Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2009

Mages Wedding 21 Feb 2009

Nak balik da time nie..sempat lagi tu K.Niza ajak posing kekeke...

Sempat lagi kwn K.Niza snap time nih hehe..

Candid nihh...poyos jek makan hua hua

Dari kejauhan jek..keje kwn K.Niza la niehh

Poyos jek muke aku...rase x semenggah je time nie...

Marah diri sndiri

Klu bace entry aku yg lepas2, byknyelah kununnye aku plan itu ini. Xnk jumpe Iz lah, nk g jog la, busan ngn Iz la. Ntah pape ntah lg aku merepek. Kkdng aku nie mcm org yg x bersyukur dgn life yg aku ade skrg. Rase busan la, kosong la, hape laa...ntah pape lah lagi rungutan aku kt blog nie. Aku bace2 balik cam meluat pon ade kt diri sndiri nihh. Emo sgt2 kkdng tue. Mcm semenye nk kene ikot ape yg aku nak. Deyy appadaa...mane blh camtu siot. X seme yg kite nak boleh dpt. Kene adapt la dgn situasi diri nih. Marah aku dgn diri aku nih...huhhh

The Mines

Semalam kengkunun ckp nk g chapteh jer pastu Iz balik rmh b4 Maghrib. Last2 aku ajak dia g The Mines lak nk belikan bos aku speaker. Ntah camner pakai speaker ntah bleh rosak. K.Niza nyer yg aku belikan sekali ok jer lagi. Tp yelah..benda da nk rosak kan. Aku pn malas nk pk byk, aku amek duit collection PMD buat pegi beli. Aku tuko speaker baru yg same jenis ngn aku punye yg dah bertahun pakai nih. So aku amek yg baru, bg bos yg lame. Aku ckp je speaker aku kt rmh da x pakai. Malas arr nk mintak duit dgn dia. Sbb aku tau dia bab duit nie susah sket eventho gaji belas2 riban. Dia x kesah sbnrnyer tp aku mls sgt nk mintak. Berat betol hati nie rase. Xpelah sbb duit collection pon dia bayo lebih dr org laen. So cam gune duit dia gak la. Same jek. So settled psl speaker bos. Lega huhhh..

Aku mmg da jarang sgt pegi Mines. Aku taula ade byk changes. Tp b4 this pegi cam malas nk jalan & explore. Semalam barulah explore & aku nmpk byk kedai baru & kedai lama by yg dh relocate. Keda…

Sambungan....

Keh sambong citer balik hehe. After belek2 majalah, aku ajak Iz g Kafu tgk ape2 yg patot. Ingat nk beli la ape2 yg patot utk stok mkn klu busan2 kt rmh sewa tu. Tp beratur pjg la pulak time nk bayo tue. Maklom ler gaji baru masok. So pusu2 la gomen servants berbelanje brg2 dapur. So straight ke tingkat atas. Jalan2 kt bah.bra xde yg berkenan lak. Pastu jln kat bah.baby, teringat nk beli present kt new mommy Siti kus opismate aku. Punyelah lame belek2 baju baby. Bajet aku ngn Iz 20 hengget jek. Tp last2 decide beli sarung tgn & kaki yg comel 2 pasang. Plus sapu tangan buat lap ape yg patot. Pastu carik wrapping lak. Skali jumpe lak paper bag mini gambo bear. So aku sumbat je seme benda kecik yg aku beli dlm tu & muat pon. So total expenses RM16.80. Penjimatan la jugak kan hehe. Aku pn bayolah kt kaunter atas. Seb baek x ramai org sgt kt atas. Pastu g bwh sat nk dpt free parking. Sekali punyelah ramai org cam ulat taik (phrase Abah bile menggambarkn ramai org haha). So pastu da …

Future Expectation

Semalam after keje on the dot 5.30pm aku cau cin cau from opis. X sabo nk jmpe tunang comel nih hehe. So gerak teros ke Pjaya parking kete kt blkng flat tmpt bese pertemuan. Skali aku racing ngn Iz la pulak hehee. Jumpe dia mase kt traffic lite Cyber. Aku dpt potong dia tp dia smpi dulu sbb masok simpang ke Pjaya KLIA Express Terminal tuh. Aku lalu jln bese yg akn jammed sllunye kt traffic lite simpang nk ke Hosp.Pjaya tuh. So mase tggu traffic lite hijo, aku nmpk kete Myvi putih tunang comel berdesupp dgn lajunye. Xyah la nk laju2. Kompem aku kalah hehe.

Then agreed nk naik kete aku kuar, tp tetibe adela pulak mamat buat sales ttg kad security utk kete. So lmbt la sket sbb dgr penerangan bagai. Layankn jelah kate Iz. Then pas dgr2 diorang celoteh, spt bese mmg x beli la. Org tgk bz nk kompol duit nk kawen nih, nk beli benda alah tue pulak. Gilo hapo. Sdgkn aku nk try Herbalife pon kene cancel, ini pulak nk beli benda tu. Huishhh..seb baek la Iz nie bijak laksana cam aku gak. So xdelah…

Makan2 @ Midvalley

I love candid pics :P

Cam perantin lak hehehe

Anak beranak..gue nggak ada dong..


Tunang syg snapkan hehe..kunun posing la nie hua hua..

Tunang comel den...susahnyer nk amek gambo dia..huhh


Dpt snap A.Edy sket..da kurus sejak masok kursus polis hehe..

Mak+Abah sedang bersantap dgn bersungguh2

Amboi2...gelak sakan nmpk...mentang2 la org banjer..Iraz & K.Ya yg emon...


K.Ya & K.Ann wife A.Edy, ibu to Emriel Syahran yg cam anak jepon hehe..

New Year 2009

Deyy apadaaa..nie nak masok bulan 3/09..aku baru nk upload gambo time New Year 2009 hahhaa...bengong ape ntah aku nie..b4 this xde mood nk upload gambo..nie pon sbnrnye aku malas tahap cimpanzi tp sbb da xde keje, better aku mengarang kat sini hehe..

Anyway klu x salah aku time nie mmg New Year..kurang ingatan sejak2 nak masok 27 thn this year hehe. Time nie baru pas g Low Yatt amek laptop adik Iz yg dah siap diformat balik after rosak ari tu. After that g lunch kt foodcourt bwh tu pastu xtvt bebas. So aku ajak la Iz lepak kt Pavillion sbb aku pn x pernah melepak kt sane. Aku nie nama je every weekend balik Cheras. 5 minit je klu drive ke KLCC dr Bdr Permaisuri tue. Tp mmg x penah jalan2 round KL. Aku bkn kaki jalan. Boring2 kt rmh, aku lepak rmh gak. Mls nk kuar lah. Mmg bkn kaki jalan. Jenis rumah person kot. So bile da ade peluang mcm nie, aku amek kesempatan la. So lepak la ngn Iz kt tangga Pavilion nie tgk aksi org ramai.

After da busan kitorang g lepak kt Taman Cyberjaya lak. Adoi…

Mak...tolonggg!!!

Semalam after keje aku balik lmbt. Kak Som ajak menom skali ngn Iz. G la menom ber-3 kat Terminal. Sembang2 pastu after Maghrib balik opis hntr Iz. K.Som teros balik Pjaya. Pastu sembang2 ngn Iz dlm kete ttg belanje kawen. Bln nie (3) aku kene ade at least 1k utk cover pelbagai deposit. Same gak utk next month (4). Dlm bln 5 dlm koman2 rm600 gitulah. Masak betol lah. Anyway ptg smlm dah pos potostat IC kt Abah utk amek borang kebenaran kawen kt PAID KT. Hujung mggu nie smpi la kot. So bleh la diorang amek next week ke kan.

Aku bajet pakej baju & pelamin etc mase kt Jhr sok dlm 2k. Ingat nk tnya Kak 10 if klu dia amek utk belah aku kt sane skali bape. So mase balik Jhr utk survey sok leh tgk mane lebih murah. Let say dia bg gak pakej cam belah Iz nie RM1,200 pastu kos pegi balik RM500, total up baru RM1,700. Tak pon lebih sikit sbb aku ade tambah make up utk nikah & bantal duduk nikah. Tanye jelah nnti. Klu in budget below rm2k, mmg aku nk amek jer. If not, tawakal jelah time ba…

Money money money

Smlm ptg after keje teros g Kedai K.10 & bgtau kitorang nak amek full pakej. Means baju (RM600), make up (RM250), pelamin (RM350) & fotografi (basic RM700). Total up to RM1,900. Mahal lagi kos fotografi shj belah aku kat Johor nuu RM2,159. Dasat kan? Aku rase yg belah Iz nie gune sticky album jer. X kesah la..asal ade official fotographer. Xdelah missed moments2 tu seme. Pastu pas kawen xyah sebok2 nk cuci gambo & edit bagai. Tunggu jelah dr org tu album yg da siap. Belah aku mahal sbb storybook album 2. Nikah 1, Resepsi 1. Jenis cantik punyelah. Professional fotographer at JB. Aku da settlekan half RM880.50 after Iz byr deposit RM200 to booked date. So balance RM1,079.00 Iz settlekan lak after nak amek album sok. Kesian Iz, byk duit dia abes. Aku pon tlg mane yg mampu jelah. Utk pakej ngn Kak 10 kat Semenyih nie Iz ckp dia nk byr deposit RM300 dpt gaji sok. Aku tambah la sikit la dlm RM100 ker. Jadilah kann. Balance tinggal RM1,500. Ok la tue kan. Aku bajet pakej yg belah…

Wholemeal for the week

Td tunang syg belikan roti wholemeal. Siap hntr PMD nih hehe. Tgh diet, so mknn pon kenelah benda2 diet jek. Kat opis nie klu lapo aku mkn roti nie jelah. Tarikh luput pon 27/2, smpi Jumaat nie lah. Tgk2 duit dlm purse tinggal 10 hengget lebih jek wawawa. Lg bbrp hari baru masok gaji. X jadilah g Alamanda ngn Iz hehe. Ptg nie Iz ajak g kedai Kak 10 sbb nk bagitau nk amek pelamin & fotographer skali. Total to pay will be RM1,900. Baju baru, make up & pelamin = RM1,200. Photography RM700. Murah jek. X pasti lah mcm mane album da siap nnti. Gune sticky album ke customize kerr. Lantak lah. Yg penting ade org yg mmg incharge utk amek gambo. Pastu tunggu gambo siap teros. Xyah nk susah2 nk g cuci & edit bagai. Seb baek Iz agreed hehe.

Weekend Full

Sabtu bertolak from Pjaya to Melaka on 11.45am. Arrived at Kadok kazen Iz house on 1.00pm. Smpi rmh kenduri at Padang Temu on 1.30pm. Makan2, Iz jumpe kwn dia sat, bertolak balik hntr Kadok & 2.45pm went to Senawang to K.Lin house. Arrived K.Lin house on 3.45pm. Beli tembikai kuning half, jalan tutup ke simpang masok rmh K.Lin, kaedah cube jaya & jumpe lencongan. Jln tutup sbb nk buat highway tembus to Kajang (LEKAS). Lepak2 main2 ngn Aqil, Mija & Ejam. Sembang2, solat. 6.15pm bertolak to Dewas MPS Seremban to Mages wedding. Arrived b4 7.00pm smbil mkn kacang tggu K.Niza & kwn. K.Niza smpi 7.30pm. 8.00pm makan. Jumpe Shoba. Amek gambo & bg hadiah kt Mages. 8.30pm chow.

Iz x larat nk anto ke Pjaya. So tido rmh dia kat Semenyih. Tgk tv sat. G mandi, solat, tgk tv, tido around 1.00am. Bangun tido 7.30am, solat. Kejut Iz b4 8.00am. Bekpes, tgk tv, bace paper kt tingkat atas. 12 lebih sembang ngn mak Iz teman dia masak. Tgk tv, mandi & period.Kol 1.00 g lunch, naik …

Mudah Lupe

Dlm entry lepas2 klu ade yg bace, msti rase cam pelik nape aku asek mention 'maksiat'. Mcm ape bendalah yg aku buat smpi aku riso sgt bile g dating. Well..dating pon kire maksiat ape. Keluar bedua2an dgn lelaki bkn muhrim. Klu da kuar, kkdg pegang tgn. Tambah lg 1 dah. Tp yelah, di akhir zmn nie benda nie da jd common. Cam perkara biase jek. Kt mane2 pn leh nmpk pemandangan coupling. Thats y la aku x sabo sgt nak meng'halal'kan hub.aku ngn Iz nie. Sbbnye bile buat maksiat, byk hal2 agama yg aku xleh nk fokus. Cth paling mudah solat. Susahnye nk khusyu'. Pastu bace Quran pon kkdng malas sgt after Maghrib & Subuh tue. Nk bangun awal Solat Subuh after dgr azan pon liat. Sblm aku serius ngn Iz, mase aku single dlm 6 bln after probs & clash ngn ex-fiance dulu, mudah je nk dekatkn diri ngn Allah. Sbbnye aku kire cam terpeliharalah dr buat pkr2 yg Allah larang. Otak pon fresh je dgn ingat Allah je sllu. Dptla zikir byk sket sbg zikir harian. Skrg nie hampeh je. Af…

Gemok bangat : I

Semalam after keje aku balik rmh sewa, mandi & siap2 nk kuar ngn Iz. Rase da lame x buat mcm nie. Sllunye after keje teros je aku parking kete & kuar chapteh kt foodcourt depan P9 tu ngn baju keje. So rase cam kembali semule ke keadaan baru2 becinta pon ade hehe. Ntah nape aku rase cam da lame sgt bercinta ngn Iz. Cam da kenal lamerrr sgt. Pdhal klu ingat2 balik bln 11 baru start kawan sms2 & calling2. 27/12 tunang. Next week barulah genap 2 bln bertunang. Tp cam da kenal Iz for the whole life. Lebih2 lg da bz buat preparation nk kawen bln 5 nie. Everything is going too fast. Aku lak cam hari2 yg dh berlalu teros luput dr ingatan. Ade masalah ingatan gaknye aku nie.

So ptg smlm g mkn kat Sg.Ramal kat tmpt baru. Tempat makan sebelah Hasan Cafe yg lama. Aku mkn yong tau foo. Seb baek ngn sup & ade kuah hitam tu gak tp yg peliknye dia ade letak sambal kacang pulak. Tp aku makan cam not bad la gak. So klu nk mkn yong tau foo bleh g situ jelah lepas nie. Iz lak makan char ju…

Blue & White Theme - Bertandang

Smlm after balik keje teros g kedai jahit K.10. Sampai2 tgk ade org la pulak 2 mamat mane ntah. So lepak dulu ngn Iz kt kedai sebelah tue. Sembang2 sat, sempat pow Iz soh beli kacang goreng sehengget heheh. Dlm 10 minit org tue blah & kitorang pn masok arr. Ting tong ting tong, aku ckp aku nak gak tema white & baby blue utk belah Iz. Aku ckp baju kebaya labuh cam baju yg kt display kt depan kedai dia tue. Tanah musti mau putih. Birunyer part labuci2 & manik2 jer. Sekali tgk msti nmpk byk white la. Then baju Iz aku nk baju moden. Baju Shantung namanya. Pastu xmo ade butang depan. Sejibik cam baju A.Edy mase kawen dulu lah. Then K.10 ckp seme buleh. Then dia ckp klu da beli material seme dia call aku dtg tgk ok ke tak. Then aku kate ok jelah. Rege baju..yess..tu yg paling penting. Baju baru+mekap = RM850. Amazing price kan? hehe..kire rege kawan2 la kate K.10. Pastu klu plus pelamin total up RM1,200. Could u believe that? Klu la K.10 nie dekat ngn Johor, da lame aku amek. Be…

Baju Nikah

Semalaman aku x dpt tido semalam. Sbbnye aku mkn duromine pagi smlm. Dulu aku rase xdelah probs xleh tdo smpi smlmn. Skrg effect pil btl2 hebatla. Mkn pagi, mlm xleh tido. Tp yg bestnye bile mkn pil nie, aku jd aktif & cergas. Bdn xla letih2 cam sllu x cukup tido. Pelik betol. Anyway pagi nie aku xmkn la. Busan siot xleh tdo. Kol 2.30am aku xleh tido so aku tgk tv smpi kol 4am. Sempat lg aku sms Iz ckp aku xleh tido. Sms sket pastu dia call aku. X sangke lak dia leh terjage dpt sms aku tue hehe. Kesian dia pepagi da kene kaco ngn aku. Tp dia masok lewat pn opis sbb ade jiran dia meninggal mlm td. So dia pegi la ziarah jenazah seme. 10.30am dia sms ckp baru smpi opis.

X lame pastu Abah called ckp duit kt CIMB x masok lg. Cuak gak aku takot salah no.acc. Call K.Ya dia cancel. Meeting kot. Call Lisa x angkat. Aku call lagi pastu baru dia angkat. Then Lisa sms no.Abah & thank god sama. After that aku call CS Maybank & tnya then diorang kate masok 12mlm nie bkn mlm td. 1 hari be…

Serabot psl kawen

Lately fikiran mmg serabot. X tenang lansong rase hati & fikiran nie. X best betol perasaan nie. Aku rase cam nk bersendirian & sorang2 jer. Xnk la jumpe Iz jer. Busan gak aku nie da sbnrnye. Aku da kembali jd mcm dulu ke? Mcm mase aku jahil dulu? Aku rase yer sbb aku pn asek buat maksiat jer ngn Iz. Tu yg jd serabot tue. X sukenye aku mcm nie. Aku nekad nie xnk jmpe Iz sgt mggu nie. Hari nie aku nk balik rmh awal after keje & lepak tgk tv. Pastu Solat Maghrib, kemas bilik, baca buku agama, solat Isya' & tido awal. Maybe b4 tido leh baca buku agama balik la. Dlm nk tggu mengantok tue kan. Selasa seb baek Iz ade main badminton. Leh balik awl lepak or jog. Rabu lunch hour jumpe Iz kejap sbb nk hntr kain utk baju nikah kt K.10. Pastu ptg ingat nk g jog. Khamis g jog lg or balik lepak2 kt rmh. Tp mmg xnk da la jmpe Iz sllu dating. Letih & busan sgt2 da nie. :(

Aku blh tenang klu aku ingat Allah byk2. Zikir hari2 mcm dulu. Buat solat sunat. Barulah rasa terisi jiwa …
Alahai..busannye life aku nie. Napelah aku jd mcm skrg nie. Bangun pagi punyelah malas skrg. Solat pn 6.40 camtu barulah aku bangun. Pastu ngantok guling2 balik cam nk tido. Dlm 7.15 barulah hegeh2 nk gosok baju. 7.30 - 7.40 baru nk mandi. Siap2 dlm kol 7.50+ barulah turun & gerak. Smpi opis skrg dlm kol 8.10 - 8.20 gitulah. Still awal lg la sbnrnye. Tp klu nk ikotkn dulu, 7.50 aku da smpi opis dah. Parking kosong punyelah melambak. Now kkdng x dpt parking da aku klu lewat sgt huhh. Aku rase cam org laen yg dtg awal. Pdhal aku yg dh lmbt. Pagi2 tu mcm mls sgt nk bangun awal. Asek rase ngantok semacam jek. Ape nk jd la aku nie. Seb baek still solat lagi. Tu pn ari tu burn solat Isya' sbb da ngantok & malas sgt. Hmm...makin hampeh aku nie....nie pn skrg kt opis rase ngantok bangat..mata cam kelat jek. Pdhal mlm td kol 11 lebih sket da tido dah. Bangun 6.40am kire da lebih dr 6 jam per tido. Lebih tdo da ke aku nie??? Or make up balik x tido sgt last week sbb mkn duromine &a…

I want to be alone again....plssss....

Aduu...busan niehh..bos seme ramai yg xde g Neocyber nyer perasmian. Aku mls nk ikot. Xde bos kt opis, better aku dok opis jek. Bleh senang lenang nk g buat ape pn xde sape nk perati. Sbnrnye aku ngantok gak nie. Rase nk g surau tido sat tp mls pn ade. So aku ngadap PC nie jelah. Otak aku x stable sgt la. Cam di awang2an jek. Dah start balik la blur aku nie. Nyampah tol lah. Dh la smlm aku saje buat hal. Saje nk pressure Iz sbb after tunang x penah lg gadoh. Saje la nk test dia kan. Tp ntah nape mmg rase ade marah jugak sket. Ntah la..aku pn x phm aku nie mcm mane sbnrnye. Susahnye nk 'dapat' diri aku yg dulu. Pelik betol jd aku skrg nie. Cam hidup nie penuh ngn pura2 jek. Alahai...ape la nk jd aku nie...

Anyway kesian Iz mlm td xleh tido after aku x layan dia mase call. Pastu sms dia pn aku x bls. Xde mood betol lah. Cam busan jek. Kol 6.08am dia sms aku soh bangun solat. Aku bantai tido gak. Dekat kol 7am baru bangun solat. Pastu after solat aku called dia. X angkat. 7.15am a…

From HCM to Msia

Dah selamat da smpi Msia negaraku tercinta. Letih giler lah. Sbbnye tido yg x nyenyak & skjp. K la aku citer dr awal aku nk g HCM hari Sabtu lepas la yer. Ke KLIA 2 kete, A.Edy & family & mak abah. Pastu kete tunang kesayangan Iz skali ngn K.Ya, Anje & Iraz. Smpi KLIA dlm kol 12.30, check in pastu g mkn kt The Gardens food court dia kt floor atas. Aku mkn nasi ayam roasted & seme pn mkn ngn pilihan masing2 la. Sronot sbb Iz pn ade same hehe. Byk gak dah dia join xtvt family aku. Eventho jd bf aku dlm 2 bln jek pastu teros jd tunang & lg bape bln je nie nk kawen, ade gak la kesempatan b4 dia btl2 jd sbhgn dr family aku.

Aku suke mase plane nk naik means berlepas & mendarat la. Rase cam seronot jer thrill dia tue. Paling best mase dia laju pastu naik atas hehe. Dr KLIA ke HCM amek masa dkt 2 jam gak la. Tp mase balik sejam setengah jelah pulak. Pastu urusan utk check out & amek bagasi pn cepat giler. By the time check out, bagasi pn da smpi tinggal nk amek…

HCM here i come...

Semalam from office aku & Iz g amek Iraz teros kt Hentian Serdang. After amek dia kitorang g Kajang nk tgk money changer caj bape utk RM to USD. Sms K.Ya n dia kate kt sane diorang jual rm3.66 per 1usd. Tgk2 kt Kajang rm3.609. So aku pn tuko lah 100usd dulu takot hari nie turun lg rate. Klu naik pn naseb lah kan hehe. Anyway da nk smpi je rmh cheras, A.Edy call soh amek K.ya kt lrt salak selatan. So teros jelah amek dia & on d way blik rmh tu K.ya ckp nk g dinner reramai. Iz ckp klu dia tau nk buat family dinner tu dia x ikot. Pd aku dia pn da sbhgn dr family aku. Tunang aku da pon. Lg bape bln nk kawen. So xde salahnye. Lgpn nk g Midvalley. Aku manelah berani sgt nk drive sane. Ade dia senang la sket kan. So after maghrib seme pn teros gerak & A.Edy banje makan kat Flying Chillies yg serve masakan Thai. Rege dia punyelah mahal. Air paling murah air mineral rm4. Gilos betol lah. Air buah smpi rm8. Rasa masakan biaselah. Klu tmpt mahal2 bkn puas sgt pn rasenye. Better g ger…

Ooopss terlupe

Ohh..lupe nk citer after tgk rmh yg Insyallah kitorang akn ddk after kawen sok, tgk rmh lame Iz yg dah ade org sewa. Pastu singgah lak rmh makcik yg jage dia mase kecik2 dulu. Namenye Mak Ton. Agak peramah la. So aku pn ok jelah sembang sikit2. After solat Maghrib, lepak sat pastu balik Cyberjaya sbb kete aku kt opis lagi. Pastu bru lik Ptjaya, Iz ke Semenyih. Yg paling bestnye Mak Ton tu ckp aku lawo hehe. Boleh la makcik. Biase2 jer. Nie pn da naik 2-3kg. Tgh diet tp td g gak lunch ngn Iz ngn K.Lin kt Dengil. Aku amek nasik sikit jelah. Mkn ikan ngn kangkung goreng. Air limau ais kurang manis. Pastu balik opis aku mkn la pil diet tue. Aku pn da start balik minum byk air putih. Buang toxin dlm bdn. Tensen arr gemok nie. Badan rase x selesa sbb rase ade lemak berlipat. Pakai baju pn da kurang best. Bontot pon da naik balik. Sangkut je baju kt area tue huhhh. Aku klu bdn naik, pipi, bontot, perot & peha la yg naik dulu. Bdn aku kecik lg. Jenis buah pear nyer bentuk bdn. Bdn kecik, …

Otak Lancar

Malam semalam semalaman aku x dpt tido. Smpi ke pagi dok pusing kanan kiri jek. Mata ngantok tp otak asek berjalan jek. Da lame aku xde masalah tido. Sllu letak kpl jer 5-10 minit selamat da la. Ini skali xleh tido lansong. Dlm kol 3am aku sms Iz. Pastu 4.30am after g buang air kecik aku decide to bangun jek la. Kemas2 baju nk bwk g HCM Sabtu nih, pastu gosok baju nk g keje pagi tu. Yg pelik lg 1, spjg hari smlm aku xde pulak rase ngantok sbb x tido mlmnye. Try tido kt surau pon otak ligat fikir. Fikir mcm2 lah. Ntah pape jer aku terfikir. Last2 x tido pong. Ptg smlm after keje g teman Iz anto Kak Som amek kete dia yg kene langgar lari kt Dengkil. After that aku ajak Iz g Bdr Baru Salak Tinggi tgk rmh yg Insyallah kitorang akn duduk after getting married sok. Rmhnye cam besar gak la. Rmh teres 2 tingkat yg masih agak baru. 2007 siap. Still ade lg rmh yg kosong tp deretan rmh kitorang tu dh ramai org gak la. Mostly nmpk melayu lah. Rmh tu aku rase dlm area 20 x 70 kaki la. Dlm x dapek …

Too much to think

Aku pn xto ape sbnrnye yg berlaku pd aku. Mcm pelik betol rase life aku nie. Cam kkdng aku x sedar ape yg aku buat. Kkdng mcm jelas sgt. Tp mcm aku nie bab perasaan tu mmg da kurang la. Ape yg aku fikir, aku pn xto. Aku juz jalani hidup skdr hidup. Mcm mls nk pk byk pn ade. Buat jelah ape yg patut aku buat. Tido, mkn, bangun tido, g keje, kuar dating, solat. Tp mcm dah xde excitement dlm ape pn yg aku buat. Cam bosannye hidop aku nie. Dah buat perubahan pn still rase bosan gak. Sllu jek aku baring termenung x buat ape. Pk ape pn xto. X phm nape aku jd gini. Tp aku tahankn jelah diri nie. Buat jelah ape yg patot hari demi hari. Aku pk sungguh2 pn bkn dpt idea pn nape. Pastu 1 lagi hari2 yg lepas tu mcm berlalu begitu saje. Mcm da luput teros dr ingatan. Xde kesan ape2 pd diri aku. Ishh...aku klu pk mcm nie, msti ingat aku nie da nak mati gaknye kot. Tp x insap2 gak. Buat maksiat gak. Ape la nk jd aku nie.

Aku rase life aku yg paling bermakna sekali mase aku dekatkn diri dgn Allah. Dr bl…