Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

D.I.Y

Aku kagum betol dgn bride to be yg sgt rajin men'design' kad kawen, buat bunga dip utk bunga dulang or bunga telur, design tag TQ, potong & tampal/gantung, menghias door gift utk guest & mcm2 lg la yg aku tgk diorang DIY. Sgt jeles dgn kerajinan diorang while aku leh kate setakat nie xde pn rajin buat2 benda2 tu. Nk kate aku xde mase, kt opis dok tercongok je klu xde pape. Smpi nk browsing i.e pon xto nk browse ape. Lepak rmh sewa dok bace buku, xpon tgk TV. Nape aku x serajin bride to be yg laen ek? Nk kate aku org senang, seme beli or tempah, x jgk. 1 je yg kompem aku akn buat sndiri. Gubahan hantaran ^_^ Eventho aku da beli artificial flowers kt Romantika ari tu, terasa2 nk merasa gubahan kali nie gune fresh flowers. Lg pulak da tau bleh dpt murah dgn bantuan En.Mizan. So mmg rase nk melompat2 la sbb impian mungkin dpt dijadikan kenyataan. Insyallah, amin.

Da nk dekat2 majlis nie, lagilah aku malas nk pk ttg door gifts bagai. Aku serah bulat2 kt mak ttg tue. Isilah a…

Langkawi Family Trip

To KLIA awal pagi esok akn dihantar oleh bro in law, Abg Syahrul & K.Lin. The bad news is their Grand Livina cannot accomodate the 7 of us+their 3 childrens. So aku rase a few of us maybe 2-3 person have to travel by Klia Express from Bdr Tasik Selatan. Aku da dpt teka da sape yg kene berkorban sikit. Adik aku 2 org tu Iraz & Anje. Maybe aku & Lisa skali kot. Yelah..nk letak beg2 lagi kan. X kesah laa...asal selamat sampai KLIA sudah. Balik x pasti lagi mcm mane. Aku, Iz amek hntr kt Pjaya jek. Diorang la xto lg camne. Susah2 naik taxi jelah. Xpelah, K.Ya ade. Dia leh handle.


Esok da masok 1 May. Bulan aku akn menamatkn zmn bujang. Kire aku kawen umo 26 la sbb besday aku bln 9. Man ckp da cantek sgt la umo cam aku nie nk kawen. X tua sgt, x muda sgt. Iz pun still kira 28thn sbb besday dia pn bln 9 gak. Besday dia 4/9/80, besday aku 24/9/82. Tarikh hari bah. depan besday Iz, tambah No.2, tahun belakang 0 ganti ngn No.2. Jadilah besday aku hehe. Cam besh je kan hehe.. Since b…

Yellow & Ivory Roses

Flight to Langkawi is on Friday 8.30am & from Langkawi ke KLIA Sunday 5.35pm. Most likely Iz x dpt nk hntr time nk pegi sbb awal pagi sgt. Xkan dia nk bngun kol 4.00am dr Semenyih nk dtg Villa BSP hntr kitorang seme kan? Nk tido rmh aku, dia segan pulak sbb ramai org. So blm diskas pn lg ngn K.Ya ttg nie. But Iz kate nk hntr aku balik Villa after keje & balik pn dia amek kt KLIA hntr aku kt Pjaya je. Mmg ok da plan nie sbb aku x apply cuti pon hari Isnin nie. Hati aku nie sbnrnye sedih sket sbb Iz x dapek hntr Jumaat nie ke KLIA. Tp bile pk scr logiknya, alasan dia sbb x dpt hntr tu mmg boleh diterima pakai pon. Juz aku nie kdg2 mmg xnak amek peduli ttg alasan/sebab. Yg aku pentingkan kesan je. Dlm kes nie kesannya aku x dpt tgk muke En.2nang b4 naik flight. Mase g Vietnam bln 2 ari tu dia dpt hntr. So jln2 Ho Chi Minh dgn aman & tenang. Kali nie even x bape jaoh terbang, still rase x best. Klu la Iz tu blh mengecik, da lame aku sumbat dlm handbag bwk g kemane2 hehee...

Che…

Update 27/04/09

Smlm g Jln TAR berdua je ngn Iz. Parents aku letih lagi sbb perjalanan jaoh from kg. Mlmnye pulak A.Edy amek diorang g makan2 kt rmh Keramat lak. So aku pn xnk la paksa diorang ikot kan. Lg plk byk brg yg kitorang nk beli. Akn byk berjalan. So takot diorang x larat jelah. Anywat 1st stop to SOGO sbb nk lunch. After that Solat Zohor & pegi Jakel beli sampin utk Nikah Iz sok. Iz pilih warna silver utk dikenakan dgn baju nikah wane cream RM260. Pastu mak aku kirim beli kain ela utk jahit baju utk siblings yg ppn. So aku beli 4 pasang kain ela yg same for RM72. Murah kan? Sgt puas hati juz kurang kene dgn tema coklat sbb byk kaler peach lagi. Ape2 pn mata aku da bekenan yg itu jer so belasah jelah hehe. Yg pntng ade kaler coklat2 sket. Pastu jalan Mydin aku beli sejadah utk buat hantaran to Iz & scarf rambut aku. Jalan2 kt kedai luar2 tu beli Songkok & butang baju melayu Iz pastu aku beli tudung bawal 3 pasang wane coklat (sanding rmh aku), cream (nikah) & putih (sanding b…

JJ Tebrau, De Vogue & Kg.Senibong

First stop at JB to JJ Tebrau. Makan kat Nandos pastu baru gerak ke Taman Molek to De Vogue Bridal. Aku x snap gambo kt bridal tue. Ade video jek. Malas la nk upload kat sini hehe. Sementara nak amek adik aku Lisa kat STF, kitorang g tgk rumah yg Mizan buat landscape & interior design. Konsep ID is modern look & amazed on how creative my future bro in law. After that went to pick up Lisa & proceed to Kg. Senibong nak makan seafood. These are a few snaps over there & the foods we ate.






Rasa masakan biasa saje. View jer yg hebat. Gambo yg x sempat di snap Ikan Siakap Masak 3 Rasa. Masing2 da kelaparan hehe. After makan Mizan hantar aku & Iz balik kat De Vogue Bridal sbb kitorang naik 1 kereta jek. Then dia hntr Lisa ke STF balik. Sempat time tumpang toilet kt De Vogue tgk ade 1 couple sdg bersiap utk majlis berinai & time tu pengantin ppn da siap di solek tinggal dandanan rambut je. The brides looks so stunning & sape lagi yg make up klu bkn bakal Pak Andam ak…

Quick Updates

Aku ade kat Villa Bdr Permaisuri skrg nie. Sdg menunggu En.2nang utk soping kt Jln TAR. Parents aku pn ade skali nih. So rasenye pegi skali ngn diorang la jap lagi. Td called Iz,dia kate ade kat post office beli setem tambahan & pastu nk g kuar duit kat bank utk soping gelang nikah sekali. Aku tgk ticker td da xde month dah. Pakai weeks je. Cuak gak tgk hehe.

Quick update ttg Pakej Kawen kt Jhr. Nama kedai De Vogue Bridal kat Taman Molek, JB. Love the interior design of the bridal. Quite exclusive (cam takot x mampu je bile masok kedai hehe) but thank god the pakej are various & suits our budget. We choose basic pakej RM1150, add on for 1 more make up session (nikah) & hiasan bilik pengantin total of RM1,600. Basic pakej - sepersalinan baju bersanding, 1x make up, hiasan khemah pengantin+meja makan damai, pintu gerbang, aksesori (alat merenjis, bantal nikah etc) & pelamin. Sgt suke berurusan dgn bakal adik ipar si Mizan. Lebih kurang je dgn kitorang. Yg paling aku sndir…

Romantika, Station Kopitiam & Aussino

These are a few pics that i managed to snap last nite at Metro Point, Kajang - Romantika. Mmg puas hati la pegi sini. Kedainye besar smpi rambang mata gak aku nk g usha belah mane dulu. Thanks to bride to be bloggers yg mem'promote' kedai nie smpi aku terbuka hati nk jenguk akhirnya. Ape2 pn di sbbkn budget yg agak ketat & dlm hati kate bleh pegi lagi sbb dekat, aku byk usha price & tgk ape yg bekenan. Still sempat aku kaut 500pcs kotak telur that cost me only RM20 - average RM0.04 per pcs. Called mak dulu tnya nk beli ke? Memule dia ckp xnk sbb dia nk gune uncang organza utk telur. Then aku ckp la blh je buat letak gula2 ke, sumi ker since kotak tu sgt murah & wane pn coklat menepati tema belah aku that is brown & cream. Teros mak soh beli smpi 500 pcs hehe. Pastu aku g area bunga2 artificial lak. Kali nie aku decide to use sunflower instead of roses utk bunga dulang. Nk kan kelainan la kunun2nye hehe. Murah je for 5 kuntum RM2.50 x 5pcs. Plus beli kawan dia c…

Diet Forever

Mggu nie adlh mggu terakhir aku blh mkn sedap2. Masok je bln Mei aku kene diet gegiler balik. Klu blh xyah makan nasik lansong. Nk nmpk slim punye psl, aku kene kuatkn semangat balik. Sebulan je lg Cik..x lame pon. Xdenye org mati x mkn nasik sebulan. Baiklah..baiklah. Hrp semangat diet teros tinggi. Target to lose around 2-3kg. Gambate!!! Ape2 pn sat lg aku nk g post opis beli setem utk En.2nang pos kad kawen, pastu g Maybank tuko duit RM100 to RM1.00 utk dikepilkn bersama2 dgn bunga org rewang plus singgah SME beli mkn utk lunch. Lunch smlm ditaja oleh En.Aizam Metro Parking. Dia banje mkn kt Briyani Gam Putrajaya yg terkenal tuh. Aku belasah amek ayam kg.mmg sedap bangat lah. Dpt beza rasa ayam kg.vs ayam bandar. Nasi sepinggan yg sgt byk & aku berjaya habiskn jgk eventho x bape licin. Org banje kene mkn sungguh2 la hehe. Siap dpt tapau lagi sebungkus tue. Gue pn bagilah En.Tunang tersayang & dia mkn sungguh2 ptg smlm time bersama2 after opis hour tulis nama pd kad kawen ut…

Bad News :(

Smlm dgn riang rianya hati telah pergi ke Alamanda dgn Incik 2nang dgn tujuan utk membeli towel Terry Palmer yg jg akn digubah sbg hantaran kpd pihak lelaki. Sblm tu gue pujuk Iz makan dulu sbb pas mkn pastu jalan2 kompem lemak x jd nk membentuk. Ye ke? Aku main tibai jek ckp, pdhal perot mmg da lapo sbb x bekpes & lunch hehe. Iz xnk g RASA sbb da muak sgt katenye. So dia ajak mkn kat Noodle Station. Gue ikot aje sbb dia yg banje huhu. Dlm pd tggu order kitorang smpi, Iz ckp dia kene pegi Team Building ShTech bln June nih from 18 to 20 (Khamis-Sabtu) kat Hotel Legend, Cherating, Pahang. Memule otak aku x dpt tangkap lagi kesedihan yg bakal melanda. Pastu teros teringat nk pegi Honeymoon patotnye ngn dia tarikh tu. Postpone sbb nk elakkan cuti sek.2 weeks b4 that. Teros aku jd moody & pendiam bile dgr berita tuh. Sedih arr sbb baru jek kawen pastu da nk kene tinggal. 3 hari lak tu. Sensorang jelah aku kt rmh Semenyih tu ngn family dia. Da la baru nk sesuaikn diri. Senang kate m…

Check List Updated

Nak buat check list kawen lah. Da lame x buat nieh. Aku cubelah sedaya upaya mengingat ape yg aku da buat & ape yg blm yek!!

Kursus Kawen - Done, Al Shahir Mngmnt Putrajaya
HIV Test - Done, at Klinik Kesihatan Bangi
Booked Kadi - Done, Insyallah after Asar 23/5 & Masjid Linggiu
Kad Kawen - Done, by post-settled, by hand- early Mei
Khemah - Done, by Ayahanda tercinta
PA System - Blm ade update
Kompang - Blm ade update
Pakej Kawen Jhr - Sabtu nie baru nk tgk 25/4
Pakej Kawen Slgor - Done, 70% payment settled
Fotografi Jhr - Done, 50% payment settled
Fotografi Slgor - Done, 79% payment settled
Baju Nikah - awal Mei siap
Tudung Nikah - Jln Tar, 27/4
Songkok & Sampin - Jln Tar, 27/4
Baju Sanding Slgor - awal Mei siap
Bunga Pahar Jhr - Done
Bunga Pahar Slgor - Done
Bekas Telur Jhr - 40% bought
Bekas Telur Slgor - not yet (this Sunday@Ayer Hitam)
Paper bag Jhr - not yet (this Sunday@Ayer Hitam)
Paper bag Slgor - Done
Bunga Dulang - (this Sunday@Ayer Hitam)
Bunga org Rewang - (this Sunday@Ayer Hitam)
Be…

JJ Equine Park

Yeehuuu!!!! Gue da beli da nite dress yg berwarna hitam & pink. Sgt sweet & bile aku ckp ngn Iz aku da try dress tu kt rmh sewa & pd aku sexy sket, teros dia balas 'bkn sexy byk ker??' wakaka....aku pn teros terkekeh kekeh & tersenyum simpul (cam org 'gatal' pn ade...hua hua). Mission accomplished & sempat mengaut 2 bra Triumph yg berharga lebih mahal dr 2 nite dress sblmnya. Lenguh bahu menyandang 2 pillow Akemi yg dibeli khas utk rmh kt Salak sok. Mlm td hati aku jd sgt baik, maka telah menjemput Iz memilih sehelai shirt utk dipakai yg dibayar sekali dgn pembelian barangan aku. Shirt Durban RM39.90, boxers Pierre Cardin 2 pcs RM20+ & stokin Renoma RM20+ menjadi pilihan brgn Incik 2nang. Aku xto bape duit aku abes mlm td. Bayar je semuanya tanpa berfikir pjg. Dlm kete time nk balik Incik 2nang bg duit RM30 & eventho aku kate x payah, dia berkeras gak nk bagi. Stakat ni yg aku perasaan ttg sikap Incik 2nang ialah sgt susah nk terima je belan…

Chit Chat & Makan2

Last Friday after keje ajak Iz teman g post office nk pos kad kawen pd member yg jaoh2. After that Iz ajak menom & kitorang lepak la kt Oldtown@Prima Avenue. Aku order Orange Smoothies, Iz order Hazelnut White Coffee (Cold) & Blueberry Toast. Managed to snap a few pics b4 our order arrived. Sembang punye sembang aku ckp la aku nk g shopping nite dress etc. Aku pn tanya dia perlu ke sbnrnye nite dress nih? Dia ckp dia x kesah. Ikot keselesaan aku je. Ade ok, xde pn ok. Aku citer ngn dia aku bace blog bdk2 nk kawen xde plk diorang citer ttg beli baju tido utk suami. Dia ckp la maybe pd diorang x perlu kot baju2 tu. (maybe brides to be segan nk citer dlm blog..nmpk sgt aku nie kurang segan nyahaha...) Aku ckp aku nak jugak beli. Nape aku beriya sgt nk beli ek? Aku pn xto nk explain camne. Tp dr dulu mase time student bile jln2 kt bah.inners2 ni & nmpk nite dress yg sexy2 tu, teros je set dlm otak da kawen sok aku msti nk beli & pakai. Cam comel & sweet jek tgk. Paling…

Sexy Nite Dress

Period aku dtg awal la bln nie. Semalam 19hb da dtg. Buat aku serba salah nk makan ke tak pil yg lewatkn period tu utk membolehkn aku nikah kt masjid. Sbb klu next month dtg 19hb jgk, aku rase sempat habis sblm aku nikah on 23rd tue. Kire da blh mandi wajib la. Ape2 pn nti mase nk beli pil tu bleh la tnya Dr.bape lame period akn hold. Period cycle aku Alhamdulillah mmg normal. So aku mmg agak berat hati nk amek pil lewatkn period nie sbb takot jd x normal da lepas tu. Kene buat kptsn yg bijak & tepat nih. Nikah kt rmh pn ok juz sempit sket arr sbb sedara mara Iz ramai. Plus sedara mara aku lagi kan. Tp itu bisa di atur kan? Khemah pn da ade time tu. Anyway family Iz prefer Nilah kt Masjid sbb kompem luas. Selesa. Ishh..mane yg dpt jelah. Nti diskas lg ngn Iz. Period yg lepas nie, aku jd bini org dahh. Yuhuhu...cam x caye jek...cuak dah ni.....waaa....

Ptg nie nk ajak Iz g Alamanda & JJ Equine lah. Nk beli night dress & yg seangkatan dgnnye. Plus deodorant & tissue kete.…

Another Long Weekend :I

Busannyer. Sllunye klu ade benda/hal yg melibatkn K.Nita, last minute ade je dia nyer masalah. Mase nk g rmh dia last few weeks pn smpi bape kali pospone. Smpi aku da jd malas nk pegi dah. Tp sbb da penah ckp nk g, gagahkn diri gak la. Utk projek plan for 2moro at Midvalley pn pagi td dia ckp mak & ayah dia nk dtg pulak. Aku mmg da ade instinct da dr smlm. Siap ckp ngn dia 'jgn ade pape lak nti kak'. Dia ngn kompiden je ckp 'ok punye, xde pape'. Aku td buat muke poyo jelah dia ckp ngn aku tu. Ckp nk g hari nie pas keje or Ahad ptg after perents dia balik. Aku ckp better buat appointment dulu. Masalahnye paper Star smlm si Mages bwk balik rmh plk. Nie lg 1 minah x paham bahase. Pdhal K.Niza ckp dia da remind jgn bwk balik paper Star tu sbb bos aku nk bace after balik dr holiday nti. Tp dia g bwk balik gak. Aku selambe je ckp nnti bwk balik opis paper tu sbb bos soh aku simpan. Dia ckp next week dia bwk. Yer yer lah tu. Kompem lupe hari Isnin sok. Aku gak yg kene rem…

Terry Palmer

Lunch td mkn dgn Iz kt Dengkil. Maklomler hari nie ptg x dating. Iz nk balik awal sbb dia ckp badan letih & kurang tido. Mane taknyer. Asek tgk bola pagi2 bute. Sape yg salah tu?? (klu rmh sewa aku ade Astro, aku pn tgk jgk..kekeke). So sembang2 smbil melantak, tetibe aku rase cam kejam je sbb x belikn dia towel Terry Palmer sekali smlm. X peka betol aku nie. So aku ckp nnti aku belikn same pattern cam aku punye juz lain kaler jek. Sengih2 je Iz dgr aku ckp nk belikan. Siap ckp nk beli pattern yg dia minat pulak. Aku ckp 'x dpt laa...' hehe...Sgt bersemangat bile pk ade towel yg same pattern pas kawen...pelik ke aku excited benda2 mcm nie? hehehe...Rase cam sweet jer huhu. Lantak la org ckp ape. Yg pntng aku bahagia & x kaco org pn. Kann??Kannnn?? Kannn?????hehe..

Anyway towel nie utk dipakai time da ddk rmh kt Salak jer. B4 that pakai towel yg sedia ade suda. Time ddk rmh Semenyih, xleh nk berkemban pn kuar dr bilik mandi. Sbbnye adik Iz si Apek da abes study kt Uitm P…

Fast But Not Furious

We watch Fast & Furious 4 at Alamanda on 7.15pm start. Solat Maghrib dulu so lewat sket arr masok. But still can catch up the story like we don't miss any scenes. Overall pd aku muvi nie biasa2 saje. X byk citer psl kete sgt pn. Kete yg gempak pn sikit jer. Byk fokus pd jln cerita jek. Dan aku paling malang sbb ddk sebelah lelaki yg asyik sendawa berbelas kali spjg muvi tu. Xde manners lansong. Cam nk termuntah aku rase. Sabo jelah. Abes muvi, Iz gelakkn aku je sbb bdk laki tu. Hangin betol. Susah betol nk rase aman klu masok panggung. Ade je gangguan2 yg menjengkelkn. Time tgk Jgn Tegur ari tu Iz yg kene. Ade mamat belakang dia asek membebel jek komen mcm2. Smpi terganggu konsentrasi Iz nk tgk citer tu. Smlm naseb x baek aku plk huhh. Pas muvi g mkn kt RASA. Still aku x bernaseb baek sbb mee tomyam seafood yg aku order too oily. So mcm x luak pn dish aku tue. Mkn udang & fishball jek. Mee aku raselah 2-3 suap. Cilok mee Iz yg sedap sket. Kesian dia tgk aku x lalu nk mkn …

Aiming Skin Food Product

Shampoo

Body Lotion

Shower Wash

Cleanser

Nielah list Skin Food Product yg aku aim nak beli. Klu ikot hati, mmg nak beli seme sekaligus jek. Tp memandangkn brg2 utk wedding pn blm habis dibeli sepenuhnya, aku kene beringat lah. So aku akn beli Cleanser & Body Lotion dulu. Shampoo & Shower Wash hold dulu.

Bersih, Wangi & Cantik

Sedapnye Mee Bandung Muar. Tgk gambo pn cam da tergoda. Aku amek gambo scr men'google' jek. Mlm td g mkn ngn Iz kat Brothers Corner kt traffic lite dekat ngn Uniten tuh. Entah knp 2nd time mkn ngn Iz, still aku rase mee terlalu pedas. Chef da tukar or aku yg dh x tahan pedas? Hasilnya aku x hirup lansong kuahnya. Amek mee ngn garpu je. Dan aku rase bahan2 pn da kurang. Daging ade 2 ketul, udang pn kecik & 2 ketul jugak. Malas da la nk g situ lg pas ni. Teringat MBM yg future FIL mkn kt depan Kajang Specialist a few weeks ago. Nmpk sedap & Iz ckp mmg sedap pn. Nti la bile2 xde benda, ajak Iz g sane. Anyway Iz order burger daging jek sbb dia lunch lewat. Best betol aku tibai air asam jawa ais dia. Xpenah aku menom air asam jawa kt mane2 kedai makan. Tu yg agak jakun ngn air tuh. Lansong air suam yg aku order luak seteguk jer hua hua. Iz da tau sgt da pangai buruk aku yg suke sgt mencicip air org laen. Bkn seme org la. Sllunye Iz & family members aku jer hehe. Air Aba…

List To Do

Too much to do smpi xto nk mule dr mane. Semenyer berlegar dlm otak je. Bleh kate dah x perlu riso ttg RM settlement semua yg ditempah utk wedding. Semenye da ade peruntukan. Dah asing tepi siap2. Balance RM adlh utk benda yg kecik2. Will spend for those items at Air Hitam with mak & abah on d way balik to KL on 26/4. Pastu g Langkawi lak. Spend for chocolates for sure. 2 weeks plus after that, i'm getting married. OMG. Sempat ke nk settle mcm2 nih? Cam keje gile jek. Ok, malas nk pk. Stop thinking. Everything will be orait. La la la la....

Thinking to use fresh flower for my hantaran. Need to survey the price first. Nk ajak Iz g florist kt Streetmall (Galeri Aida). If beli byk2 leh dpt murah rasenye. Plus Iz pn kenal ngn bdk2 yg jaga kedai tu.

SMS tanya K.10 progress baju nikah & sanding kitorang. Bile blh dtg tgk?

Email Capturepixs our OP at Johor the soft copy (wedding invitation).

To buy setem RM0.30 to post our kad kawen to friends.

Bonos...Moneyy...

Alhamdulillah. Bonus dah pun floating. Esok Insyallah dah bleh amek. Rase lega ya amatttt. Memule kene asingkn siap2 byrn2 utk pakej yg besar2. Balance barulah bleh gune utk benda yg kecik2. Benda kecik2 tu leh shopping skali ngn mak & K.Ya. Untung2 diorang sponsor sket kan..hahaha...Yelah, eventho aku ade duit, tp xleh nk spend sesuke hati gak. Kene standby for emergency use. Perbelanjaan x dijangka jgn diambil ringan. So kene beringat gak.

G Langkawi nnti ingat nk pulun borong coklat kt sane. Xto la coklat camne. Survey lah nnti. Klu murah beli, klu x murah, x beli hehe. Kerepek mak kate nk borong kat BP. Maybe blh ajak Abah je time baik BP nk bg kad kawen pd sedara mara.

Byk gak lg benda kecik2 nk kene beli nih. Weekend nie da bleh ajak K.Ya g Nilai 3 beli brg kecik2. Tak pon aku g ngn Iz je after keje. Ok gak kan? hehe...beshnye da ade duit. Pembelian da blh dimulekn kembali :) Insyallah.

My Bespren TG

Ramai gak bakal2 pengantin dlm blog yg aku bace buat produk Tetris Glass nie as their wedding souvenir. X silap aku if 1 gambar camni jer rege per pcs is RM3.80. Mak aihh..mahal kann? Let say order dlm 100pcs total RM380. Huisyoo...masak gak nih. So sbb xde bajet yg besar, aku lupekan jelah niat murni aku nk bg souvenir yg pd aku agak menarik & grand nih. Diskas ngn Incik Tunang, dia kate xpyh la souvenir2 nih. Bg same je seme org. Dan sbb aku pn da sakit otak ari tu pk psl souvenir nih, aku ikot jelah dia ckp. Bak kate org 'berbelanje ikot kemampuan' or 'ukur baju di bdn sndiri'. So kire cancel da la souvenir.

A few weeks b4 aku YM ngn kwn baik aku kt UPM si Ropez. Citer2 psl dia nia minat nk bukak bisnes bagai. Dlm sembang2 tu aku ckp la ttg aku nk cari souvenir kawen nie susah btl la. Pastu ckp la aku minat produk tetris glass tp x mampu nk beli. Kwn aku ni nmpk la peluang nk bisnes & dia kate nk survey lg. Td dia YM aku ckp dia da beli brg2 nk buat souvenir …

HJ Again & Tmn Ixora

Teres 2 tingkat 3B Rustika

Teres 2 tingkat 1B Mustika

Woww!! Td b4 lunch hour sempat belek2 NST & tenampak iklan Habib J. Diamond Fest & guess what? Gold 916 still ade less RM6 for every gram. Hari tu da abes da smpi 31/3 je promotion. Skali HJ sambung la pulak smpi 3/5 klu x silap aku. Kat paper ade tulis RM6 cutt but at HJ website juz ade tulis ttg Diamond Fest jek. Utk confirmation, g je HJ Alamanda & ask. Anyway if mmg betol, emas segram da jd RM107 per gram if price aku tgk hari Rabu lps still at RM113. Means blh kate mmg murah sgt2 da lah. Yelah, nk compare if beli time emas tgh mencanak smpi RM122 last month, byk gak bezanya tu kan? Aku da terbayang2 da gelang yg aku bekenan kt HJ time tue. Tinggal nk mimpi je blm lagi hehe. So inform Iz sat td & dia kate ok sgt2 la price tu. But still dia blm bekesempatan nk g bank 4 the money. He's a super duper bz man for these past few weeks. I'm sooo understood with his situation & does't want to blame him at …

'Jangan Tegur'

Aku tau ramai yg dh sedia tau ape aku nk citer bile tgk gmbr kt atas nie. Satu lg filem arahan Pengarah from JPB & Congkak. Ehh ye ker? hehe..aku x sure sgt ttg nie. Yg aku pasti filem nie ade kene mengena ngn 2 filem terawal tu huhu. Dan 2 filem terawal tu keduanya aku tgk kt panggung. Aku peminat filem Melayu? Hoho...i'm totally not but i can say that i'm a fan of horror movies. Tu pn aku cume interested ngn Malay horror film yg ade sentuhan Ahmad Idham & Pierre Andre. Yg lain2 aku x penah layan pon. Malay movies selain genre horror? No, thanks. Ceritalah betapa bestnye citer Yasmin Ahmad or Bada or etc. Kuar kt Astro pn lom ttu aku tgk hehe. Cam kerek je aku tulis cenggini kan? Xnk menyokong ind.film.tempatan etc maybe anyone would lable me. But i still don't care. Stp org ade minat & pendapat masing2. If ramai org ckp film Y.A. sgt bagus. Pd aku dia tue perosak akhlak org Islam. Film2 dia mcm meng'halal'kan budaya barat yg totally haram in Islam. F…

Same Wedding Day

Smlm sms ngn kwn sek.@childhood friend si Elly@Jombet. Dia bgtau yg bespren aku mase Form 5 dulu si Syina will Nikah & Sanding the same day with me. Ade 2 perasaan bile dpt tahu news nih. 1st happy sbb kitorang bespren & to share our big moments in life on a same day is like sooo unbelievable. 2nd sad sbb aku xleh nk dtg tempat dia, dia pon xleh dtg tempat aku. Tp nk wat camne kan? At least kwn2 sek.kitorang ramai yg akn balik terutamanya yg merantau utk meraikan majlis kitorang. Balik sekali, dpt pegi 2 wedding kwn sek. Ok kan? hehe...aku optimis jer. Try to look at the bright sight :)

Smlm ptg bergegas ikot Iz from office lps abes keje g Kajang Specialist. Iz ajak jenguk mak dia yg still warded kt sane & since after last weekend surgery & my last visit on last Friday, aku mmg x menjenguk ke sane pn lagi. Plus Iz ckp nk hntr adik dia ke stesen LRT@Bdr Tasik Selatan, bas pkl 8.30pm. So masa pon makin suntuk, kenelah cepat2 pegi. Tepakse tinggal kete aku kt opis jer. Smp…

Harga Emas Segram Turun

Alhamdulillah hari nie badan da ok sket. Kurang sket lenguh2 & rase urat tergeliat tue. Smlm eventho xde pape sbnrnye nk buat, lps keje jmpe gak ngn En.2nang. Xtau nk g mane, last2 dia bwk g Tmn Putra Perdana dkt Shangri La Ptrjaya. Kejap je pn kt situ. X kuar dr kete pn. Sembang2 pastu kuar citer ttg aku terbaca kt 1 blog nie harga emas 916 da turun ke RM113 per gram. Paling mahal mase Habib ade buat Sale Emas hari tue. After tolak RM6 per gram jadik RM116. So lg murah emas without Sale skrg nielah. Hopefully akan turun lagi dlm bbrp mggu lg. Rase bersyukur jgk sbb x beli lg bracelet utk batal air sembahyang time Nikah sok. Tertangguh sbb kesihatan mak Iz yg kurang memuaskan. Buat Iz jd super bz smpi x sempat nk kuar savings kt bank. Now da nmpk hikmahnya. Insyallah.

Lps kuar citer ttg rege emas, teros kitorang g Alamanda nk usha betol ke ape yg aku bace kt blog tu. Dan terbukti la bile tgk kt papan HJ tue. X masok pon sbb blm nk beli lg. Yg pasti mestilah harga gelang yg aku beke…

Cepatlah Majlis Berlalu

Ishh..tetibe cam nervous lak bile org dok tnya2 ttg wedding aku yg semakin mendekat. Aku risau. Risau if ade benda2 yg terlepas pandang. Ade benda yg tak cukup. Yg tak terfikir & xde preparation lansung. Membuatkan majlis aku sok kelam kabut & serba tak kene. Benda2 mcm nielah yg buat aku paling takut sekali. Pakej kawen belah Jhr yg masih x settle lagi. Seramnye bile aku pk. Mmg kerja gile la ttg Pakej Kawen aku yg last minute nih. Mmg btl2 bergantung harap pd bakal adik ipar si Mizan tuh. Hopefully if butik dia yg baru bertapak tu xleh nk deliver ape yg aku nak, dia adelah alternative lain like bg recommendation butik lain around JB tu. Moga Allah permudahkan urusan nie bile aku balik sane nnti Insyallah on 24/4/09. Amin.

Seronoknye bace blog org2 yg dah selamat mengharungi majlis besar dlm hidup masing2. Tgk mcm perfect je kenduri diorang. Majlis aku sok camne ntah. Semalam g Serdang ngn Iz beli kertas A4 Ivory color utk potostat jemputan majlis utk org2 Felda. Plan Jumaat n…

Salah Urat Tengkuk

Hari nie teramatlah x bestnya. Malas betol nk bangun g keje hari nie. Mata nie mengantuk betol. Pdhal tido xdelah lewat sgt. Dlm pd aku guling2 atas tilam pagi td, tengkuk aku tersalah pusing. Sakit giler nih. Cam 'salah bantal' punye kes la nie. Dgn mata yg masih mengantuk + tengkuk yg sakit, pagi2 lagi mood da down :( Bile sakit2 mcm nie mulelah teringat kt En.Tunang yg agak pandai mengurut tue. Ingat lagi mase kaki aku terseliuh time cuti New Year. Esknye g opis kaki aku bengkak mengembang mcm belon. En.Tunang la yg tlg urutkan. X lame pas dia urut, terus surut bengkaknye. Pandai betol dia urut. Td da called dia ckp leher sakit. Dia ckp ptg nti klu x baik lg, dia tlg urut sket. Salah urat la tue, katenye. Tuelah aku..guling2 lg mls nk bangun. Da sakit camni, En.Tunang gak yg disusahkan. Maafla En.Tunang. Org x sengaja :( Sakitnye leher nih, aku & Tuhan je yg tahu...isk isk...

Td aku g main opis anto MC & medical claim. Sekali tersangkut la pulak sembang ngn Kak Nonee…