Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

Malas tahap gaban

Wahh..td dpt latest news from Kak B ttg bonus & increment for 2008 Insyallah by next gaji akn dapat. Tp diberitakan bonus taklah se'ok' last year. X kesah la. Yg pntng ade. Dptla buat tambah sane sini sikit utk wedding aku sok. Plus dh bleh budget utk honeymoon hehe. Klu ade rezeki, adelah. Malas nk excited sgt benda2 ni. Takot xde, kuciwa pulak. So buat cam bese jelah.

Anyway lately aku mmg agak malas nk pk ttg preparation kawen nie. Semenye jadi malas. Kad kawen da siap, aku mls lak nk buat pape. Adelah a few address kwn2 yg aku da type. Nama org yg nk dijemput lansong xde tulis pn lg dlm kad. Kad pon still ade dlm kete kt seats blakang tu. Souvenir utk VIP guest x decide lagi. Paper bag nyer pon blm beli. Kad kawen utk org Felda pn kertas x beli lagi. Sbb mls punye psl, aku ingat nk copy je dr kad yg cantik tue kt kertas color. Kertas pon x beli lagi. Hmm..tuelah atr benda2 yg aku malassss sgt nk buat. Nape ehh?

Hari nie aku sebok men'survey' hotel kt Hot Spring S…

Souvenir for close friends

Sabtu lepas, Hadi & wife dtg Villa hntr kad kawen aku. Yg paling besh sekali kad dah siap dilipat. Pastu kertasnya tak senipis yg aku sangka. Agak pelik jgk nie sbb seingat aku mase tgk sample, lembik je kertasnya. X kesahla. Yg pnting aku amat2 puas hati dgn kad kawen aku nih. So ptg tu aku pn membahagi2kn la kad tu jd 2 bahagian. 1 bahagian utk Iz= 600pcs. 1 bahagian utk staff opis kitorang= 100pcs & 1 bah.utk kawan2 & sedara mara aku=300 pcs. Aku asing siap2 dlm kotak yg berlainan. Payment pon da settled. Lega sgt2. Mggu nie nk buat 2nd payment to K.10 utk Pakej Kawen belah Iz. 3rd payment after wedding kott ( x sure lg, kene diskas ngn Iz).

Ntah nape aku rase mcm da x byk da benda nk buat utk majlis aku sok. Rase cam seme dah settled. Pdhal Pekej Kawen belah aku hanging lagi tu hehe. Nk buat mcm mane? Tggu jelah 17/4 nie nk balik kg.aku lg utk urus hal ni. Insyallah semenye ok je. Optimis nihh hehe. Bab souvenir utk close friends aku blm decide lagi lah. Rase mcm kene a…

Kad Jemputan Dah Siapp!!

Kad kawen aku da siappp!!! hehehe...Rasenye by this weekend Hadi & wife (Fizah) hntr kt rmh kakak aku kat Bdr Permaisuri. Hari nie pas jmpe tunang syg den, aku akn bertolak balik sane. Nmpknye weekend nie proses melipat kad akn bermula. Adik aku Anje & Iraz ade..leh tolong lipat kekeke. Kad kawen aku nie x mcm kad pn. Mcm gloss paper pon ade. Alah..jenis paper yg sllu Dominos or McD buat brochure dlm newspaper tu. So mmg lembik la. Yg buat aku tertarik sbb it will be full of colour. Ape2 pn yg pnting isinya. Lps habis majlis, org akn buang dlm tong sampah jgk. So for the price of 0.60 sen per pcs, kire ok lah. Tu pn da mkn RM600/1000pcs all in. Harga nie pn dpt sbb kire kawan-kawan. Fizah tu opismate kakak aku kt Petronas. Klu nk ikot rege sebenar, klu x salah aku RM0.80 per pcs. Pd aku ngn Iz, kitorang still nk cut cost, tp xdelah smpi nmpk 'cheap' sgt. Klu nk ikot, 1000pcs nie mmg x cukup. Sbbnye jemputan belah Iz target 1500 org. Aku dlm 1000 jer. So kad nie Iz akn …

KPJ Kajang Specialist

Alahai..mase drive pagi td nk g keje aku tgk meter kete da due for service laa. Da la tgh kering mering nie. Aikk..bru dpt gaji da kering?? Cam tipu je kan? hehe..Mane de tipu..da byr sewa rmh, kete...tinggal bape je weii? Blm lg citer ttg sandal aku yg Iz belikn mase kt Kota tu putus smlm. Seb baek aku ade sandal spare dlm kete yg aku beli mase kt Vietnam last month. Eventho aku x bape selesa pakai sandal tu walhal ia sgt cantik, bile da xde choice, tibai jelah. Penyelamat di kala aku nk straight pegi jenguk bakal mak mertua kat KPJ Kajang Specialist yg sdg dlm proses penyembuhan after hempedunya yg penuh dgn batu karang di buang. Sampai2 je situ segan lak rase nk bwk bakul bunga & buah yg Hisham Land kirim smlm. Cam seme pn tgk je aku bwk benda alah tu. Lansung aku x pandang muke2 org kt situ kekeke. Sempat lagi mase dlm lift Aci cam cleaner kat situ tegur ' lawa bunga...' aku sengih jelah kan. Dan dia pn tunjukkn la kt mane aku nk masok. Sbbnye dia ke wad bersalin. Wad …

Dugaan Wedding

1st day coming back to work. Da bbrp hari x update nih. Spt yg seme org tau, Isni & Selasa lepas aku amek cuti balik kg. If sblm nie citer2 aku ttg periapan kawen ni berjalan lancar jer, kali nie mcm2 yg jadik. Ok la aku citer dr awal yer. Aku bertolak ke kg.pukul 12.00tghari la kire dr opis Cyberjaya. Iz letak kete dia kt sane sbb rase lebih secured dr park kt flat hijo rmh sewa aku. So kitorang kuar kt Tol Nilai smpi la Ayer Hitam. Dlm kol 2.30 smpi & kitorang lunch dulu. Kol 3 misi mencari bunga pahar berlansung & aku jumpe yg berkenan di hati kat Ayer Hitam kedai lama2. Rege sekuntum RM1.80 after less from RM2.20. Aku beli 100pcs jer utk letak kt tepi pelamin sok. For sure aku kene beli lagi dlm 100pcs lagi koman2 utk bg souvenir spesel sket for sedara mara & kwn2 rapat. Itu nnti dululah. Kat Nilai 3 byk yg murah2. Sekuntum RM1 pon ade. Skrg fokus utk brg yg pnting2 dulu.

After dpt je bunga pahar, aku beli kerepek utk opismate & buah nenas+tapai utk mak+abah. Pa…

Final Design

Alhamdulillah. Blh kate nielah final look kad kawen aku ngn Iz ^_^ . Insyallah this weekend diorang akan hntr utk printing. Katanya akn amek masa seminggu. So by end of this month maybe da blh dpt. X sabo nk tgk hard copy atas tangan aku sndiri nih hehe. Part ketibaan pengantin belah Iz je yg blm kompem. Tp aku rase xde masalah tu. Iz je saje ngengada nk tnya lagi parents dia. Pdhal hari tu parents dia tgk dh bg green lite da seme. Ngade2 betol la tunang den nih..hishh...

Hmm..baru je teserempak ngn Incik 2nang mase nk g toilet td kekeke. Dia ckp mlm td tnya mak dia, pastu ckp ketibaan pengantin pukul 1.00pm. Wohhh..cepat betol kan? Ikot jelah...aku x kesah..cepat sket mkn beradap. Lapo oooo....wakakaka....

Balik kg.

Selepas berminggu minggu posponed nk lepak rmh K.Nita kt Puchong, akhirnye smlm aku & Iz bejaye menjejakkn kaki ke rmh baru dia tue. Kitorng smpi dulu kt aprtmnt dia tu sbb K.Nita g Tesco beli bahan2 nk masak tomyam. Sempat la aku ngn Iz jalan2 bertenet kt taman rekreasi depan tu sambil tgk2 org exercise heheh. Sampai2 je rmh K.Nita, teros aku sinsing baju keje, potong udang, ayam & sotong. Yg lawaknye, 1 sayur pn K.Nita x beli. Serai xde, daun limau purut xde. Seb baek perencah tomyam ade. So, rebus air, letak bhn2 yg ade, letak perencah. Siapp. Bihun tomyam org bujang..hahaha...Sbb semua pon kelaparan, eventho x ckp bahan, kitorang bahan jelah dgn lahapnye. Alhamdulillah. Rezeki pd ptg hari Khamis :)

Pas mkn, solat Maghrib & lepak2 tgk tv. Dlm kol 9.30pm aku ngn Iz mintak diri. So settlelah nk lepak rmh K.Nita. Xdelah dgr dia bising2 lg tnya 'bile korang nk dtg rmh aku haa??' kekeke..
Wah..hari nie da hari Jumaat. Esok aku & Iz balik kg.aku. Lame giler rase aku…

Nilai 3

Semalam g Nilai 3 ngn Iz after office hour. Not bad gak la aku tgk price utk paper bag. 1 pack ade 10pcs = RM5.90. Klu beli 50 packs above, harga turun to RM0.49 per pcs. 50 sen la senang ckp. Tu paper bag yg standard size la. Klu kecik sikit 0.39 sen. Aku tgk xdelah kecik sgt pon. Takat nk letak telur, gula2 & kerepek tu cukup sgt la kan. Ade gak yg beg cam kain sket tue. Sama je price cam paper bag tu. Jatuh 50 sen if beli byk2. Geram tgk rase cam nk beli jer. Tp mengenangkan bajet blm ade lagi & pk settlekan benda yg penting2 dulu, aku tahankn jelah kehendak hati nie.

So smlm beli dah kain ela utk K.Ya + tudung. Iz yg pilihkn & aku rase not bad pon. Corak abstrak x bunga. Mmg taste K.Ya la tu. So aku lak amek kain yg 1st pilih utk K.Ya last2 utk aku. Baju biru gak tp kain thai silk. K.Ya nyer baju rege RM60, tudung RM15. Baju aku rege RM45, tudung RM10. Nie seme rege lepas tawar la. Iz byr utk baju, aku byr utk tudung hehe. Sempat aku sambar sehelai lg tudung 10 hengget …

Cash Pleaseeee...

Alhamdulillah setakat ke hari nie, dlm 2 bln lebih nk smpi ke majlis aku & Iz, kitorang berjaya melakukan semua perbelanjaan scr tunai tanpa sekali pn pengunaan kredit card. Aku & Iz sama2 xde kredit card. Sbbnye prinsip kitorang same. Membeli dgn duit yg ada mengikut kemampuan. Pastu kitorang sama2 x suke berhutang. Sejak aku berjaya melangsaikn semua loan dgn bank last year (tlg parents besarkan rumah kt kg.), hidup aku tenang betol. Rase best sgt bile xde hutang nie. Ehh lupe lak ade hutang kereta JHT tue ekeke. Itu xpe sbb mmg keperluan seharian. Camne siot nk g keje klu xde kete. Dh ler aku nie bkn peminat public transport kann hehe. Sedar x sedar lagi 2 years+ jek lagi kete Kelisa LE aku tu nk abes bayo. Tahun 2011 & now Iz yg bayokn installment monthly tu. Iz yg byr??? Sbbnye aku lak bayo kete WRP Myvi dia tu hehe. Nape lak kitorang x bayo kete masing2?? Korang pk la sendiri....yg pasti mmg aku la yg untung dlm situasi skrg nie..but in long term, its a win win situa…

His wedding ring & shoes for nikah

Smlm mase aku tgh bersiap2 smbil tggu Iz nk amek aku g Mines, Nani called ajak sembang kt f/court P9 dekat ngn rmh sewa aku tue. Tepakselah aku tolak sbb nk g beli brg Iz. Lgpn ulser nie buat aku mls nk berckp byk sgt. Pedih arr. Mood pn kurang baek. So declined. Sori Nani, next time yer. Baru jap td aku sms dia ajak g f/c tu ptg nie sbb aku & Iz free. Esk kitorang nk g Nilai carik kain hantaran utk aku & langkah bendul utk K.Ya. Plus aku nk survey goodie bag, souvenir etc. NK compare price ngn kt Ayer Hitam sok.

Well smlm kt Mines after mkn Pizza Hut, beli cincin wedding Iz yg regenye amat2 murah. Nk tergelak pon ade hehe. Laki cina tu suggest beli Steel (besi) sbb x perlu cuci cam Silver. Lgpn rings silver nie nipis sgt lah. Iz pn bekenan kt steel jek. So aku pn belikan lah. Bkn org tau pn murah hehe. Dan yg pnting bkn harga, tp kegunaannye. Aku mmg soh Iz pakai after kawen sok. Spy org tau dia da kawen. Xkn aku je yg kene pakai cincin sbg tanda aku da kawen kan? Mane aci sio…

Wedding Card Design & Draft

Waaa..sukenyer tgk kad kawen nyer design da siap. Ade 2 design kat sini. Aku suke yg floral only tu tp utk belah aku better ade gambo cincin sebenar aku tue. So maybe belah Iz amek yg floral only utk kelainan. Ape2 pn aku rase better tunjuk kt parents Iz dulu diorang suke yg mane.

Ulser, Pizza Hut

Sgt xde mood hari nie. Ntah nape rase ngantok & lemah. Plus ulser/mata ikan dr Sabtu lepas. Kene tempat yg same jek. Besar pn lebih kurang same jek. Aku tensen betol la klu kene mata ikan nie. Pedih sgt2 smpi nk gosok gigi pn susah. Nk mkn pon susah. Buat mood lg down. Tak psl2 aku marah si Iz td. Teringat pulak gadoh time x jd g wedding Raizal & Alan 8/3 lepas. Jadik hangin bile ingat sms2 dia yg mcm x kesah je ttg perasaan aku x dpt pegi ngn dia. X pandai nk pujuk lansong. Sakit hati aku nih. Dh dia pn xde mood sbb aku marah dia. Aku call dia & apologize tp dia xde mood gak. So aku lagi la xde mood after that. Arghh...tensen btl aku hari nie. Perot lak lapo eventho da mkn roti pagi td. Lunch hour aku mkn buah jambu jer. Pn mkn dgn susah payah. Ptg nie xtolah nk mkn ape. Cam teringin je nk beli buah2 kt Psr mlm Serdang. Da lame gak x g since bln 12 time beli tudung utk tunang hari tu. Pastu cam nk beli tahu panas. Da lame x mkn. Best klu dpt beli tembikai & pelam. Peg…

Pullman Putrajaya

Last Friday, me & Iz went to pick up K.Ya at Pullman Resort Ptrjaya. Hotel bertaraf 5 star nie blm siap sepenuhnya. 95% siap & still nmpk workers buat wiring for lamp & landscape. Hotel nie dah lame siap tp sbb masalah kewangan xdpt lauch pd tarikh yg ditetapkn. Now bleh opening pn after Petronas cam amek alih management & dr jd 'gajah putih' je, better siapkan & operate. Architecture hotel nie mmg menarik. Dgn view tasik yg breathtaking, sgt2 romantik aku rase lebih2 lg time sun down. Angin sepoi2 bahasa & bunyi ombak menghempas tiang2 restoran terapung sgt2 mendamaikan. Sempat aku snap a few pics.

X lame pas jln2 tu K.Ya pn call & kitorang teros menuju ke lobby hotel. Angkut beg K.Ya & drive to Bangi Kopitiam. After mkn Solat Maghrib kat Masjid Bangi & went to Medan Sate & order 50 sate Hj.Samuri utk org kt rmh Cheras. Went back to office & we took a separate ways (me & Iz). Weekend nie mmg berehat kt rmh je for both of me &…

Borang nikah & Saba'

Borang yg telah siap diisi oleh En.Tunang kekeke..kesian dia kene dera..2 salinan nie..isi sambil membebel..sape soh volunteer kan? hehe..pandai En.2nang tulis jawi..anak sape la nie..

Suasana kt Saba' Restaurant@CDB Perdana, Cyberjaya

Mine is grilled chicken..the rice is so nice..

Side dishes (sambal, timun+tomato & lady finger in tomato sauce)

Licin...kene abeskn sbb mahal & sayang x habiskn nasi yg lembut tue..alhamdulillah kenyang...errkkk...tq En.Tunang sbb banje ^_^

Bangi Kopitiam

Berat aku naek smpi 2-3kg since lepas puasa. Tp peliknye mggu nie saje Abg Mat, Kak Nita & baru jap td Caryn tegur badan aku da susut. Ckp slim la hape la. Marah betol aku jadinye. Marah ngade2 dlm hati la hehe. Sbbnnye klu betol mmg weight aku turun xpela. Masalahnye naik. Pakai baju pn cam x besh. Perot pn ade lipat da. After puasa last yeat flat jek. Skrg sehari msti mkn. Lagi2 bile kuar ngn Iz ptg2 after keje tu. Dulu aku jarang mkn eventho Puasa sunat kkdng tu. Mkn ape yg ade je kt rmh tu cam conflakes or sambal goreng jawa (ratah gitu jek). Skrg sekali sehari msti ade 1 full meal lah. Juz aku elakkan pengambilan nasi. Still berat aku yg da naik 2-3kg tu maintain shj. Now berat aku turun naik between 63-65kg.Target nk capai staring 5xkg x pernah tercapai pn even after Puasa last year. Tp aku ckp puas hati bile cecah 61 & 62kg sbb dlm weight yg area tu bdn aku mmg da nmpk kerempeng & amat senang memakai ape pn baju yg ade kt rmh Cheras tu.
Sapu jelah shirts size ape pn.…

Set Bilik Tido@Semenyih

*gambar sekadar hiasan (lebey kurang ler mcm nie..tp yg nie hijo byk sgt)

Berjaye pn aku carik gambo set bilik tido nih hehe. Mmg betol xde keje dah aku ni huhu. Aku amek pic nie kat website Cavenzi. So mmg exactly the same la dgn yg mak Iz pilih tu. Wane pon same. Pastu aku cam da bayangkn cadar ivory based color+small purple flower yg beli kt Lovely Home Isnin lepas. Cam cantik jek kan? hehhe...pastu aku dpt la idea nk beli a few items kat Lovely Lace yg konsep pn English taste. Eventho bilik nie mungkin akn dihuni fully around 2-3 months after our wedding b4 fully move out to rmh at Salak Tinggi, still kitorang akn balik Semenyih twice a week utk jenguk ape yg patot. So akn sllu gak la tido sane.

Utk bilik tido kat rmh Salak, maybe we will pick opposite concept lah. Idea & taste kitorang still sama. Modern, basic & simple. Xnk byk sgt perabot & brg2. Biar ade byk ruang. Decor pon yg simple2 jek. Sgt2 excited nk decorate rmh tu nnti. Juz slowly la sbb kitorang nie bkn byk …

Skin care & bedsheet

Lettuce Cucumber Toner Lettuce Cucumber Water Jelly Essence

Kopak duit aku RM130 beli Lettuce Cucumber Toner & Lettuce Cucumber Water Jelly Essence. Nie kire basic jelah. Toner & moisturizer. Mmg mahal la Skin Care produk Skin Food nih. Tp sbb aku pn mmg nk try produk nie since bahan2 dia natural. Guna sayur2 & buah2 & a very minimal use of chemical. Kulit muka aku nie bkn masalah sgt pn. Juz sometimes dry sgt sbb ddk dlm aircond spjg hari. So aku carik yg leh hilangkn dryness nie. Target nk beli cleanser tp out of budget lak. I got something in mind utk beli gak cleanser yg bleh hilangkn pigmentation kt pipi aku nie. Smlm salesgirl tu suggest to use Oat Cinnamon Rich Foam. Will buy that if dpt duit out of budget tue hehe. Nti klu dpt duit tue, aku citer kt sini yerr hehu.

Ohh..kasut Iz Valentino Rudy yg aku suggest mase kt Sogo tp xde size tu pn kitorang jumpe kt Parkson with the same price. Display jek yg tinggal utk Size 7 & since xde kecacatan ketara, Iz rembat je…

Brg2 Hantaran

Jumaat lepas aku balik awal dlm kol 5.00pm after mintak permission from Bos amek my parents kt Hentian Serdang. So dptla skip jam & arrived at Bdr Permaisuri arond 6.00pm. Sabtu Iz sampai kt villa dekat kol 11am. My parents & K.Ya pn ikot sbb diorang pn xde benda nk buat kt rmh. So dptla diorang tgk2 around KL. Dat.Merdeka, Mahkamah Agung etc. Arrived at Sogo & park there lah sbb kesian kt mak & abah klu nk park jaoh2. Sampai2 je kitorang berpecah la sbb aku ngn Iz sebok nk pilih2 handbag, kasut, shirt & seluar as brg2 hantaran. Mak, abah & K.Ya g jln2 tingkat atas kat baju2 baby for their grandchildrens/nephews.

Mule2 beli handbag aku dulu. Giossardi lak yg berkenan kt hati aku. Brown & jalur2 menegak & simple. Tp less 20% jek & aku spent RM100+ utk itu. X pernah2 beli handbag mahal smpi camtu. Sbbnye aku bkn la peminat handbag. Nk pilih pon sket punye lame sbb byk design yg too much bg aku. Pastu beli slacks & shirt Renoma for Iz. Kat atas memu…

My Hubby to be...

Tetibe aku rase cam nk tulis ttg kebaikan En.Tunang hehe. Aku pn sbnrnye xto nape akak2 kat opis aku nie semenye sukerrrr sgt bile tau aku ngn Iz rapat & x lame pastu bertunang & skrg dlm proses nk hidup bersame. Diorang seme sgt2 excited bile tau & wish good luck for both of us. Pastu semenye ckp Iz tu baik orgnye. Smpi dpt chop SIRIM lagi dr sorang akak finance tu hehe. Smpi skrg ade akak kt HR tu klu aku amek stationary msti ckp Iz tu baik & suke tegur org. Penah sekali Iz still ade kt opis keje smpi mlm & akak nie nk balik rmh kt KL tp bas xde. Iz pn dgn senang hati tumpangkn dia smpi PJaya Sentral sbb kesian tgk akak tu sorang2 tggu bas. Dh ler mlm kan. Jadi pape camne? Dr kaca mata aku sndiri, Iz mmg sgt2 ok dr segi pergaulan. Dia nie cam rajin bertegur sape. No wonder la bile kitorang kuar jalan2, ade je yg dia kenal. Samada dia yg tegur @ org yg kenal dia tu tegur dulu. Klu tgk scr luarannye, Iz nie nmpk cam bdk nerd jek hehehe. Itulah pandangan aku mase kk…

Shopping & Weddings

Hari nie aku ingat nk mintak ngn bos balik awal sket dlm 5.00pm ker. Sbbnye kesian kt mak & abah tggu lame sgt kt Hentian Serdang tu. Iz x jd la ikot sbbnye plan esok nk bwk mak+abah+k.ya g Sogo skali. Aku ngn Iz kan nk beli brg2 hantaran. So blh la klu K.Ya nk ajak mak ngn abah g jalan mane2 kt area jln TAR tu kan. Carik2 kain nk buat baju baru ke, langsir ker. Pastu K.Ya ckp nk ajak diorang naik skybridge kat KLCC nuu. Aku cam pk2 larat ke diorang nk jalan lg after ke jln TAR tue? So we wait n see jelah esk camne. For sure org ramai cam 'ulat taik' nyer esk. Lemah tol aku klu pk psl nie. Tp nk wat camne? Iz ckp Sogo byk choices & design cam latest sket compared to Parkson. Eventho aku malas sbnrnye, tp sbb En.Tunang da ckp mcm tue & krn memikirkan pembelian tue utk majlis besar kitorang, aku ikot jekla. Aku pk2 ade gak kebaikannye. Dpt aku exercise dlm pd bershopping tue hehe.

Esk En.Tunang kene bangun awal pagi amek kitorang kt Cheras nuu. Kesian lak dia hehe. Ma…

Letih lenguh mengantok

Lambat sket g rmh Ct ptg smlm sbb En.Tunang ade keje nk disettlekan. Dekat kol 7.00pm smpi rmh Ct & sembang2 tnya ttg pengalaman 1st time bersalin camne. Comel sgt anak dia. Bile mengeliat smpi merah padam muke. Name dia Ammar Azizan b.Mohd Razip. Ct ckp x byk ragam. Klu nangis tu maknenye nk menyusu jelah. And baby boy mmg kuat menyusu. So agak letih gak la kate Ct hehe. Aku ngn Iz dua2 takot nk pegang sbb kecik sgt la. Aku main2 pipi dia jek. Iz lansong x sentuh hehe. Klu mcm da 2-3bln ok la nk pegang. Ini baru 9 hari maa. Serammm hehe. Buat aku rase x sabo nk dpt baby sndiri. Takot mmg la kan time nk bersalin tue. Tp dah mmg Allah anugerahkn kebolehan menahan sakit utk semua ppn. Klu ppn lain leh buat, nape aku x buleh? Rmi yg amek jalan pintas nk ceaser je. Tp aku tetap nak rasa gak bersalin normal walau ngeri camne pon. Barulah rase cam ppn sejati bile berjaya besalin normal nih. Insyallah :)

After that teros gerak balik ke office & solat Maghrib sekali. Disbbkn bdn aku a…

Alamanda lagikk

Smlm dlm kol 4pm lebih Erin sms bgtau x jd nk jmpe sbb dia nk pening2 kepala nk muntah bagai. Pegnen mmg la kan. Aku mmg cam da rase2 je x jd nk jmpe. Ok gak instinct aku nih hehe. So pospone la nk jmpe. Next week pon ade. Diorang main badminton every Selasa. So xde hal lah kan. Aku pn as always bz jek. Ade je xtvt after keje. Hari nie plan nk g rmh CT tgk baby dia. Hadiah da beli dr next week. Dok tersadai kt blkng seat kete Iz tuh. Pastu Kak B pn nk kirim hadiah gak. Nti la dlm tghari aku call CT tnya leh tak dtg. Kot ade sesape nk ikot kitorang ker. Kak Som ker kan. Ajak jelah sesape lagi. The more the merrier.

So after da x jd jmpe Erin, kitorang teros la gerak ke Alamanda. Ajak K.Som & K.Lin sbb aku nk banje diorang makan. Punyelah lame pospone nk banje makan after K.Lin tlg aku cat bilik mase baru pinda Pjaya dulu kan. Memula K.Lin nk mkn kt Burger King. Tp sbb K.Som anti yahudi, so tempat mkn da jd terhad. KFC, McD, Kenny Rogers, seme dah out of list. So last2 aku ajak mkn k…

Emas amat mahal

Semalam after keje g settlekan deposit utk K.10. Da settled, parking kete kt P9, naik kete Iz to Alamanda nk bayo duit kete. Ape yg aku risokan smlm ttg ade Sale ke tak bln nie x menjd kenyataan. Kerisauan x bertempat la buleh kate hehe. So smlm aku tgk Vincci, Audrey (baju2 dlm yer hehe), Primavera, Aussino, Parkson & byk lg la shops yg da start tampal Sale. Masok Parkson smpi rambang la gak mate nih tgk handbag. Guess smpi 70% pon ade. En.tunang kate "sabar dulu yer cik..sabtu nie kite g Sogo". So aku pon usha2 jelah. Ohh paling penting sekali kitorang g Habib Jewel sbb diorang pn da start Sale Pesta Emas 2009. Siot betol rege emas mahal nak mampos. Dulu mase beli cincin tunang & risik segram klu x silap aku RM96 jek. Now RM127 & after promotion RM121. Perghhhhh...masak siot.. Aku usha2 la bracelet & berkenan la kat 1 design tu cam girly bunga2 sket la. Soh salesgirl tu kira bape, dia kate RM1400. Aku pandang Iz, tnya pendapat dia nk soh aku pilih yg mane. …

Wedding List

Wedding List

Kad Kawen - dlm proses by Ady. tggu design dr dia, komen & approved. by this month kene siap. for org Felda, design da siap. tggu soft copy map from Ady

Pakej Andaman, baju & pelamin - dh booked K.10 & will pay deposit today. belah aku xde lg..waaaa..depends on Mizan (bakal adik ipar) to show us around on 22/3 nti. Mizan byk contact sbb dia terlibat dlm bisnes butik pengantin. so Insyallah it shudnt be a problem. amin.

Photographer - blm ade confirmation frm K.10. me & Iz x kesah sgt. ade ok, xde pon its ok. belah
aku da byr half deposit. another half after siap edit for printing (storybook album).

Khemah, catering - belah Iz da settled. belah aku tawakal jelah mak ngn abah settlekan sok sok.

Goodie bags - belah Iz mak dia da beli 600pcs paper bag. belah aku.... 0 :( beli time nk balik Kota sok kt Ayer Hitam

Brg2 hantaran - bln nie baru nk g beli. ntah ade sale ntah tak. beli jelah ape yg dpt dgn bajet yg ade.

Gelang batal air sembahyang - hari nie usha kt HJ, Ala…

Borang nikah den on d way

Time rest kol 1tghari td aku guling2 dlm Surau nk tdo la kengkununnye. Skali mak called bgtau soh aku amek dia+abah Jumaat nie. A.Edy beli tiket kol 11.30am. So ptg smpi la kt Hentian Serdang. Aku rase A.Edy yg nak amek kot. X kesah la sape amek pon. Abes keje klu xde sape amek, aku amek jelah. Pastu dia ckp borang kebenaran nikah da amek kt PAID Kota Tggi nuu huhu. Pastu dia kate baju kain sari merah aku pn da siap. Nnti dia bwk skali mase dtg sini. Pastu inform da buat IC baru. Kene denda smpi RM200 sbb hilang kali ke-3 klu x silap aku. Pastu Abah ckp ngn dia pasni klu hilang lg kene denda RM1k & masok penjara. Aku pn xto da nk ckp camne. Aku ckp soh Abah simpankn jek dlm wallet Abah. Then dia kate klu wallet Abah hilang lak? Adohai..entah la..klu da nk hilang tu, akn hilang jgk la.

Hari nie pas keje aku ngn Iz nk kuar duit dlu kt Maybank nk bayo deposit duit K.10. Aku nk bayo RM300 jek teros. Iz maybe RM150 jek. So total RM450, balance RM750. Pastu nk g Alamanda bayo duit kete a…

Lepak2 mlm minggu

Pics aku snap on 27/2 last Friday. Kt sinilah kitorang lepak mlm lepas mkn kt Bangi tue. Dpt aku snap gambo tunang syg yg susah sgt nk bg gambo dia di amek. Malangnye gambo aku xde. Sbbnye aku pn malu gak nk bergambo. Lelagi klu Iz yg snap kan. Takot x lawo kekeke...

Rmh Iz on 22/2/09

These are a few pics i took when i visit Iz house at Semenyih after Mages Wedding. Busan tggu Iz tukar baju, aku snap jelah gambo2 nih. Rmh yg bakal aku lepak sementara menunggu rmh kt Salak dh ade basic perabot cam set bilik tido, washing machine & tv. Dapur da lengkap. So xde hal lah part tue. X sabo nk start life baru ^_^

Bln 3 da dtggg!!!

Jumaat lepas after keje aku+Iz g mkn kt Village View, Bangi. Da lame x mkn situ, lgpn time pegi tu da nk masok Maghrib. Kt situ ade Surau, so smntara tggu mknn smpi, g Solat la dulu. Tp aku lmbt la as always. Smpi2 jek Iz da ade & mknn pn da terhidang. Tggu aku smpi jek hehe. Mknn spt biase sedap la. Aku mkn bihun tomyam, Iz mkn N.Goreng Sotong. Iz air barli suam, aku air limau suam. Abes mkn, tgk awal lagi, so Iz ajak lepak kt Ptrjya dekat ngn Palace of Justice. Ade aku snap gambo sket. Nti aku upload ehh. Tgk bdk2 sek.dok buat summersault pastu ade geng beskal. Ok gak la tgk gelagat manusia2 di mlm weekend dgn xtvt masing2. Tp x lame pastu aku da menguap ngantok. So Iz ajak balik. Lgpn aku nk balik Cheras pastu. Sbb beg baju kotor aku 2 weeks nyer stok, Iz ikot aku naik atas nk tlg angkat beg. Baeknyer tunang syg nihh hehe. Masok2 rmh tgk ade K.Lin & K.Som. Rupenyer diorg mkn lauk yg K.Lin bwk balik dr rmh nenek dia kt N9. Ade baki2 lauk yg x abes. K.Lin ajak Iz masok & …