Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2008

Runtunan Hawa Nafsu & Kejahatan Dlm Diri

Astaghfirullahalazim. Aku nie selalu sgt buat silap pd Allah :( Lemah lagilah iman aku nie :( Susah betul nak kekang hawa nafsu & kejahatan dlm diri aku nie :( Aku bukan tak perasan, tp mcm terus jer buat salah tue. Tp Alhamdulillah Allah bagi peringatan yg cepat bile urusan aku menjadi sukar. Aku cepat2 ingat yg aku mesti ada buat salah pd Allah kat mane2 nie. Then bile ingat2 balik, barulah aku realize & after mohon keampunan dr Allah, semua jadi okay semula :) Ini bukti jagalah Allah, Allah akn menjagamu. Aku harap Allah sentiasa pimpin aku menuju jalan keredhaan-Nya, jalan kebahagian-Nya, jalan akhirat si Syurga yg kekal abadi.

Pagi td aku mandi wajib period tp tadi ade keluar darah lagi sikit daaa. Aku pn mmg ada was2 pn nk Solat Subuh pagi tadi, so mmg berasas la was2 aku tue. Aku mcm tak sabar2 nk cepat dpt Solat semula nie. Aku nk buat amal ibadat pd Allah byk2 sementelah lagi dah Ramadhan start Isnin nie bersamaan 1 Sept.2008 ^_^ September bulan yg bermakna pd aku sbb …

Sampai di sini saja.

Entah mengapa serasakan inilah emel terakhir aku pd Sepul hari ini. Seperti sudah tiada daya utk aku meneruskan penulisan aku utknya. Aku spt amat kecewa klulah Sepul skrg in masih lagi begitu, masih lagi sesat, masih lagi 'buta' sdgkn aku berusaha gila2 nak dia kembali pd jalan Allah. Kalau dia sendiri tak menginginkan bantuan Allah, apa daya aku utk membantunya? Inilah yg aku paling kesali sekali. Aku decide nk stop emel aku hinggalah masa yg Allah tetapkan nnti. Maybe inilah pkr yg terbaik aku perlu lakukan skrg. Allah sdh menggerakkn hati aku & selepas ini aku akn fokus pd pembelajaran aku. Kemantapan iman aku. Masih byk yg perlu aku belajar & kejar. Aku kene lupakan ttg Sepul. Terutamanya di bulan Ramadhan nie, aku perlu beribadat pd Allah dgn bersungguh-sungguh. Biarlah Sepul dgn jalan yg dipilihnya. Aku sdh bagi panduan, nasihat & kisah2 teladan. Itulah yg aku termampu. Kalau hatinya sudah tergerak, dgn membaca semua2 emel2 aku saje dah cukup utk dia merenun…

Niat Sudah Terlaksana

Alhamdulillah semalam dapat hantar rambutan yg Mak kirim from Linggiu & sedikit buah tgn from aku (kain pelikat, brooch & kurma) to parents Sepul. Sekejap je semalam sbb Mak Sepul pening kepala pulak. Org tua, biasalah kan, bile puasa tu badan mmg mudah lemah. So, aku pn mmg niat taknak lama-lama sgt, mengambil kira lagi keadaan makcik, aku pn mintak diri cepat2 lah. Yg penting niat dah terlaksana ^_^.

Then balik2 ada 2 road block polis. 1 kat Cyberjaya & 1 lagi kt Putrajaya. So smpi rmh dekat pukul 7.00pm la jugak. Seb baek tak boleh solat, so xdelah tergesa2 sgt kan. After beli soto ayam yg sentiasa berubah2 bahan2nya tue hehehe...lepas mandi terus makan & apa lagi..berkurung dlm bilik la baca buku2 Dr. 'Aidh tue ^_^. Tidur awal dlm pukul 10.00pm, Dlm 11.30pm mak called ckp dia pn still pening2 sikit lagi. Aku ingat dah elok dah. Hm..kesian kat mak. Maybe boleh called K.Ya lagi mlm nnti tnya mak mcm mane. Insyallah hari nie mak dah lebih sihat, amin.

Ttg Sepul, aku…

Period, Ziarah & Ramadhan

Hari nie aku period daa..hehe...seb baek pegi toilet sbb rasa nk terkencing sket. Tak bajet pn nk period. Patot la mggu lepas breast aku sakit...pastu aku lak pk yg bukan2..hehehee...lawak laaa..tp seb baek la Allah gerakkn hati g toilet sbb sllunye klu aku puasa mmg tak pegi toilet lansung sbb xde air nk di keluarkan kann..haha..so buka2 seluar tgk dh ade coklat2 kat panties, first yg terdetik dlm kepala time tu rugi tak dapat Solat Asar hari nie :( then baru teringat aku puasa sunat hari nie, tp x rasa rugi pn sbb tak rasa letih sgt pn puasa nie :) . So redha jelah. Aku makan ler 2 biji rambutan yg aku bwk pagi td tue utk batalkan puasa. Alhamdulillah dpt aku puasa sunat Syaaban 6 hari. Itu jelah yg Allah dah takdirkan utk aku, syukur ^_^ . Moga berkat semua pahala puasa sunat tue & dikira sbg amalan di akhirat kelak, Insyallah, amin.

Hmm..mmg bagus lah Solat di awal waktu nie. Kalau la aku blm Solat Zuhur td, msti kene qada' sbb period time waktu Zuhur dah masuk. Lagi 1 kala…

Fitrah Hidup di Dunia

Pagi tadi aku menangis lagi bile mengingat kesedihan hub. aku & Saiful. Selepas itu bercampur dgn kesedihan terhadap kelemahan diri & rasa takut pd kekuasaan Allah SWT. Dalam aku nangis & terbatuk2 tu, mmg ada rasa perit pd tekak sikit & sekali masa aku berludah utk keluarkn lendir2 batuk kat tisu aku tgk ada darah sikit. Seram la jugak bile tgk. Batuk nie dah makan masa sebulan sejak aku demam bulan minggu ke-2 bulan lepas klu tak silap. So terdetik lagi dlm hati inikah atr petanda pd kematianku? Dan breast aku dlm minggu nie mmg ada rasa sakit sikit. Mcm nk kene period tp aku tgk tarikh masih awal lagi jugak. So mlm2 aku tido x pakai bra baru rasa lega sikit skrg. Aku check2 jugak klu ada benjolan or ketulan kat breast tp Alhamdulillah tak ada pulak. So aku ada terfikir maybe rasa sakit nie azab dr maksiat aku dulu. So aku sabarkan diri & redha dgn ujian yg Allah dtgkn utk aku sbg ujian dlm kesihatan.

Aku sudah berjaya mengharungi detik2 gelap dugaan yg Allah timp…

Kiamat, Kematian, Nafsu & Lidah

Ya Allah, sedang aku baca balik post Ayat Quran Surah Al-Mukminun ayat 32-90, tetiba aku dpt ilham yang aku nie termasuk dlm umat/kaum manusia akhir zaman. Umat manusia yg terakhir sblm tibanya Hari Kiamat. Ya Allah, masih berapa lama lagikah masa yg Engkau berikan pd kami sebelum tibanya Hari Pembalasan itu? Buat hati aku rasa gentar kerana aku rasakan aku juga adalah sebahagian drp sejarah. Sejarah telah pn tercipta utk kaum-kaum yg lalu. Kaum Nabi Musa, Nabi Isa dan kaum2 Nabi-nabi yang lain. Dan aku adalah umat Nabi Muhammada SAW iaitu Rasul yg paling utama. Alhamdulillah, aku bersyukur krn menjadi umat Nabi Muhammad SAW. Dan Rasulullah SAW telah meninggalkan kita umatnya selama lebih kurang 1430 H. Telah berlalu bebapa ribu tahun yg lalu kewafatan Rasulullah SAW. Panjang dah masa tu. Teringat pd kisah Isra' Mikraj di mana dlm perjalanan Nabi SAW dr Masjidil Haram ke Masjid Aqsa dimana Nabi SAW ada melihat perempuan tua yg sudah bongkok 3 pada waktu itu dan Malaikat Jibrail ka…

Saat Bayi Akan Di Lahirkan ke Dunia

Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...

Dia bertanya kepada Tuhan : " Para malaikat disini
mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya
kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya
begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat
untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga
ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan
tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu
setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan
menjadi lebih berbahagia"

"Dan bagaimana bisa saya mengerti di saat orang-orang
berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka?"

"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang
paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh
kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara."

"Dan apa yan…

Bukti Kekuasaan Allah SWT

Ini foto bersejarah kerana kali pertama foto bumi diambil dari angkasalepas (pada ketinggian 300 kilometer). Foto ini diambil oleh Yuri Gagarin, angkasawan Rusia dan manusia ketiga ke angkasalepas pada 12.4.1961, selepas Nabi Isa as (selepas percubaan membunuhnya) dan Rasulullah saw (dalam peristiwa Israk Mikraj).


MasyaAllah !! Setelah 9 bulan perjalanan, Amerika menjejakkan alatnya di planet Marikh pada 25.6.2008 lalu dan hari ini menunjukkan fotonya kepada umat manusia di bumi. Tanah Marikh diambil dan dianalisa. Foto ini boleh tiba ke bumi dengan pantasnya, melalui perantaraan apa? Orang kafir sibuk meneroka alam baru sedang umat Islam pula sibuk melayan tuntutan Kuasa-kuasa Besar Dunia dan bercakaran sesama sendiri.



“Katakan (kepada mereka), ‘Kamu lihatlah apa yang terdapat di langit dan di bumi’..”(Surah Yunus:101). Dari 2 butir pasir di bumi hingga apa sahaja termasuk planet saling menarik antara satu sama lain dengan nilai tetap yang sama di mana-mana alam ini, Subhanallah !! (Fo…

The Walk, Prima Avenue

The Walk, Prima Avenue - Tuesday 19th August 2008

Ciss..apsal cam control giler nihh?? poyosss....hahaha...


Haa..tuan punye camera SE W660 yg pakai spek tue, sebelah dia cik puan akaun kite Shoba

Yer..ini dia bakal ibu kat PMD cik puan Siti (baby dlm perut tu tgh lambai2) & apsal muke aku cam penyek jer nie...huhhh


FYI, aku makan benda alah nie ler tadi. Black Paper Roasted Chicken yg sejuk & tak ummpphh lansong. Tak boleh lawan Dii Zan, CBD huhu ^_^

Ini gambar setelah habis makan. Ayam cam x sentuh pn ade..sbnrnya habis tue, teknik gambar je yg buat jd gitu kui kuii..



Nie gabungan 3 dish setelah selesai melantak. Ittadakimasssu. Sekian, terima kasih.

Ohh..actually makan nie semua free jer. Kitorang dpt baucer sorang RM20 hengget. Sepatutnya ada lagi 2 org yg join. Anita & Azman tp diorang pass jer. So dptlah K.Niza & Shoba masing2 RM20 (aku & Siti mmg sorang dpt RM20) yg sptutnya baucer RM40 utk dikongsi berempat (K.Niza, Shoba, K.Nita & Man). Then K.Niza ada order p…

Peninggalan Rasulullah SAW, & Para Sahabat (Khalifah)

Makam Rasulullah SAW
Baju Rasulullah SAW
Pedang Rasulullah SAW

Pedang Sahabat (Khalifah)

Pintu Kaabah Yang Lama

Surah Al-Mukminun, Juzuk 23, Ayat 32 - 90

Lalu Kami utus kepada mereka, seorang Rasul dari kalangan mereka sendiri (yang berkata): "Sembahlah Allah oleh kamu sekalian, sekali-kali tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Maka mengapa kamu tidak bertakwa (kepada-Nya).
Dan berkatalah pemuka-pemuka yang kafir di antara kaumnya dan yang mendustakan akan menemui hari akhirat (kelak) dan yang telah Kami mewahkan mereka dalam kehidupan di dunia: "(Orang) ini tidak lain hanyalah manusia seperti kamu, dia makan dari apa yang kamu makan, dan meminum dari apa yang kamu minum.
Dan sesungguhnya jika kamu sekalian menaati manusia yang seperti kamu, niscaya bila demikian, kamu benar-benar (menjadi) orang-orang yang merugi
Apakah ia menjanjikan kepada kamu sekalian, bahwa bila kamu telah mati dan telah menjadi tanah dan tulang belulang, kamu sesungguhnya akan dikeluarkan (dari kuburmu)?,
jauh, …

Beratnya Beban Yg Di Tanggung

Assalamualaikum
Bismillahhirrahmanirrahim

Last Friday aku start emel Sepul utk ajak hati dia mencintai akhirat dan zuhud pd dunia. Aku harap sgt dia baca emel yg aku bagi tue. Semalam (Isnin) pagi aku sent 1 emel, petang aku sent 1 lagi emel (based on emel Hakikat Pernikahan) yg pd aku ada kene-mengena dgn dugaan yg kami lalui sebelum ini. Dan pagi tadi aku tulis emel pendek ttg kerisauan aku tentang keadaan diri dia skrg, ada perubahan yang baik atau tak, baca ke tak emel2 yg aku bagi tue, jgn la smpi sia-sia jer semua buah fikiran & nasihat aku tue, nauzubillahiminzalik. Aku akn belajar utk bersabar utk dia. Aku bukan ape, aku taknak dia bazirkan masa yg ada nie dgn sst yg lansung x bermanfaat kat akhirat sok. Setiap detik masa yg berlalu amatlah berharga. Allah pn dh ingatkan kita dalam Surah Al-Asr (Demi Masa, sesungguhnya manusia di dalam kerugian...) Aku pn bukanlah fully takde buat pkr yg sia-sia tp sekurang2nya aku beringat ttg tue. Aku cuba elak sedaya upaya dr bersembang …

Rindu Bertamu Lagi

Ya Allah, hari nie aku sering teringat akn Saiful Bahrie
Entah kenapa fikiran ini semakin kuat mengingatinya
Ya, aku rindu pd dia..rindu pd saat-saat kami bersama
Saat-saat indah itu terlalu byk dm tempoh 3 tahun++ kami bersama
Aku tak pernah ingin lupa akn semua kenangan itu
Ianya tetap menjadi memori yg paling indah buat aku
Walaupun akhirnya Allah takdirkan kami tidak dpt bersama..
Aku redha pd-Mu Ya Allah sekiranya itulah yg terbaik utk kami berdua
Aku serahkan soal jodohku pada-Mu Ya Allah
Tuhan Yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Hamba-Mu Yg Lemah

Assalamualaikum warahmatullah :)

Hari nie Insyallah adlh hari ke-3 aku berpuasa sunat bulan Syaaban :D
Isnin & Selasa, semalam Rabu rehat & hari nie sambung balik

Emm, hari Selasa malam aku g Alamanda teman Ana hosmet g beli brg2 makan utk dia bwk balik kg.dia kt T'ganu ptg Rabu (semalam).
Aku teman jelah sbb aku pn teringat aku nak beli buku kt MPH. So alang2 lah kan hehe. Nak tau bape buah buku Dr.'Aidh aku beli? 3 buah tuuuu....hoho...itu pn sbnrnya ade lg 1 buku yg aku nak beli tp aku tangguhkn dulu. Ntah lah ekk..bile tgk buku2 Dr.'Aidh, mcm mesti nk kene beli jugak.Lagi la bile aku tgk bil.buku yg ada kt MPH tu dlm 2-3 buah jer. Cam takot nnti cari lagi x jumpe, so aku sedaya upaya akn beli jugak. Kdg2 rasa mcm aku ni tamak, beli byk2 sekaligus. Bkn boleh baca sekali harung pn. Mmg la kan klu fikir mcm tue, tp aku mmg tak rasa menyesal or rugi berhabis duit utk buku2 Dr.'Aidh nie, Insyallah. Takpelah bajet sket utk mkn asalkn aku dpt beli buku karya dia utk m…

Ampunilah Dosa2 Hamba Mu Ini

Ya Allah, aku yakin Kau telah murka pd aku pd hari aku bertemu dgn Saiful
Krn itulah selama bbrp hari hatiku menjadi keras
Dan aku hampir2 saja berlaku zalim pd Saiful
Ya Allah, Kau ampunilah dosa ketelanjuran ku Ya Allah
Aku bertekad tidak akn berjumpa dengan Saiful berdua-duaan lagi
Sekiranya dia ingin berjumpa dgnku, aku akn membawa mahramku bersama
Itulah yg aku tekadkan di dlm hati selepas ini, Insyallah

Aku akn cuba utk mengurangkan sms/call atr kami
Dan sekiranya dia bersungguh utk hidup bersama ku
Dia akn berusaha utk menikahi ku dgn segera utk mengelakkan kami melakukan dosa terhadap Mu Ya Allah, Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Pengampun

Kau peliharalah aku drp melakukan segala laranganMu & permudahkan bagiku utk melakukan segala yg Engkau Perintahkan, amin.

Rest. Kelab Komuniti Tasik Cyberjaya

PMD Staff - Wednesday 18th June 2008


Nie gambar amek ramai2, seme staff PMD ada maa..
Semua sekali 11 org
Aku kenalkn start dr kiri depan yer Anita,Shoba,Shahrel, Aku, Azman, Mariyana (HOD), Niza, Siti, Ruby,Matin & Azmi

Time nie dah kurus sikit kan? hehe :D
Tgk lah si Man sebelah aku tue dok ngendeng dekat2 ngn aku
Mentang2 la aweks cun skrg..hua hua....
Shahrel pulak x habis2 dgn phone dia...biaselah org bz...hehe
Time nie makan di tanggung oleh Tabung PMD, sedap gak la..not bad :)

Hah..nie la aku punye dish utk hari tue..ikan as main lauk lah..wallah nyum nyum :P


Haa..nie pulak yg most of them order lah..main dish ayam masak kuzi klu x silap aku...
Alahh, mcm ayam masak kari jugak la lebih kurang...sedap jugak la :)

Hari ini & Semalam

Assalamualaikum warahmatullah....

Hari nie hari ke-4 la klu nk ikutkn aku xde contact Sepul lansung
Alhamdulillah, aku rasa mcm dh dpt biasakan diri jugak
Di tambah lg dgn suasana ceria kat opis & rmh sewa :)
Then ditambah lg dgn pembelajaran aku dlm agama
Semakin hari semakin biasa dgn keadaan skrg nie
Ya, aku gembira dgn life nie, semuanya atas kurniaan Allah jua
Yg kekurangan hanyalah kasih syg dr seorg lelaki yg bernama Saiful Bahrie
Aku tau dia tgh bz skrg nie kat Alumni sbb UPM buat konvo after Hari Raya (bln 10)
Sbb buat 1 Sidang jer, so graduan byk la dlm 6k++ kot
So aku faham la dia mmg bz & tak ada masa nk fikir ttg personal problem dia sgt
Aku just dpt doakan dia sihat & tak bersedih selalu (bagus jugak la dia bz kan)
Tugas aku skrg just bersabar, doa & tawakal
Aku serahkan jodoh aku dgn Sepul pd Allah & mungkin inilah yg terbaik utk kami buat masa ni :)

Malam td Kak Ten (sis in law Sepul) sms aku tnya ttg keadaan kitorang skrg
Aku reply la ckp apa yg Sepul ckp kt aku …

Rindu Yang Sayu

Aku rindu kat Sepul sbnrnya skrg nie
Aku kemas2 meja opis nie
Then nmpk ada tulisan2 dia tulis masa plan2 utk tunang last year
Buat aku teringat byk kenangan2 manis semasa kitorang bersama
Pastu dgr pulak lagu Cebisan Kenangan nyanyian Amar
Buat aku betul2 rasa rindu saat2 kitorang gembira dulu
3 tahun+ bkn 1 jangka masa yg singkat
Byk yg kitorang dh tempuh dlm tempoh tue, bkn senang utk aku lupakan
Dan aku tak menyimpan sbrg perasaan marah @ dendam sikit pn pd Sepul
Aku cuma bagitau pd Mamat je sorang sbb dia kwn aku & Sepul
Aku perlukan pandangan dr dia, Alhamdulillah kptsn aku itu adlh tepat
Selain dr Mamat, xde sape yg tau Sepul suka ppn lain...
Aku xnk aibkan Sepul, aku xnk keruhkn hub.atr 2 family
Sbb aku masih ingin bersama2 dgn Sepul walau dia dh buat salah pd aku
Aku masih yakin dia adlh utk aku & aku adlh utk dia
Dia akn jd suami yg soleh & aku akn jd isteri yg solehah
Inilah yg buat aku terus tabah dlm mengharungi saat2 paling genting dlm hub.nie
Klu aku bukak citer ttg Sepul ad…

My Life

Hari nie bos cuti, so spt biasa office akn jd lebih tenang :)
Then aku dh buat seme keje aku, now dh relax sket lah
Td dh xfer duit kt Maybank K.Ya RM70 - hutang beli brg2 kt Hero & DIY Store last weekend
So settled, lega bile hutang dh settled kan? Rasa ringan jer...hehe...
Now aku nk settlekn PTPTN aku sbnrnya..nk settle yuran admin yg tertunggak dkt RM2k
Tension aku klu ingat2 psl nih..& aku dh ckp nk loan dgn K.Ya RM2k tu dulu
Insyallah, bonus next year aku leh settle balik hutang aku tu :)
At the mean time aku hrp PTPTN akn approve aku nk bayo monthly RM150 & potong dr gaji
Takde balasan lg emel aku tue, aku pn lupe pulak nk letak no.h/p..cisss..
Alah reply jelah emel tu klu susah sgt pn kan?ape daaa...xde alasan xleh nk contact lorrr..

Then aku nk set kt Bank Islam la nk pantau saving aku kt Tabung Haji tue
Boleh tgk online klu bukak akaun kat Bank Islam..leh kuar gune ATM dia lagi..
Tu yg bahaya tu kan?Tp aku maybe mmg kene gune jugak duit kt TH tue
Sbb nk cover bayar roadtax ke…

From Last Post

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah, Isnin 11/8/08
Allah panjangkan lagi umur aku pd saat nie
So dptla aku menaip luahan hati aku pd blog nie, Insyallah :)

Last post aku psl Sepul nk jumpe aku Selasa mlm last week 6/8
Akhirnya x jumpe sbb dia ade keje, then aku soh ckp ape dia nk ckp on the phone je
Memule dia cam xnk, then aku kate bile lagi?
Aku ckp camtu maybe sbb aku dh letih kot...penat dgn teka teki dia
Then dia kata dia dgn ppn tu bleh kate dh OFF lah
Sbb terlalu byk rintangan, chances nk bersama dlm 5% jer
Tp hati dia mmg dh ada kt ppn tu..kire dh sayang laa....
Kesian kan aku?cinta aku dgn dia 3thn++ kalah dgn cinta ppn tu yg bbrp bulan jer
Klu aku ingat2 benda nie mmg sebak jugak lah..mcm now nie lah
Betapa tak berharganya kasih syg aku pd dia pd waktu nie
Aku dok pursue dia giler2, ussha mcm2, doa etc.dia lansung x consider

Entah lah...fikir benda nie semua buat aku sedih
Sbb tuelah kite sbnrnya jgn fikir benda2 yg lepas yg sedih2
Utk apa dikenangkan?Nape nk bersedih?
Bolehkah dgn menging…

Ringkasan Dugaan

Hari nie dah 5/8/2008. Hampir 4 bulan dah aku & Sepul dilanda masalah.
Byk yg dah berlaku since last post on 3rd July tue.
On 10th July aku, declare putus tunang dgn Sepul just between us.
Sbbnye Sepul takde masa nk ke Johor & parents aku pn serah pn kitorang jer.
Since family belah Abah pon ade problem jugak, so malas la nk susah2 diorang.
Parents Sepul pn tak bape sihat, so kitorang deal berdua jelah.
Juz lately aku dpt tau parents Sepul still x bape jelas ttg kitorang.
Sbbnye Sepul x citer kt diorang la. Aku pn da mls nk amek kisah la.
Sepul tu bknnye betol sgt pong...lantak lerr...

Then bulan lepas aku mmg giler2 gak la pursue Sepul
After dpt petunjuk & hidayah dr Allah, aku dpt rasakan
Yg aku dh byk berubah jadi a better person lah
Alhamdulillah dgn Rahmat Allah ini aku jd seorg yg tabah
Dan paling penting sekali hati & jiwa aku tenang bak air di kolam
Aku betul2 serahkan takdir aku pd Allah krn aku yakin itulah yg terbaik
Dan Allah telah pun membantu aku & akhirnya hari nie…