm. Panggilan yg tdk dikenali itu dlm pukul 9.15pm masa aku tgh syok2 tgk citer Siti Kelembai kt TV9. Si pemanggil adlh perempuan & reception phone mmg agak kureng kt rmh guwe tuh. So keluar ke laman rumah & berckp kuat2. Ape?? Siapa?? hahaha...terjenguk-jenguk jiran sebelah tgk suara merdu siapakah itu =p
Lorr..rupanya2 panggilan dr owner nursery Naurah. Ibu Midah. Katanya mahu dtg beraya ke rumah guwe bersama budak2 pengasuh. Termasuk dia ada 4 org semuanya. Katanya kebetulan beraya rumah ibu yg menghantar anak2nya ke nursery kt taman aku tue. Tiba2 teringat…

KIP Mart, Kota Tinggi

Merenggg

Aku dah ade nama utk adik Naurah in future. Bisa? Kah kahhh.... Sory yer kawan2 tgh mengong2 sikit nih.. Tak bermaksud aku tengah pregnant or merancang utk getting pregnant. No no no.. Saje suka2. Mak kate mase kt Johor aritu, tgk gelang lipatan peha Naurah, akan dapat adik lelaki Whoaa...how I wish it will come true. Dapat sepasang anak. Boy & Girl. Tp buat masa skrg aku takde lg simpanan utk nama boy. Yg ade cume girl =D Ahh..ntah nape suke sgt anak perempuan. Sama dgn my mom yg suka dpt anak perempuan ramai. Buat masa nie, dlm siblings yg dh berkahwin, aku je yg dikurniakan rezeki anak sulung adlh anak perempuan. My younger sister yg sdg pregnant 6 bln, khabarnya bile scan dijangka akn dpt bb boy. So takhta cucu sulung girl masih dipegang oleh Cik Naurah Zayanie...tepukk tepuukk semangat!!! (ntah pape..)
Err..if Naurah dpt adik ppn, namanya akan start huruf N & 2nd nama pon start from Z Sudah jumpa nama yg rare tetapi bermaksud yg indah. Hishh..tetibe jd x sabo nk dpt anak lagi...hak …

Naurah Pergi Beraya

Naurah di Pagi Raya 2010

Nie gambar2 masa 1st day Hari Raya 2010. Gambo Ibu xleh nk tunjuk sbb x pakai tudung. Malu nk tepek hihi. So layankan jelah gambo Naurah & Habi nih. Ibu jadi papparazi yg berjaya jer =p Takde mood lagi la nk taip byk2. Makin lama makin malas nampaknye huhuh. Ade lagi gambo Naurah dgn baju2 rayanya yang lain. Baju gown etc. Baju kurung ade 1 nie jer. Tu pon beli last minute 2 hari sebelum Raya kat Giant Nilai. Harga dah turun 10 hengget dr harga sebenar. Itu bagusnya beli last2 minute nih hihi. Seb baek ade lagi saiz 0 utk baby nih. Tgk elok pulak Naurah pakai. Cuma tang tangan je kene lipat sbb panjang sket. Kain seme ok =) Ade gak Kudik baju kurung eventho Ibu & Ayah tak plan nak beli pon. Rezeki ko lah Naurah =D Ok, ptg sket klu rajen upload gambo Naurah pakai gown pulak. Till then....

Ohh...nak bagitau 1 berita gembira tentang Naurah. Nak masok umurnya genap 7 bulan hari Sabtu lepas, dia dah start gagah2 nk merangkak tp mcm tak bape nk pandai lagi. Duduk mmg dah terer dah h…

Puasa 3

Salam Lebaran to all =) Sejak sampai di Johor, masa selalu ada utk update blog. Boleh kata hari2 pon masok blog tgk ape update terbaru dr kawan2 bloggers. Well, spt yg dijangkakan, tak ramai yg meng'update'. Maybe masih ramai yg dlm mood bercuti berhari raya maka cuti sekali dr update blog heheh. Termasuklah empunya blog ini juge. Entah kenapa berat sungguh jari jemari nie nak memulakan penaipan kata2. Nak donlod gamba raya yg x bape nk byk & cerita2 ttg hari raya pertama bersama si kenit Naurah Zayanie etc. Rasanya tggu balik keje on Monday nnti jelah yer. Lg selesa update kt opis jer. Kt sini lupakan dulu rutin harian pd hari bekerja di negeri org =) Cuti bersama family tercinta harus di perguna sebaiknya. Bkn senang nk dpt cuti pjg mcm nie kt Johor =p
Alhamdulillah hari nie merupakan hari ke-3 aku berpuasa ganti. Lambat sket tahun nie sbb raya kt Semenyih dulu kan. Payah sket nk puasa kt sane sbb xde geng. Kat sini, seawal hari ke-2 Syawal Abah mmg dh biasa start puasa 6…

Cerita Biasa

Hari nie habi tak keje. Dia terpaksa berkorban cuti (yg masih byk huhh) utk menjaga si Kudik. Nursery sudah start tutup sejak tengahari semalam. MIL telah menjaga Naurah selama setengah hari petangnya. Para pengasuh sudah mahu balik ke kampung masing2. Thats y la nursery tutup. Pasrah jelah. Bila ada anak, hantar nursery, cuti kene sentiasa berbaki. Akan selalu terjadi kes2 emergency nursery akan di tutup. Cth bila ada kes budak kene penyakit berjangkit mcm haritu (penyakit kaki, tgn & mulut). Bile pegawai dr hospital kerajaan tau, kompem suruh tutup nursery. Bukan sikit2 hari. Seminggu okeh! Termenung jugak bile dpt tau. Takkan nk cuti seminggu? So dgn muka tak malu, called Mak kt kampong & asked if she can jaga that budak tecit for a week. Syukur, Mak available. Klu tak, terpaksalah carik alternatif lain. Last resort, kene gilir2 bercuti dgn hubby lahh huhuh. Emm, bila nak raya nie, kali pertama juga merasa nursery ditutup sbb pengasuh semua nk balik kampong. Nasib baek tak …

Selamat Hari Raya 2010

Nak wish kepada semua yang membaca blog nie

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf andai ada tersilap tulis Terkasar bahasa & yang seangkatan dengannya Selamat bercuti & berhati-hati di jalan raya
Aku akan bekerja hingga ke hari terakhir umat Islam di Malaysia berpuasa
Maklumlah beraya kat Semenyih dulu tahun nie
Tak sampai sejam perjalanan, dah pun sampai
Akan bertolak balik ke kampung halaman den di Kota Tinggi pd hari raya ke-4 hingga hari ke-8
Cuti for the whole next week. Yahoooo!!!! =D
Kumpul duit raya untuk Naurah banyak2 kat sane pulak =B ngeh ngehh

Balik Langat

Ahad lepas FIL ajak ke rumah Angah. MIL tak ikot sbb nak kemas rumah. Sbb FIL nak bawak Naurah sekali, so terpaksa la Ibu pon turut serta while habi driving the car. Tak jauh pon. Kat Hulu Langat area nak ke Sg. Congkak. Lalu highway Grand Saga, jumpa 2 tol, jalan depan sket dah sampai. Sampai2 je nampak kereta Puteh. Kebetulan sungguh. Nampak je kete habi, teros Angah & Puteh keluar bile nampak FIL tengah pegang Naurah. Tak nyempat2 nak keluar kereta, Puteh dah sambar Naurah. Maklumlah, last jumpa masa majlis aqiqah si kenit tue. 4 bulan lebih jugaklah tak berjumpa. Excited sungguh diorang main2 dgn Naurah. Si kecik tu pulak asyik nak di lepas ke bawah. Dia kan tengah sebok nak explore kebolehan merangkak & duduknya yang masih belom stable sgt tuh. Dilepas atas tikar, kejap mengundur kejap menyenget. Diambil marah & menangis pulak. Sua dekat kucen kecit yg comel, teros menyengih nampak gusi. Nampak gaya Naurah akan jadi pencinta kucen mcm Ibu jugak. Yessss lahhh =D
Lebih k…

I'm Exhausted

Jumaat lepas ber'iftar' di hotel sebelah opis. Sangat best =D Berjumpe & beramah mesra dgn opismate habi & ahli keluarga mereka, sangat meriah. As usual, Verandah Restaurant sentiasa crowded dgn manusia. Semua org byk duit meh?? Kalau tak silap, bufet berbuka di sana adlh RM79++ per pax. Klu tak sbb di sponsor, jgn haraplah merasa nk kesana huhuh. And Naurah, as usual mendapat perhatian ramai. Bagi yg x pernah melihat anak hasil acuan Sharena & Izhar, mmg ada sedikit teruja. Alhamdulillah Naurah sgt behave. Tak menangis lansung. Tetap suka merenung muka manusia2 yg tidak berapa dikenali. Tp asal tak nangis, itu dah cukup baek. Ramai tangan yg mendukungnya. Dia senyap jer buat muka plain. Takde perasaan. Trademark ibu masa muda2 dulu hahah. Tertido hampir setengah jam di pangkuan habi. Bangun semula & mood masih oke. Bravo. Layan jelah gambo. Letih lak tangan nk menaip =B (ker malas??) Ohh..semua gambar hanya dpt di snap semasa Naurah sdg tido & selepas bang…