Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

Kerana Gambar

Sblm kawen & pegnen 1 brand brg baby pn xtau (Anakku, J&J & Pureen penah la dgr :p) . Skrg mcm2 jenis brand tau termasuklah dr luar negara. Drp baju2 bb, brg2 mainan bb, pampers, botol susu smpi la breast pump. Sebut jer brand nyer, msti aku tau. Avent, Medela, Lamaze, Bumble Bee, First Years, Tollyjoy, Pigeon, Ameda...hahh nk aku tulis lagi? Snow Bear, Spectra 3, Safety First, Lindam, Tommy Tippee, Nuby. Ok ok cukuplah tuhh kekeke. Nk tunjuk terer lak ehh :p

Ahad nie nk ke Jln Kuchai Lama beli botol susu bb, storage bottle & breast pump. Lps tu menuju ke Selayang to attend wedding (kwn hubby) & last destination ke Villa Tasik, Cheras nk tlg kakak packing brg2 nk pindah ke Gurun, Kedah. For sure letih giler. Dh la esknye kene keje. Dh nk masok 7 months pegnen ni, badan terasa lebih berat & pergerakan adlh sgt lembab. Cepat sgt rase mengah & penat. Aku akui aku bknlah rajin sgt menyapu losyen vitamin E kt perot nie utk mengelakkn stretch mark. Tp klu ingat …

Cerita Cuti

Alhamdulillah bertemu kembali kite slps bercuti sakan 3 hari. So how's ur Aidiladha? Msti masing2 ade cerita2 tersendiri. For me, rase hepi je bercuti kt rmh in law. Spt yg semua sedia maklum, aku habiskn cuti dgn bbrp agenda spt yg tertulis dlm entry sblm nie. Adelah bbrp lg agenda x di rancang berlaku cam aku dgn beraninya tgk org melapah lembu depan rmh in law. First time aku tgk org lapah lembu scr live. Cume time sembelih aku x berani lah tgk. Itu masih menjd taboo pd aku. Takot timbul rase kesian. X psl2 aku xleh mkn lak daging korban tu nnti hehe. Hari Sabtu spt yg di plan, aku g An Nur buat MGTT (uji tahap gula dlm darah). Nurse yg bertugas sgtlah baik & peramah. Aku pelik la knp aku berani je tgk darah aku diamek. Aku rase aku nie takot pd darah. Tp bleh rilek je tgk nurse sedut darah aku 2 kali tuh. Nurse tu siap ckp, klu takot jgn tgk. Aku kate 'ok je nurse' :p Dan tibalah masa utk aku minum air glukos yg manis tue. Sedap jugak rasenya hahaha. Tp mmg manisla…

Selamat Hari Raya Korban!!

Pagi td g keje jln raya agak lengang. Kete x bape byk sgt mcm hari2 bekerja yg sllunye. Cuaca hari nie spt smlm, matahari bersinar seawal pagi lg. Rindu pulak pd hujan yg lebat :p Ramai yg dh cuti sempena Hari Raya Korban (HRK) esok. Terutamanya yg balik ke kg. halaman masing2. Yg aku tau, HRK disambut meriah di negeri2 pantai timur eg. T'ganu & Kelantan. Malangnya semua org sedia maklum kt sane skrg nie tgh musim banjir. So aku rase HRK akn disambut scr sederhana or ala kadar jelah. For tempat2 yg x terkene banjir, sambutan akn meriah spt biaselah hrpnye. Aku pasti main opis kt depan pn msti sunyi giler sbb ramai yg dh apply cuti hari ni. Nnti lah dh ptg2 sket aku jenguk ke sane tgk ape yg ade :p

HRK nie, aku & adik aku yg baru kawen bln lepas akn balik ke rmh in law masing2. Abg aku, aku kureng pasti. Yg aku tau, siblings yg masih single & kakak sulung sefamily je yg kompem raye kt Jhr. Lega jgklah bile tau so at least mak & abah xlah rase sedih sbb ramai anak2 x …

Confused!!!

Wahh..so confused lahh..

The First Years - miPump Single Electric Breast Pump

vs

Philips Avent ISIS Manual BP

Manual ker electric?????

or another choices

Spectra 3 Electric BP

vs

Medela Harmony Manual BP

Raye Haji

Haihh..ntah ape kene ngn aircond kt main area nih x leh switch on pulak. Dh ler hari nie matahari memancar2, bleh plak dia buat hal. Cepatlah maintenance hotel dtg betolkn. X sggup aku nk berpanas kt dpn nih. Udah ler pegnen woman nie panas badan dia laen mcm sket. Sabo..sabo. Ini baru sikit ujian aku utk hari nie. Sabar itu separuh dr iman. Ini baru panas kt dunia, kt akhirat sok lagi lah kann. Ceyyy...khutbah kt diri sndiri dlm hati dok membebel jgk kekeke...Seb baek td dh bekpes, so bile perot kenyang, hati pn agak tenang. Skrg hari2 msti nk pekene nescafe 0 separuh cawan gergasi aku tuhh. Gula aku hadkn cuma sesudu saje. Ok tak ehh? Milo sejak akhir2 nie mmg x lalu dh. Same with tea. Dulu mase x pegnen, nk minum air bergula sehari pn blh kira je dlm setahun. Skrg dh jd habit pulak. Klu x pekene, mata cam layu jerr. Ape2 pn aku hrp xde ape2 effect -ve pd bb. Ade bace artikel, katanya ok jer sekali dlm sehari. So hopefully artikel tu x menipu.

Esok last day of work for this week. Esk…

Our 1st Bb Item Is...

Smlm genap 6 bln usia perkahwinan aku. Time balik keje, saje jelah ckp ngn hubby soh dia banje mkn utk meraikannya. X sangke lak dia ajak g Alamanda sbb FIL pn kbtln x tinggalkn lauk pauk utk dinner. Aku ok jelah sambil2 menghrp dptla ushar brg2 bb skali kt Mothercare yg dgr2nya tgh Sale. Bile teringat ttg mkn, dlm otak mmg aim sizzling mee aje. Ntah nape kemaruk sgt mkn benda alah tu ntah. Cam menyelerakan sungguh huhu. Smpi2 Alamanda, tgk cam ramai org gak. Dh gaji kott..plus cuti sek. kan dh start. Disbbkn ktorg xde tujuan yg spesifik, makanya jln2 jelah pastu bile terpandang kedai yg menarik, singgah belek2 ape yg patot. Gaji kami blm masok lg FYI tsk tsk. Tp saat aku menulis nie, dh check by M2u, gaji dh pn masok miahaha.

Singgah Anakku, xde sale sgt (10-20%)...mahal. Masok Mothercare, baju baby x bape meriah. Tp jumpe breast pump (BP) Avent manual yg dh diskaun & pd aku jd sgt murah berbanding rege sebenar. Aku byk bace dlm forum ibu2 ttg BP Avent manual nie sgt2 bagus. Aku x…

Alza, JHT & Kak Ya

Topik hot pd pagi ini adlh pelancaran Perodua MPV Alza mlm td. Stp kali Perodua kuar kete baru, aku msti excited cam nk beli semua jenis kete yg kuar. Gaye cam org byk duit..cehhh..Pastu bile pk byk2 kali, barulah rase sayang giler kt kete JHT si Kelisa LE yg sgt sgtt sgtttt byk berjasa tuh. Lebih2 lg bile pk by 2011, Insyallah JHT akn jd hakmilik penuh gue..huhu jgn jelesss :p Harta pertama gue yg berharga berpuluh riban ok hik hik. Tak sangka dgn keje yg biase2 & gaji yg so-so saje, aku masih mampu memiliki sebuah kereta. Dan semua ini xkan tercapai tanpa bantuan kakak tersayang Cik Aliaherma yg mempunyai kerja yg sgt2 ok & gaji yg sgt2 masyuk. Kakak yg sgt tak berkira dgn adik beradik & menjadi kebanggaan Encik Rusli & Puan Banun (our parents lahh). Sekian, terima kasih.






My Kudik (gmbr tiada kene mengena dgn entry :p)

Whatever...

Pagi nie gue rase mengah sungguh. Rase cam x cukup napas pn ade. Aihh..ini baru 25 mggu+ xkan da ini mcm. Tapak kaki nie rase terbeban sungguh dgn berat bdn. Cam dh xblh nk menampung dh rasenyer. Nk kurangkn berat, aku dh mati kutu nk buat cenggane. Eventho dh kawal pemakanan, still berat akn naik 1-2kg dlm sebln. Dr. Fatimah pn cam da bising2 sbb aku dh dikire cam overweight. Bb kt dlm baru nk gain weight, weight aku dh mencanak2 naik. Susah btl klu ade gen gemok dlm family nih. Senang sungguh badan nk mengembang. Bertahun2 aku gemok lepas abes study kt UPM. Last year aku dptla merasa jd kurus dr bln 7 smpi la kawen bln 5 tahun nie. Bbrp bulan je kurus pastu aku pegnen smpi la skrg dh gumuk balik. Sadis betol. Ape2 pn aku teruja gak nk diet balik pas bersalin sok. Nk buktikan pd adik ipar aku kt Semenyih yg asek kutuk aku gemok je skrg nih. Tak padan ngn laki bdk tue tau. Geram aku. Seb baek ko kire bdk sek. lagi. Klu x dh lame aku jotos kepala ngn buku 5 aku nih..hehehe...

Bekpes har…

My Nephew (Emriel Syahran)

Cam besh je klu dpt keluar dr kete nih...

Ala..ayah x bagi pulak..ciss..mkn tingkap kete tanda protes..miahaha...

Ehh..ade org amek gambo ker??ok cenyummm...hehe

Life

Lately aku asyik terfikir betapa membosankan sungguh kehidupan di dunia nie. Lebih2 lagi bile masa berlalu dgn sgt pantas. Sekejap je dh weekend balik, pastu weekdays semule. Pusing2 kt situ jugak. Smpi aku xto dh nk buat ape spy x rase busan. Eventho aku dh mempelbagaikn rutin, still rasa busan tu menjengah sesekali. Bile ckp ngn hubby, dia pn akuinya jgk. Bkn busan dgn psngn, tp dgn life cycle tuh. Then aku dpt idea, ckp ngn hubby maybe life won't seems so meaningless bile dh ade bb sok. Dia ckp, mungkin lah. Sbb kite sntiasa bz nk menjaga bb & seronok dgn perkembangan & pembesaran dia. So skrg nie aku menanti hari demi hari anxiously for the bb in my womb to come out & meet us. I know life will be so hectic after having this child. Dan aku pn x pasti if aku blh jd mommy yg baik nti. Sllu ngn bdk2 bkn reti nk layan sgt pn. Anak sndiri sok pn x sure lg mcm mane. Beshnya klu mak tinggal dekat2 sini. Blh tlg jenguk2 aku sllu. MIL masih bekerja, so payah juga. Msti kekok…

Hubby's Headache

Ptg smlm smpi je rmh pas balik keje, dgn semangat yg berkobar2 aku terus sinsing lengan jubah hitam bersedia memulakan tugas memasak. MIL masih MC sbb sakit mata x baik lagi. So xdelah lauk yg FIL tinggalkn utk kami berdua spt hari2 yg sllunya. Nk mkn luar, hujan memanjang. Tetibe rase nk makan sardin masak kari dgn roti. Tu yg bersemangat waja teros masok dapor tuh. Disbbkn hujan yg agak lebat, hubby x blh nk main bola..yezzaaa...(ade org teman ptg2). Tepat 6.30ptg aku siap memasak sardin & tggu nasi jer kering airnya. Roti dah ade, ape lagi..teros la aku ngapp. Tgh syok2 jilat jari, hubby soh basuh tgn & tlg picitkn kpl dia sbb sakit. Pas basuh ape yg patot kt sinki, teros picit kpl hubby. Dlm hati dh doa..jgnlah hubby kene sakit kpl yg kronik tu lagi. Mandi, solat Maghrib, hubby soh picit lg. Hmm...kronik nie. Dia dh start muntah2. Aku pn memicit kpl & belakang bdn dgn penuh dedikasi smpi kuar byk angin dr mulut hubby. Dan sekejap2 dia akn muntah lagi. Sah, dh kene saki…

Mcm2 Cerita...

Dah 2 hari pagi2 indah aku disulami dgn muntah kuning mcm mase kene morning sickness dulu. Dan sdh 2 mlm bb sgt aktif sms aku sdg tido2 kucen spt mengajak mommy turut sama bermain batu seremban (saje nk tulis permainan selain bola :p). Dan lapo mmg tahap cipan time tgh besh2 tido tuh. Tp x kuasa aku nk gagah diri turun ke bwh semata2 melayan perot yg berkeroncong tue. Tido tu lebih perlu sbb aku perlu bangun seawal yg mungkin utk buat bekpes for my beloved hubby. Dan sbnrnye sdh 2 mlm aku skip mkn Obimin Pluz & Kalsium yg Dr. bekalkn. So aku assumed maybe sbb bb x dpt zat2 yg diperlukan (selain dr mknn, blh dpt dr pil2 jg) maka aku pn muntah kuning. So mlm nie Insyallah aku akn mkn ubat & if aku x muntah esk paginya, betullah teori aku nih. Bb sgt2 aktif & aku dpt rasakan dia sgt2 sdg nk membesar bagai johan. Zat2 aku byk yg bb tarik makanya badan aku jd lesu apetah lg tido pn semakin tak lena. Bile dpt lena, mimpi yg bkn2 pulak. Jeles btl bile tgk hubby nyenyak tido berse…

Quick Update

Wawawa...musti ramai yg kuciwa bile menjenguk blog aku xde hapdet lg kann??kann?? :p Perasan skali skale xpe heheh. Aku ade tp bos aku yg masih MC for the 2nd day. Makanya kamu sndiri2 phm la kan huhu. Beshnya keje 2 hari mcm x g keje pon. Dept. sgt santai & semua org in a very good mood. Sbnrnye pagi td Tun Mahathir our ex PM dtg ke opis kitorang sempena reunion ex student King Edward V College of Medical 1947 kt hotel sebelah nie. So semua staff kene buat sket sambutan lah mase semua veteran2 medic nie dtg utk penerangan ttg Cyberjaya kt our boardroom. Tp malangnya aku x join pn sbb kene jage opis. Xkan nk bior opis xde org kan? Of course la kene ade org yg standby if ade call in or dtg nk buat payment. So disbbkn aku x pakai office uniform which is wajib utk hari nie psl nk sambut Tun & the gang, maka kenelah aku berkorban. Sdhnye xde pn gambo aku ngn Tun for his 2nd visit here for this year. Cam sedih gak bile tgk gambo2 opismate laen di emel sekali kt aku. Saje je nk buat…

Sizzling Mee

Inilah menu lunch aku hari nie. Sizzling mee kt JJ Equine Park. Hujan2 mmg lapo giler. Mee yg berasap aku telan dgn penuh kerakusan. Smpi geleng kepala hubby tgk hehehe. Tp mmg sedap ahh sizzling kt situ. Klu g sane, itulah menu wajib aku. Skrg lidah rase melecuh pulak cehh. Bahana gelojoh mkn sizzling mee. Hari nie bos xde, tu psl leh suke suki ajak hubby g berkelana. Sempat jgk tgk brg2 baby & klu x kuat iman mmg dah beli brg sehelai dua. Tp dh kene jeling ngn hubby, maka matikan teros hasrat tuh. Xtolah bile hubby bg green lite nk beli brg2 bb nih. Sok2 aku dh x larat nk jalan, pegilah sorang2 pegi beli. Malas aku nk amek tau dahh. Padan muke. (statement ibu mengandung yg x puas hati krn nafsu membeli belahnya disekat :p)

p/s: napsu mkn makin menjadi2..perot sllu lapo..camnerr???

I'm Back

Haha..aku pasti ramai yg dh bleh agak kemane hilangnye aku pd 2 hari terakhir last weekend rite? Yer..yer...aku dpt MC for 2 days for sakit mata. Ye ker aku sakit mata? Yg hari Khamis tu bleh kate dpt MC kesian je dr Dr. Tp hari Jumaat aku mmg btl2 kene sakit mata. Sakit mata yg sgt mild sbb pas declined hasrat hubby nk teteskn ubat kt mata pagi2 semata2 utk dpt MC kt klinik, balik rumah, letak ubat & taraaa...mata kembali berwarna putih suci. Tp 2 hari tu mmg ddk kt rmh jelah. Xnk pegi mane2 sbb xmolah smpi org lain pn kene kann. Dgn itu mmg honeymoon giler berdua-duaan dgn hubby terchenta smpi kkdg rase cam nk termontah bile pandang muke masing2 miahaha...4 hari cuti oooo. Mmg puas sungguh. Yg x beshnya x dpt pegi kenduri akikah kt 2 tempat. Rumah Pak Lang kt Semenyih & rmh opismate, Suhairi kt Dengkil pd hari Sabtu. Kami xnk menyebarkn virus sakit mata adlh alasannya. Still, aku x betah ddk melepak lagi kt rmh. Maka on Sabtu ptg sempat g Mydin baru kt Kota Seriemas dekat ng…

My 4th Check Up

Bb at 24weeks@6 months ^_^

Alhamdulillah selamat dah my 4th check up at An Nur. Biase jer check up td juz Dr. Fatimah tetibe mention perot aku nmpk kecik sungguh eventho da masok week 24@6 months. Biler aku baring dia kate lagi x nmpk hehee. But alhamdulillah pembesaran bb adlh normal, air ketuban ok, uri pon ok jugak. Berat bb dah 826 gram. Tak lame lagi dah nak 1kg lah tue ^_^ Mase scan bb dlm keadaan facing down & nmpk mcm tgh nyenyak tido. Dr. buat ukur lilit pd tulang peha, badan & kepala bb & everything seems normal. Ohh..berat aku naik 1.6kg saje kali nie. Dr. kate normal la sbb max berat normal utk pegnen woman to gain is from 1-2 kg monthly. BP pon dah ok td 120/78. Lega sungguh rasanye :) Anyway for the next check up, 1 week b4 tue kene pegi buat ujian kencing manis means kene minum air gula sbb aku ade history family (mak gue) yg ade penyakit tuh. Hoho..akhirnya aku kene buat jugak test nih. Ingatkn org yg check up kt GH je yg kene heheh :p Pastu ttg kelas antena…

Coupling Aniberseri 10/11/09

Mesti ade yg pelik aniberseri mende pulak nih?? Tetibe td aku teringat last year pd tarikh spt hari ini, aku & hubby decide to get more serious in our relationship. Plan to get married asap..wawawa :p Kire genaplah setahun kami melalui hari2 yg indah bersama2. Tak sangka pd ulangtahun yg pertama ni, sdg menunggu kelahiran permata hati yg pertama pulak. Syukur, alhamdulillah ^_^

Shocked News!

Siyes aku skrg mmg phobia nk mkn nasi. Pagi td buat nasi goreng ats permintaan hubby. Pastu dia nk telur goreng mata. Aku ingat belen nasi mlm td ciput jer. Skali tgk cam byk la pulak kan. Pas letak kt bekas bekal hubby byk2, still ade belen pulak. Nak xnk aku tepakse tapau la jgk. Dlm hati mmg da bajet bagi opismate jelah nnti. Or....maybe nasi yg aku masak blh masok kot? Lg satu aku x kesah sgt nk bg org sbb aku dh ade bekal lain. Ya..tak lain x bukan, roti. Roti putih bkn wholemeal (kerek xnk mkn w/m sbb x shedap :p). Plus aku bejaye masak kari daging sbg bahan pencicah (tu psl kerek je ngn n.goreng :p). Ohh..tp aku sdh try ok dgn mencicip sesudu n.goreng tu pas smpi opis. Still selera x terbukak lansung. Makanya, nmpk saje K.Nita, teros offer kt dia. K.Ruby pn sempat merasa bbrp sudu. Spt biase dpt pujian yg sdh dijangka (cehhh..perasan makin pandai masak). Bile mkn je roti putih cicah kari daging, smpi 4 keping roti aku balun..miahahaha...(kunun selera mkn da menurun..kuikui). Ma…

Kisah Weekend

Wahh..weekend yg baru je berlalu nih me & hubby betol2 balas dendam melepak kt rmh, relax2 & bermalas malasan saje. Hari Sabtu pagi aku bangun awal tp sedih sbb tak sihat. (masih sempat buat nasi goreng utk hubby :P) Perot meragam & spt mknn yg ditelan x dihadam dgn betul. Maka ptgnya start muntah2 & hnya dpt mkn sup kentang yg hubby masakkn. Sedih betol bile sakit mcm tue. Masa cam terbuang bgt saje x dpt nk buat ape2. Asek tergolek depan tv & kejap2 tido & tido. Yg syoknye hubby akn jaga & manjakan aku bile aku dlm keadaan mcm tue. Smpi mkn pn dia suapkn sbb nk paksa aku mkn gak sdgkn selera aku mmg zero. Bile sudu dh dpn mulut, nk xnk nganga jelah. Kesian lak hubby penat2 masak klu aku x mkn, msti kuciwa. Lewat ptg baru ok sket & teros mintak hubby belikn eskrem perisa vanilla. Mcm org x betol tetibe nk mkn eskrem time hujan2 :p Pastu mintak hubby belikan roti lg utk dicicah dgn sardin yg jg aku soh hubby masakkan :p So mlm tu mkn roti cicah sambal s…

Blessful Life

Smlm mase dlm kete time on the way balik rmh after keje, tetibe hubby tnya 'nak kene beli ape ekk utk brg2 bb?'. Aku rase msti ade org yg tegur dia nape x beli sikit2 dulu dr skrg nih :p So aku pn ckp la a few things yg terlintas diotak & bile dia dgr cam byk jer, teros2 soh aku buat check list hua hua. Tuelahh...ingat sikit2 ke belanje brg2 utk bb nihh?? Baru dia tau betapa sesaknya otak aku nie bile fikir psl benda2 nih huhu. So hari nie aku nk list down la a few items yg penting utk tatapan hubby terchenta. Emm..pastu dia ade tnya aku nk beli katil bb x? Aku ckp x payah sbb dr pengamatan aku melalui kakak & abg aku yg dh beranak pinak, sllunye bb akn tido sebelah ibu & ayah jer. Then hubby tnya lg. 'Tak penyek ke bb nnti kene hempap?'. Aku kate, aku x hempap punye..maybe dia jelah kott...miahaha...Bengkek je hubby aku dgr aku ckp camtu..huhu...Tetibe aku terbayang nk kene beli thermopot utk letak kt 2nd floor sbb klu bb nk minum susu msti malas nk turun …

Nama BB & Brg2

For a past few weeks sometimes ade masa terluang kt opis, aku search jugak nama2 bb for our little junior nih. Hubby nak nama yg ade 2 suku kata & aku berkenan dgn 1 nama nih tp nk cari partner dia punyelah susah. Then aku teringat ttg nama yg jiran cekgu kakak aku dulu bg pd anak dia yg pd aku sgt simple yet sedap telinga mendengar. Maksudnya pn baik but diguna pakai utk bb boy. Tp bile aku pk2 balik, nama nie cam universal gak sbnrnye means blh dipakai utk bb girl or boy. Cume aku perlu kreatif menambah sedikit nama lain spy nmpk ciri2 boy or girl tuh. Tp bile dh tambah, jadi 3 suku kata pulak. Hubby kate pjg sgt. Hehhh..nk pecah otak aku pk camne nk buat jd 2 suku kate jgk. Akhirnya atas kerja keras otak aku yg bijak laksana nih :p dpt jgk aku jdkn nama yg aku suke nie jd 2 suku kata shj tanpa merosakkan makna asalnya. Still aku prefer nama yg 3 suku kata nie sbb maksudnya lebih mendalam & hubby pn cam nk mengalah jgk sbnrnye hehe. Aku dpt idea nama ni mase aku tgh tgk siar…

All About Bb

Ptg nie klu rase masih sihat spt skrg nk ajak hubby g bayo duit kete lah kt Alamanda. Pastu belilah brg2 dapur yg cam da susut je nmpk tuh. Emm..td tibe2 terpk bile nk beli brg2 baby ekk? Klu pk psl nie je tetibe cam kecut perot sbb tau betapa brg2 bb nie memerlukan ongkos yg agak tggi. Blm citer psl susu & lampin pakai buang lg. Ohh..no. Ok stop thinking. Org kate baju bb jgn beli byk2 sgt lebih2 lg yg kecit2 sbb bb cepat membesar. Tp aku cam musykil sket sbb bb sllunye aku tgk sllu tukar baju dlm sehari. Klu x cukup baju kang camne? Takkn nk balut ngn daun pisang kot? Apekah kuantiti yg dikatakan sikit & byk utk baju2 bb? Sape2 tau blh bgtau?

Nak citer sket ttg Abg & kakak ipar aku yg sllu beli brg2 yg cam 'grand' utk 1st son diorang. Aku tgk diorang beli tempat bb mandi, walker, tempat duduk utk bb makan cam kt kedai mkn & mainan2 yg 'power' tp si Emriel tu guna dlm a few months je pastu tersadai berhabuk. Benda2 tu seme mahal2 & ade jenama. Kt si…

Unwell

Smlm aku x sihat so x dpt nk update blog nie. Ptg Isnin dekat2 nk balik keje tu aku muntah2 sampai tgh malam. Lunch hari tu mkn ngn hubby kt cafe hotel tp hubby x pulak sakit2. So mmg pelik gaklah nape aku jd camtue. After tgh mlm hubby paksa telan ubat tahan muntah. After that baru x muntah2 tp perut still rase x sedap. Pagi smlm gagah jgk pegi keje tp smpi2 opis je teros lepak surau sbb x larat sgt. Dlm pkl 10am+ g klinik panel kt Street Mall & dpt MC for half day. Pukul 1pm+ camtue balik rmh ngn hubby. Hubby pn kire dpt MC gaklah kunun2nye hehe. Sparring partner leh cover xpelah. So smpi2 rmh mmg teros terbaring & tido memanjang. Dr. suspect mknn yg aku mkn x dihadam dgn betol. Mase Dr. ketuk2 perot aku, mmg bunyik kosong sbb aku takot nk mkn ape2. Then dia advised jgn mkn produk2 tenusu slma 2-3 hari nie. Maka dgn itu hari nie aku minum nescafe O setengah cawan without creamer. Sllunye asek minum milo or teh, so hari nie tukar menu air pulak. Hrpnye aku x sakit kepala lepa…

My Sister Wedding (Bertandang)

Mizan & Lisa

Mizan & Lisa lagi

Pancaragam STF

Zapin

Mak & Abah tersayang & anak buah yg xleh berenggang ngn hubby gue

Pelamin Dewan

Alhamdulillah selesai dah majlis kawen adik aku Lisa & Mizan. Lega betol rasenyer. Aku upload jelah a few pics yg sempat aku snap hari tue ehh. X sempat pn nk d/load gambo dr camera Abg aku sbb dia teros balik ke KL right after the majlis ended. So tgk jelah gambo yg ade nie ek. Majlis diorang nie agak special la jgk sbb ade persembahan gamelan & pancaragam dr students STF (anak murid adik aku & anak didik hubby dia). Pastu ade cam pemain muzik ghazal, nyanyian & tarian zapin. Jemputan pn nmpk ramai & majlis berlansung dlm suasana yg meriah. Majlis nie berlansung kt dewan org ramai Tmn Sri Pulai, Skudai, JB. Sbnrnye adik aku ade tukar baju moden after makan beradap tp aku x sempat snap sbb h/p pd hubby & dia lak bz layan anak buah aku yg xleh nk berenggang lansung ngn hubby aku tuh. Smpi abah aku ckp 'tukar binti jela…