Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

Manusia+Dunia=Malang

Hari nie rase cam nk tulis sst yg diluar norma kehidupan aku spt entry2 yg lepas. Kdg2 mengimbas kembali ke masa lalu ade gak pekdahnye. Ade ker? hehe..Adelah sbb bile imbas kembali masa lampau, ade benda yg kite bangga krn merasakan telah memilih jalan yg betul & of course ade jgk benda yg kite rasa cam menyesal memilihnya. But kesimpulannya tu yg paling penting iaitu adakah anda menyesal dgn keadaan or kehidupan anda skrg? Well..jwpn aku tentunya 'TIDAK'. Yelah, of course ade benda2 lalu yg kite rase blh buat better cam blajo sungguh2 & jd seorang juruterbang ker, xnak kawan ngn ex-bf yg lalu sbb akhirnya cinta putus tgh jalan dsb. Tp klu kite pk2 balik, if kite pilih jalan yg lain, adakah kite pasti hidup kite lebih bahagia drp skrg?? Well, semua org takkan ada jawapannya krn ianya hanya milik pengetahuan Tuhan yg Maha Kuasa. Ya, ada org yg skrg inipun kehidupannya tidak bahagia. Menyesali masa lampau sudah tak berguna maka pandanglah kedepan & cuba lakukan peru…

My Latest Pics

Xleh nk sorok..mmg da gumuk..waaa...

Perot yg x bape nk beso sgt lg :p

KRR Lagi...

Aigoo..letih jugak nk menukar layout blog nie kan? Smlm ptg mmg keje aku ngadap blog nie jer semata2 nk tukar layout yg dh berkurun lama ku rasakan terpampang. Aku nie bkn terer sgt bab mencantikkn blog nih. Semuanya explore sndiri xde sape nk ajo pon. Maka dgn itu semuanya dilakukan dgn terhegeh2. Klu org laen leh siap 5 minit, aku kene kali ngn 2 laa hehe. Bile ngadap Pc lame2, mata pn mulelah berpinau. Last2 eventho panggilan pulau dr hubby blm kedengaran, aku logout siap2 sbb dh x larat nk hadap. Insyallah dr masa ke semasa, aku akn tambah a few gadgets yg power sket spy blog aku lebih mesra alam pd semua pengunjung :p (ntah bile ntah...)

Smlm aku kuar lunch dgn hubby...(dgn nada bangga :p) Cam aku sorang ade suami ekk?hehe..Eventho opis kitorang cume sekangkang kera, tp bkn sllu dpt kuar mkn same2. Bkn xde peluang. Tp lebih kpd memberi peluang kpd diri masing2 utk jalani life opis yg normal spt sblm kawen. Dia masih mkn dgn kawan2 dia & aku dgn kwn2 aku. Kkdng join kwn2 maka d…

Hubby Felt My Quickening :p

Last nite for the 1st time hubby dpt rase time bb kicking from inside ^_^ Sungguh2 hubby lekap telinga kt perot aku yg boncet nih nk mendengar sekali ape bb tgh buat kt dlm tue heheh. Tp mmg bb bergerak byk kali smpi hubby siap tnya ' bb buat ape tue? main bola ehh?? nape asek gerak jer nihh?' Time bb kicking tu, aku baring terlentang. Bile pk maybe bb x selesa, aku pn pusing bdn ke kiri but still dpt rase bb kicking. Dan sllunye dia kick sebelah kiri perot. Mlm td sebelah kanan pulak. Mase tgh baring terlentang & angkat baju tgk perot, siap blh nmpk perut cam ade gelombang bb kicking perot hehe. But pagi td eventho mlm da makan sup sayur, still muntah kuning which means perot dah kosong. Bb kuat mkn sungguh lately. Tgh nk membesar kott. Sbbnye aku xdelah rase lapo tahap cipan pn. So aku assumed mmg bb yg nk mkn. Hubby pn ckp camtu gak hehe. Now da start balik kene mkn kerap in a small quantity sbb perot mmg cepat rase lapo eventho baru jer lepas makan. Camne mommy nk diet…

Nie Je Yg Sempat :p

Td citer2 ngn opismate aku, then baru teringat rasenye sempat snap a few pics after pelamin dah siap di pasang. So ini jelah yg dpt aku pertonton pd korang semua buat mase nie. Jadilahh...

Exhausted Weekend

Guys, i'm sooo tired today. Cam xde tenage even utk menaip kt blog nih. Mata cam nk bukak pn x larat. Long travel so not suitable for me at time like this (pregnant). Bile pk Friday nie akn balik lg ke Jhr, rase cam nk nanges pn ade =( Tp demi tggjwb pd keluarga, akn ku gagahkn jg kaki yg bengkak ini..cewahh. Cam drama la pulak kann hehe. But serius la guys, eventho majlis hari tu mggunakn khidmat catering, letih yg aku rase lebih kurang je mcm majlis yg masak sndiri jgk. Klu aku x pegnen maybe ok kot. Entahlaa ekk. Dan yg paling mengecewakn, henpon aku lansong xleh nk snap gmbr sbb battery kong. Time2 tuelah nk kong kann. So xdelah gmbr2 yg blh aku sajikn utk tatapan korang seme. Sadiss. But Insyallah yg weekend nie punye aku akn try snap byk2 sket plus d/load pics from camera Abg aku yg last week punye.

Well..pagi td sbnrnye aku muntah kuning yg agak byk jgk. Aku mmg dh teka dh akn jd mcm tue sbb mlm td aku x mkn ape sgt. Cume yogurt setengah cup & buah epal sebiji. Tp nk mas…

Tanah Tumpah Darahku

Insyallah mlm nie aku akn bertolak balik ke kg. halaman kt Jhr negeri tempat tumpah darahku ^_^ So ptg nie abes keje x teros balik rmh BBST. Maybe menom2 dulu ngn hubby smntara tggu kakak aku sampai by KLIA Express kt Kota Warisan. Td call adik aku yg study kt KUIA, dia masih kat kolej & kwn dia akn teros hntr ke rmh aku. Dia ckp still ingat lg jln ke rmh aku. So aku soh dia teros ke sane jelah alang2. Hrpnye kakak aku x lmbt la. Klu x kesian adik aku kene tggu lame kt luar rumah. Td sempat YM ngn adik aku yg nk nikah esk. Dia kate tgh angkut PC & sgl kelengkapan internet masok dlm bilik pengantin. Rase cam nk muntah ijo aku bace dia tulis. Ape kejadahnye bilik pengantin ade PC bagai lak nihh? Ade mase lg nk online ke time kenduri kawen? Adik aku yg sekor nie mmg poyo sket. Malas nk layan...cehh..Aku soh tlg mak, dia g YM pulak. Kate nk testing jer kununn..pdhal lame gak aku tgk dia online. Semon betol.

Emm..hari nie aku on YM sat sbb kwn aku emel tnya aku ape citer. So sembang…

Selingan Part II

Td aku ikot opismate K.Niza g tapau lunch kat SME. Tgk lauk pauk ikan yg pelbagai buat aku rambang mata & x dpt menahan nafsu. Maka aku pn tapau lah nasik dlm 2 senduk pastu amek ikan kembung masak asam pedas & sayur petola masak air. Pas da bayo tetibe rase bersalah bile teringat sdg berdiet nasi. Maka pegi beli pulak laksa utara sebungkus. Teringat kt hubby so smpi2 opis call hubby ckp nk bg nasi utk lunch. Seb baek dia x kuar lunch lg. So lunch td mkn laksa jelah heheh. Perut rasa ringan & x lapo pon. Tak taulah sekejap lg ker kan. Stok buah2an pn aku baru je habiskn nih. Rasenye ptg sket aku bancuh nestum 3 in 1 la jwbnye :p


Aigoo...klu dpt bb comel cam anak Tom Cruise & Katie nih kan besh. So sweet ^_^ Kawaiii....Agaknye klu aku tgk hari2 gambo Suri nieh, kuar bb sok bleh jd cam muke dia x? :p

Buah Yang Di Sebut di dlm Al-Quran

Smlm aku pegi Banting ngn hubby pas balik keje :p Kesian hubby sbb dia cam excited sungguh nk pegi main bola. Tp aku menyuarakan jgk rasa hati yg sdh busan asek terus balik rmh je after keje. So nk g jln2 la pulak sekali sekala. Ajak g Alamanda, bkn hubby je yg dh busan, aku pn same gak sbnrnye. Tp serius mmg xto nk g mane dah. Tetibe hubby suggest y not we go to Tesco, Banting? Aku pn 'emm??'. Sbbnye aku rase Banting tu cam agak jaoh la jgk. Banting paling jauh yg aku penah smpi cumelah kg. opismate aku si Siti kt Kg. Bkt. Changgang. Tu pn blh dikate pinggir Banting jer. Betol ke hubby ajak g Banting semata2 nk g carik brg2 yg aku nk beli tuh? A few times he asked ' Nak pegi tak?'. Aku lak dgn bijak laksana asek menjawab ' Tak jauh ker? Tak jem ker?'. Hehh..dh org offer nk bwk tu ckp jelah 'Nak'. Seb baek akhirnya itulah jwpn yg keluar dr mulut aku :p

Maka pergilah kami suami isteri mencari Tesco, Banting & alhamdulillah x susah mencarinya eventho h…

Selingan

Nak baby cute mcm nie bisa??? ^_^

My Brown Rice

Hye all :) Aku dh bleh makan nasi skrg. Tp gune beras perang okeyy :P Thanks to Kak Niza my opismate yg sgt2 prihatin membelikn beras nih smlm. Msti sbb dia muak dgr aku ddk depan dia hari2 merungut kelaparan tahap cipan sbb x dpt mkn nasi..kekeke. Buat permulaan nie beli 1 kg jelah. Mahal k beras utk kesihatan nih. Se'kg' =RM8. Nk beli 5kg, korang darab sndiri la kan bape total RM dia huhu. Ape2 pn beras nie utk mkn bbrp kali je seminggu. Klu da sasau tahap gile kentang sbb da lame x mkn nasi, maka boleh la memasaknya hehe.

Pagi td telah bejaye gorengkan kueteow utk hubby tersayang & alhamdulillah 4 org opismate pn dpt merasa sekali. Aku akui masakan aku sejak akhir2 nie agak kureng sbb sdh tersangat takot utk menabur garam & serbuk perasa sesuke hati spt sblm2 nie. Kuantiti bahan2 perasa sgt2 dikurangkan maka rasa makanan pastilah kurang 'ummpphh' kann. Ape2 pn kueteow td masih mendapat pujian. Alah..x hrp pujian pn. Cukuplah semua dpt merasa & perut teris…

Xde Keje hua hua....

Gardening :P

Aiyohh...seksa ok ber'diet' sms pegnen nih. Lapo dia semacam betol. Perot nie asek mintak nasik ajer. Selagi x dpt, mcm org sasau pon ade. Klu x sbb kenangkn kesihatan diri & BP yg naik mase last check up, dah lame aku bantai KFC yg terasa spt amat menyelerakan akhir2 ini..hehh..Pagi td bekpes milo & beskot oatmeal (healthy ok hehe). Lunch mkn sup sayur yg aku masak mlm td. Pagi2 hubby rajin panaskn sup, so aku tinggal tapau jelah semangkuk. Tetibe rase kesian kt hubby bile aku sorang2 je kali nie yg bwk bekal ke opis. Teros ckp ngn hubby 'esk org masakkn bekpes utk Abg ehhh'. Ptg nie ade Pasar Tani kt BBST tuh. Blh la singgah beli kueteow kerr. Takpun buat nasi goreng & stok bihun pn masih ade sbnrnye. Hmm..tgklah nnti mcm mane. Ohh..tp skrg nie blm pkl 3 ptg aku dh lapo tahap cipan. So buat nestum 3 in 1 & mkn beskot oat sekeping. Ptg sblm pkl 7.00mlm aku pastikn aku akn mkn nasi suku portion shj. Mlm mmg dh x mkn da. Klu lapo sgt aku tibai buah2 jer.…

Dah Start Dah.....tsk tsk..

Another sad story from 1 of the blog i follow. This time kandungan masih di peringkat awal that is 9 weeks & its gone already :( Serius ckp, citer2 ttg miscariage nie sllu buat aku gerun & seriau. Kandungan aku dh 5 months+ but still anything can happen rite? Dugaan stp org tue lain2 & kite cume blh berdoa yg terbaik. And if masih terjadi yg tidak baik, anggaplah ia sbg ujian dr Allah utk menduga tahap keimanan kita pada-Nya. Redha pd takdir Allah & teruskan berdoa utk yg baik2. Kite pn xtahu mcm mane ujian utk diri kite in future. Ade yg diuji di awal kehamilan. Ade yg di pertengahan & ada yg di saat2 akhir. Malah ade yg dh mendakap & menyusukan then x lame kemudian nyawa bb ditarik kembali. Walau waktu bile pn ujian tu dtg, kehilangan itu tetap menjadi sst yg sgt menyedihkan terutamanya pd si ibu. Sbbnye kite berada sgt dekat dgn dia. Dia berada dlm diri kite. Susah nk gambarkn perasaan ttg kasih syg kite pd si kecil nih. Hnya org mengalaminya saje yg tahu. A…

3D Scan??

Dlm buku monthly check up An Nur ade tulis appointment for detail scan on 3rd Nov. Tu pn kene buat confirmation dulu on 2nd, klu x kire xnk buat la. Ade opismate ckp its too early & better to wait until i'm 6 or 7 months pregnant. Ade gak yg kate klu buat lambat sgt nnti susah nk nmpk sbb baby dh terlalu besar. Nie yg buat aku kompius nihh. Tp scr logikanya, Dr. Fatimah xkan suggest to do the detail scan if masih terlalu awal, betol tak? Excited sbnrnye nk buat & mmg niat dlm hati nk buat at least sekali sbg kenang2an & Insyallah bile bb da besar sok, blh tunjuk kt dia camne rupe dia mase dlm womb mommy nih. Sweet kann? ^_^ But the problem is nk meng'advance'kn duitnya tuh. 3D scan kt An Nur adlh berharga RM200+. Senang ckp at least kene ade duit dlm tgn RM300 lah. Then next weeknya dh kene g check up for monthly pulak. Means another RM150 at least to be advance. Aiyohh...byk gak tue huhuh...Kite tgklah nnti mcm mane. Hopefully dpt la buat..Insyallah.

Alhamdulil…

Gambate!!

nmpk x tgn yg baju wane putih tue?? x menyabar sungguh..hehee

gelap sket gambo nehh..bdn aku terlindung maka blh perasan cam kurus lg..ngehehee


Smlm pas check up, g PKNS coz hubby nk carik kasut boot bola dia. Slps bbrp lame meng'usha' prices around Putrajaya & KL, akhirnya kt Bangi jgklah price yg paling okay. Pas beli singgah billion bile aku nmpk ade maternity gown display kt depan tuh. Last2 x beli baju pn tp beli maternity pants warna hitam yg lebih sesuai utk dipakai kt opis. Price pn reasonable sgt2. Juz blouse mahal2 lah kt situ even after discount. Tgh2 bln nie cume blh hrp duit claim jelah kann? Malangnya esok baru masok duit & guess what?? Gaji dh masok ooo hari nie...wawawa...sbbnye Sabtu nie kan Deepavali, so Indian staffs request gaji awal lah. Lega jgk sbb adik aku nk kawen 25hb nih. At least balik Jhr dh ade duit utk disumbang utk itu & ini. Klu x mmg sangap la balik time kenduri xleh nk sponsor ape2..huhhh..

Hari nie dept.aku buat pot luck aidilfitri …

I Need To D.I.E.T.

20 weeks@5 months

Waaa..td g check up kene marah ngn Dr. Fatimah...tsk tsk...nie gara2 aku gain weight smpi 6kg lepas bln puase hari tue...pastu blood pressure pon naek smpi 142/86...gilossss. But syukur alhamdulillah baby sihat walafiat & mase tgh scan, Dr. kate baby tgh letak tangan atas dahi mcm tgh berfikir..kekeke...Mcm mommy dia jg yg tgh ligat pk mcm mane nk turunkn balik weight nih hehee. Dan hari nie sgt gembira jugak sbb dh tau jantina baby ^_^ Nak announce kt sini ker?? Nak ker?? hehehe...malas ahh..nnti dah x surprise pulak kt korang..kann??kannn?? hehehe...

Masih lg ligat kepala nie pk mcm mane nk turunkn weight & dlm masa yg same masih mengamalkn diet yg seimbang. Dr. suruh bykkn mkn buah2an & sayur2an saje bile terasa lapar. Means aku kene start masak sndiri & bwk bekal ke opis. Yupp..nie je satu2nya cara utk control pemakanan aku. Ingatkan dh bersalin je kene diet. Ini blm ape2 dh kene control makan. Padan muke aku sbb asek tibai air bergas jer raya nih. …

No Worries???

Now my JHT ade kt bengkel @ Nilai. Insyallah ptg nie after work akn terus ke sane & cam excited nk tgk windscreen yg takde cacat cela on my JHT :) After all these past few years ke sane ke mari dgn cermin retak, at last berganti pon dia. Lps anto kete singgah Courts nk tgk sofa & dining table. Malangnye slps di ' interview' , kitorang dikatekn tdk layak utk membayar scr installment. Gilos. Diorang kate income kitorang besar & blh byr cash. Another choice is by credit card. Hangin 1 badan gak aku sbb ktorg ade berkenan ngn 1 set sofa yg dh jd half price nihh. Tp dh jd lagu tu, x jd la nk beli. Xtaulah bile rmh tu akn ade sofa klu mcm nie. Hubby lak tetibe bangkitkn issue aku dh nk bersalin & belanje utk itu plus bb will need a lot of money. We need to jimat cermat from now on & add more money in our savings. I know all that facts tp rase cam dh lame sgt tertangguh pembelian sofa nihh. Segan arr klu ade org dtg xto nk soh ddk kt mane. Nk xnk kene bersila jel…

New Sandal

Sabtu, hubby hntr kete JHT nk tuko windscreen tp ade 1 doc x lengkap. So hubby balik dgn hampa. Kesian kt dia, penat je pegi tp xleh buat. Seb baek x jaoh sgt. Aku x ikot pn sbb hubby soh siapkn mknn utk lunch. Sbnrnye ade open house opismate hubby tp we decide not to go lah sbb weekend terlalu full for these past few weeks. Alasan x pegi sbb anto kete g bengkel hehe. So dptlah berehat Sabtu tu tp yg peliknye Ahad bangun pagi2 badan aku rase sakit2 & lenguh2 cam buat keje berat pulak. Adekah sbb terlalu berehat smpi jd mcm tue?? So hari Ahad yakni smlm aku kobar2 nk g open house kwn dr zaman matrix kt Batu Caves. Pastu g beraya rmh opismate kt Saujana Impian, Kajang. Alang2 da smpi situ, singgah sekejap rmh in law kt Semenyih. Pas Maghrib gerak balik ke Salak Tggi & sempat beraya rmh En.Rahman opismate ktorang Security Dept.yg 1 taman ngn ktorang. Klu x pegi nnti ckp ktorang sombong lak kan? So borak2 sejam lebih la gak. Rezeki ktorang, dptla merasa Laksa Utara. Seharian maka…

My 1st Time

Td aku kire2 hari bile aku kene pegi An Nur utk 3rd check up. Rupenye next week dh kene pegilah. Klu x silap aku on 14th that is Rabu same hari ngn kompeni joint venture ngn Cyberview buat Open House Raya kt Sports Arena. Nmpknye x keje lansong la hari tue. G check up je sllu mkn mase setengah hari. Tghari nk g Open House TNB kt Putrajaya ngn opismate. Jahat tak kitorang? Kompeni sndiri buat OH kitorang xnk pegi. Sebok nk g OH kompeni laen lak heheh. Bkn ape...dh busan da OH kt sini sbb tiap tahun pegi. Nk gak rase suasana kt tempat org lak :P Ohh..berbalik pd check up bb, aku rase cam seram je nk tgk scale weight tu naek ke angka berapa. Kompem aku consumed 4-5kg kali nie berbanding 800gram je time bln puase lps. Aku rase mlm kene kurangkn kuantiti nasi lahh. Ape2 pn kali nie nk mintak advise Dr. ttg weight aku nihh. Riso arrr..ntah2 bb kt dlm berat sikit je naek. Mommy dia plk yg lebih2 kompol spare tyre kt perot huhh. Dlm masa yg same, aku excited gak utk scan bb kali nie sbb Insya…

News on Pregnancy ^_^

Aku rase mlm/pagi td aku mengalami 1 perkara yg baru. Ntah mcm mane aku rase cam bb mengeras kt perut belah kiri aku. Bile da mengeras, rase cam sengal la perot aku nih. So dlm mamai2 tuh aku pegang perot aku & rase cam 1 benjolan keras & teros hati aku kate, ini kepala bb nihh. So aku usap2 jelah benjolan tuh smpi la aku rase cam bb berpusing ke arah lain & rase sengal pon hilang. X sempat nk kejut hubby sbb aku sndiri pn cam terkejot & mamai lagi. Pagi td dlm kete mase on d way ke opis ceritalah ngn hubby psl benda nih. Tersenyum je hubby dgr. Ntah betol ntah x ape yg aku cerita kt korang seme nih. Ntah2 mainan perasaan aku jer hehe. Tp lately tido aku sllu terganggu. Posisi tido sllunye mengiring ke tepi samada kiri or kanan jer. Klu terlentang rase x bape selesa (sakit pinggang ooo) but kejadian aku rase bonjolan kepala bb tu time aku menelentang sekejap. Maybe bb pening gaknyer kejap mummy dia pusing kiri, kejap kanan. X reti diam sungguh katenya heheh. Ini baru n…

Bbbzzzzz....

(gumuk pon gumuk laa..nie gambo latest snap time lunch hour td..jgn kutuk aaa :p)

Bz sungguh hari nie smpi x sempat nk update blog. Bkn bz ape pn. Hari nie seme staff organized pot luck hari raye kt opis nih. So mood nk keje kureng sket la kan bile ade function nih. Pastu ptg nie lak bz nk install driver fax machine baru etc. Punyelah lame hubby setup mcm2 last2 xleh gune gak scanner sebelah nie sbb usb rosak. Yg leh gune cume yg pendek jer tp x smpi nk connect ke pc aku. So install pon x gune gak xde usb yg pjg. Cehh..juz klu nk print color dh bleh la ke main opis tuh. Scanner yg main opis pon blh pakai. Masalahnye aku sllu gune scanner. So mls btl nk menapak jaoh ke main opis tuh. Buhsan sungguh la ini mcm...huhhh

Anyway dlm bz2 tuh sempat gak aku blog hopping & bace ade lg 1 mummy to be yg keguguran cam kes Aishah gak. Seriau sungguh bile bace. Sbbnye time2 kejadian diorang tu lebih kurang je ngn usia kandungan aku skrg. So sape x seram kann?? Ape2 pn aku hnya mampu berdoa & …

Monday Blues

Bace dlm artikel, ade tulis sgt bagos if ibu2 mengandung berkomunikasi dgn bb ketika berada di Trim 2. Sbbnye pd waktu nie bb dh blh dgr suara kite. Xpasti lak suara ibu je ke or semua org kt sekeliling dia. Anyway ape yg aku nk cerita adlh aku rase cam pelik je nk ckp2 ngn bb. Means mcm bersembang dgn dia laa. Xto nk ckp ape sbnrnyer. Tp aku try jgk lah & sllunye aku panggil 'baby' jer sambil usap2 perot yg membuncit neh. Perasaan cam syahdu je eventho aku sekadar sebut 1 perkataan tue. Rase cam ade bonding or ikatan yg kuat dgn bb & serasa mcm bb sdg mendengar panggilan aku tuh. Sweet sgt perasaan tuh & x reti nk describe mcm mane lg. Buat kite tersenyum sorang2 mcm org sewel pn ade hehee. Tgh bln nih Insyallah kandungan masok bln ke-5 & klu bernasib baek, dptla tgk jantina bb. Klu tnya aku, aku masih x pasti nk bb ppn ke laki. Dulu rase nk ppn sbb nti da besar leh tlg aku kt dapur. Pastu kakak & abg aku sama2 dh dpt anak sulung lelaki. So klu aku pecah t…

Hv a Nice Weekend!!

(cilok gmbr from i.e lagi heheh..)

Pagi td blh lupe lak mlm td plan nk buat nasi goreng utk bekpes hubby. So bangun tido cam bese jelah dekat 6.30am. Teringat jer teros la turun bwh after solat Subuh but dpt masak utk hubby jelah sbb nasi lupe masak lain. Balance yg mlm td jek. Xpelah..aku leh mkn beskot & milo kt opis. Hubby citer dia skrg jarang mkn bekpes. Kdg2 sparring partner dia da mkn kt rmh. So bile xde geng, dia pn mls nk kuar. Rase x besh la plk dgr mcm tue. Means aku pn skali skale kene gak buat bekpes utk hubby kan? Seb baek la mabuk pegnen da kurang sikit. So blh gak la gagah2 ke dapur buat ape yg patot. So week nie aku bejaye buat 2 kali bekpes utk hubby. Bihun & nasi goreng. Tgk dlm freezer td ade nugget ayam. Esknyer bekpes blh la goreng. Variety sket kann? :)

Rencana utk esk, hubby ckp sparring partner dia Azrun ajak g open house rmh dia kt KL. Timing on lunch hour onwards. Rmh Kak Fara lak pkl 4.00ptg onwards kt Puchong. So kire ok la tue kann. Ok la dpt 2 buat…

Open House Itu Rezeki

(tetibe rase nk letak gambo ngn hubby lak..miahaha..xde kene mengena dgn entry blog pn ok ^_^)

Lmbt sket update blog hari nie. Smlm pas keje teros g rmh family angkat hubby. Skali lalu tepi rmh cam xde org. Sblm smpi rmh Mak Ton tu aku nmpk ade org jual keropok lekor tepi jln. Teros soh hubby g beli dulu. Kbtln hubby pn nk pegi kedai lampu beli lampu kt laman luar yg da terbakar. So teros ke kedai dulu. Then hubby saje lalu skali lg rmh Mak Ton & kali nie nmpk la Mak Ton tgh nk angkat baju kt ampaian. So teros jelah singgah beraya. Sembang2 smpi nk masok Maghrib gak lah. Then teros balik rmh. Selamat dh beraya sebuah rmh. Klu x pegi, dh la dekat btl ngn rmh ktorang. X proper la klu x pegi kan? Saje nk merapatkn silaturrahim :)

Plan nk pegi beraya rmh kakak aku kt Senawang sdh bertukar ke hari Ahad. Dan baru je td receptionist main opis Kak Fara ajak g open house dia hari Sabtu nih. So cantek la tu kan arrangement hehe. Tu pn xto lg pegi ke tak sbb ape2 pn kene tnya hubby@drebar gak.…