Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

Cerita Ceriti

Ade ke yang tertunggu-tunggu entry aku nih? Keh kehh. Perasan suda pagi-pagi yg dah nak masok tengahari nih. Sejuk betol kaki aku skrg nie. Kat luar gerimis. Kat dalam aircond. Of kosh la sejuk lain mcm sket kan. Sudah ler sejak petang Sabtu hujan membawa ke pagi Isnin nih. Musim hujan. Overall: SEJUK.
Jumaat lepas aku EL daaa. Thats y no entry from me. Pagi Jumaat bangun tido aku rasa badan Naurah panas. Dahi pon panas jugak. Aku kire demam baru nak menjadi nih. Sbb malam tadi ok jer dia. So teros decide EL sbb taknak demam dia melarat. Habi je yg pegi keje sbb dia ade commitment lain.
So pagi2 dah bagi Naurah ubat demam perisa oren. Tengahari & petang.  3 kali bg ubat demam, malamnya aku rasa badan dia dah normal. Syukur Alhamdulillah =) Tak sia-sia aku korbankan cuti utk menjaga anak yg sakit. Terbantut demam Naurah di sebabkan tindakan pantas aku bg dia makan ubat demam tuh. Puas hati aku walaupon ade dengar cerita2 kurang best ttg bos bile aku EL hari tue. Lantak pi. Ade aku ke…

She Snored

Sebelom aku post entry tentang knp hari Jumaat aku tak buat entry & cerita ceriti weekend, aku nak cerita tentang 1 kisah lawak nih.
Hari kejadian:- Jumaat Waktu:- Malam Watak Utama:- Naurah & Habi Penglipur Lara:- Aku
Settled dinner & solat Isya', as usual sekeluarga kecik kami akan melepakkan diri di depan TV. Baring-baring & guling-guling layan Naurah main mcm biasa. Habi cakap dia penat sgt malam tu. So dia mintak izin nak ngorok (tido) dulu. Meninggalkan aku sorang-sorang melayan Naurah yg baik je main-main kt area toto depan tv jer. Bile habi dah tido kt sebelah kitorang tu, maka mungkin di sbbkn kepenatan yg maha hebat, terdengarlah akan kami 2 beranak bunyi-bunyian yg sgt lah tak merdu.
Krohhh....krohhhh.....
Mmg penat sungguh nampaknye habi. Lantak pi lah. So aku teruskan jelah bermain-main dgn Naurah dgn harapan dia cepat mengantok. Since Naurah dah besar ni, dia semakin rapat dengan habi. Habi pon sememangnya rajin melayan Naurah. Tiap ptg lepas balik keje mst…

Naurah at 11months+

Hampir 2 weeks jugaklah aku missed snap gambo Naurah with my henpon. Malam tadi tanpa berlengah teros amek henpon dalam handbag & snap gambo di atas. Kemalasan tidak boleh dibiarkan bermaharaja lela.
Naurah lately malas betul nak asah skill berjalan dia. Nak tengok dia berdiri sendiri pon susah. Dapat selangkah dua, teros dia jatuhkan badan. Pastu ikot mood dia pulak tu. Kalo dia taknak buat, kite nak dirikan dia pon di lembikkan badannya. Sabo jelah -__-
Kalo aku pegang tangan dia ke atas suruh dia berjalan, kejap je dia dah malas nk buat. Lembikkan badan & cepat2 merangkak dgn sepenuh kelajuan. Kalo panjat tangga rumah bukan main suke lagi. Nak berjalan nie dia malas betol. Tak best ke berjalan sendiri Naurah? Huhuh. Tp aku malas nk paksa dia buat apa yg dia taknak buat. Tiba masanya aku yakin dia akan berjalan jugak. 
Mcm kes berdiri hari tue jugak. Tiba-tiba je dia pandai buat sendiri. So biar jelah skill tu naturally datang. Ibu  & Ayah ajak prektis sikit-sikit suda. Kes…

Terminum Minyak Tanah?

Aku lupe nak share cerita dengan korang tentang one of cleaner kat opis aku nih. Nama dia Kak Ana. Sejak aku masok keje kat sini dia mmg dah ada. Lama dah dia keje dgn hotel sebelah  opis nie. Takdelah tua mane. Dalam 30-an gitulah. Baik orangnya. Kdg2 tu ade jugak chit chat sikit2 dgn dia. So kira kenal gitu-gitu jelah. Buat ramah-ramah buat kawan =)
Satu hari tu aku noticed agak lama tak nampak Kak Ana dtg dept. aku amek sampah or vacuum carpet. So aku tanyalah pd tea lady my company nih. Dia kata Kak Ana cuti sakit. Lorrr..ye kerr? Tak tau pulak aku. Tp sakit apa tak tahu pulak si tea lady nih. So aku pon tak tanya apa2 lg dah lepas tue.
Selang bbrp hari masa aku kat Surau, aku dah habis solat. Toleh belakang je nampak la Kak Ana nih tengah nak pakai telekung. Teros lah aku cakap dgn dia ' lama tak nampak Kak Ana.dah sihat ker'. So Kak Ana pon jawablah ' akak cuti seminggu. anak sakit'. Lorr...anak yg sakit. Bukan dia yang sakit. Wrong info la tea lady tu bagi aku. Ke…

Grandparents Love

Naurah & Skin Probs

Okeh. Hari nie aku nak share dgn korang tentang perjumpaan Naurah dgn Doc Md Noh pd Sabtu lepas. Doc Md Noh nie seorang pakar kulit (dermatologist) di sebuah klinik di Jalan TAR, KL. Aku rasa doc nie mmg super femes di kalangan org-org KL & sekitar kawasan. Terkenal dr segi kepakaran dia lahh. Dengar cerita klinik dia nie pon dah lama bertapak kat situ. Dari awal tahun 90-an lagi aku dah pernah baca tentang dia. Which means dia mmg dermatologist yg bagus lah kott kt Msia nie. Wallahualam.
Spt yg sedia maklum, anak dara aku sorang tue sangatlah sensitif kulitnya. Maklomlahh, mewarisi gen alergi belah Ayah dia. Seb baek kulit putih bersih ikot aku. Heheh. Sempat lagi nak nyelit puji diri sendiri. Akan tetapi bila di fikir berulang kali, baik kulit gelap tapi sihat walafiat. Aku rasa aku prefer mcm tue. Sbb keadaan Naurah klu di lihat skrg, sgtlah timbul rasa kasihan yg amat mendalam. Terseksa jiwa & raga aku sbg Ibu yg dok tengok hari-hari kulit yg cerah itu di tumbuhi biji-biji …

Blogger Mommas@fb

Susah betol nak menahan nafsu pagi-pagi untuk tidak cabot intenet connection opis & tukar dgn usb internet wireless. Sgt sgt sgtttt susah oke! Apetah lagi bile teringat-ingat kemeriahan group Blogger Momma (BM) di FB tempoh hari. Cam tak sabo-sabo nk masok & join the chats or sesi berkenalan antara 1 sama lain.
Kudos to Ann Ibu Kaisya yang telah meng'create' group BM nih. Sgt pantas & tuntas dia membuatnya. Hehe. Masa mula2 masok BM nih, okay lagi lah. Ramai jugak yang kenal. Chit chat macam biasa sbb dah lama berinteraksi dlm dunia blog. Tp dah lama2 bila makin ramai blogger momma yg di invite, rasanya sudah byk yg tidak ku kenal dr yg dikenali. Aisehhh...jadi nerbes gitu. Teros cam tersipu-sipu malu. Huhuh...
Bila dah makin ramai BM yg joined, traffic FB dah mcm haram da aku tengok. Ntah bape kali aku terpaksa pangkah internet browser & masok semula gara-gara traffic comments yg tak berhenti-henti masok. Tak terkejar internet dgn kerakusan penaipan by all blogg…

Entry Poyo

Nape takde idea nk tulis ape2 nie ek? Huhuh...
Ehh..esok cuti sempena Thaipusam la. Heheh. Macam lupe lak aku. Bestnya dpt lepak2 guling2 dgn Naurah & habi. Dan rasanya kitorang tak kemana-mana pon esok. Duduk rumah je diam-diam buat ape yg patot.
Pastu Jumaat da keje balik. Takpe, hari Jumaat cepat je masa berlalu. Nape ntah. Tp klu kt opis nie, Jumaat selalunya mmg free & easy. Pakaian opis pon casual. Boleh pakai jeans or bikini suit. Miahaha..macam la ade org nk pakai camtu je g opis kan? =p
Hari Sabtu dah ada agenda with PIL. Hari Ahad, duduk rumah jer. Hehh, apasal tiba2 aku rase cam boring life aku ni wehh? Ntah pape. Inilah akibatnya bile idea nk menulis takde, tp nak jugak buat entry baru. Mmg hampeh entry jadinye -__-"
Abes tu aku refresh ulang kali asek xde new entry je dr org lain. Bz ka hangpa semua? Aku je yg tak bz kot ehh? Huhuh. Boring ahh camnie. Aku g surau dulu lah. Hrp lepas balik surau ade org post entry baru. Adioss amigos...

Contest Baby Tido

Tagged by Yana. Seb baek baca mesej dia dlm FB. Kalo tak mmg tak tau pon. Huhuh. 
This time aku join contest ini!

Pastu dah Like pd fanpage Kawaii Gadget =)
Dan gambo Naurah yg dipertaruhkan adalah ini!
Nama penuh: Naurah Zayanie Binti Mohd Izhar Umur: 11 bulan Hubungan kami : Ibu & anak
Tag 3 org or > :- Zuris, Dayu & Fad
Saya sukakan MyKawaii Store kerana selain layout blog yang kemas & menarik, semua item yg dijual mmg comel-comel belaka. Sesuai dgn nama kedai. My kawaii store=kedai saya yg comel. =D
Sekian, terima kasih.

Splash Park, The Mines

Guys, I found out about Splash Park, The Mines after browsing the internet looking for suitable place for our 2nd gathering. Since Alamanda rasanya memang takde tempat yg sesuai utk meet up dgn kita semua yg dok nk berdukung anak masing-masing, Splash Park nie macam quite interesting & more suitable. Excited punya pasal, I  did contact the customer service to know if there's any fees to enter the park. And u know what, its a free admission okeh! =D 
Cam best pulak bwk Naurah main2 air since dia mmg tak pernah lansung pergi main air okeh! Waima swimming pool pon. Sadis parents ko nie Naurah. Haha. Jeles sama Zuris yg selalu bwk Kysha mandi manda. Huk huk..

Camne guys? Nurul? Honestly, for me Alamanda mmg dah oke sgt-sgt. Lebih dekat dgn rumah berbanding The Mines. Cumanya takde tempat yg sesuai utk kite gather ramai2 dgn anak-anak semua. Rasanya Ann ibu Kaisya pon takde masalah nak drive sbb tak jauh pon dgn Putrajaya. Around 15 minutes je kalau tak silap.
Apa2 pon keputusan di t…

1 Month B4 1 Year

Today is 18th and Naurah is officially turns to 11 months =)
Lagi sebulan jer lagi nak hilang perkataan bulan di belakang usia Naurah. Berganti dengan tahun & diikuti dengan bulan pulak. I'm so excited =) Sudah besar anak Ibu. Tiba2 teringat pulak masa dia kecik2 tak tahu ape dulu. Baek jer baring senyap-senyap sambil tangan menerawang ke udara. So sweet =)

Cube tengok sekarang. Mak aihhhh. Punyelah lasak merangkak ke sana ke mari. Panjat semua benda yg boleh di panjat. Masuk mulut semua benda yg boleh di masuk. Poneng kepale mak!
Err...selain dr dah pandai berdiri sendiri, kebolehan terbaru Naurah ialah menunjuk segala apa yg dia nak. Contoh mcm tgh dukung dia, then dia tunjuk remote control kipas. Itu bermakna dia nak main benda alah tue. Buat masa nie aku ikut jelah ape yg dia nak. Sebab dia belum pernah tunjuk pisau, gunting or yg seangkatan dgnnya lagi. Hahah.
Sama jugak kalau dia nak pergi mana-mana. Dia tunjuk aje dgn jari telunjuk comel dia tue. Aku rasa sbb aku sllu tunju…

Hikmah MV

We're Too Late - MV Gathering

Sama macam momy Mya. I feel so damn tired right now. *nyaris2 MC. Eventho takde kenduri kendara ape pon, kepenatan itu mengalahkan rasa penat masa majlis kawen sendiri dulu.  Super duper penat. Sabtu dari pukul 10pagi sampai 5petang, the 3 of us sibuk ber'shopping' hingga ke Jusco Seremban 2. Melarat ke Mydin Kota Seriemas & ke Pasaraya Seroja. Ahad pagi, dah tau ade agenda ke MV with mommy bloggers. But we cannot make it in the morning. Ada hal yg perlu habi settlekan.
By the time hal suda selesai, masok sms from Nurul mama Raina bertanyakan status kepergian kami ke MV. Rasa bersalah suda. But i feel so damn tired. Plus alergi Naurah yg naik semula. Nak g klinik ker, nak g MV nih? Semua ubat alergi Naurah baru saja di top up. So cancel ke clinic, off we go to MV. Bukan senang nk buat gathering mcm nie kannn??
Eventho tau dah sgt terlewat utk jumpe mommy bloggers yg lain, dlm hati kata, at least aku pegi jugak. Huk huk. Bukan saje taknak pegi ok! Mmg sgt sgt nak jumpe dgn ba…

Ralit Melampau

Ok. Sudah-sudah la tue cerita tentang hati. Lama-lama org yg dok bace dpt penyakit hati pulak. Heheh. So di pagi Jumaat yg indah nie kite layan gambo sepsi Naurah Zayanie pulak yer. Dak tecit nie kalo dah jumpe henpon Ayah dia, mmg ralit sungguh. Kite panggil pon dia buat dek aje. Sabo jelah. 
Henpon aku dia tak bape nak main sgt. Nape ntah. Tp scr keseluruhannya, dpt aku simpulkan yg Naurah tak bape gemor sgt dgn henpon. If babies or kids yg lain sllunya mmg suke giler & akan nangis if x dpt henpon, Naurah selalunya buat tak layan jer. Dia lebih gemor panjat tangga & ke switch port -__- 
Enjoice the piccas =)

Heart Ache

Tak tahu kenapa aku rasa sakit hati & sedih sgt sgt bile timing aircond kat Surau di ubah lagi. Before this from 12 to 6. Now dia singkatkan lagi from 1 to 6 pulak. Dulu sblm dia ada, bila-bila masa boleh on aircond. Tak pernah jd issue lansong!
Dah 3 hari berturut-turut aku solat zohor dalam kepanasan. Sbbnya maintenance people yg setkan time baru salah set timing agaknya. Pukul 1.45 baru boleh switch on aircond. Sedangkan masok waktu solat pukul 1.24. Dah buat complaint semalam, still hari nie belum di betulkan.
Solat mmg tak khusyuk sgt sgt. Hati tu macam sebal aje. Berat dada nie rasa. Rasa diri spt di aniaya orang. Sudahlah pagi2 buat solat sunat mmg dah takde aircond. Pastu solat wajib pon mcm tu jugak. Pagi2 boleh tahan lagilah sbb matahari tak terik sgt. Tp klu dah tengahari tu sendiri mau paham la kan. Berkepam udara dlm Surau tuh.
Aku sedih sbb nak kurangkan kos 'kunun-kununnya' lah kan. Tempat kita beribadat pon nak berkira. Kalau org yg bertggjwb menimbulkan masal…

Luahan Hati

Tajuk entry asek ada word 'hati' jer lately. Ade apa2 kahhh?? Huhuh....
Setiap kali appraisal with my bos, dia mesti akan cakap benda yg lebih kurang sama. Dan tiap kali tu jugak aku hanya akan mengangguk & tersenyum. Mengiyakan saje semua pendapat dia. Tapi bila aku ada masa terluang, fikir-fikir balik apa dia cakap, rasanya ada jugak tak betulnya.
Meh sini aku bagi contoh eh. Bos selalu cakap keje dekat kompeni nie beruntung. Banyak benefit yg best2 kalau nk dibandingkan dgn kompeni lain. Nak cuti senang. Nak medical leave senang. Kerja pon takdelah heavy sgt. So semua orang patut bersyukur sgt sgt dpt keje kt sini. Point dia, syukur jelah dgn apa yg ada skrg. Tak payahla nk pursue sungguh mintak promotion or komplen sana sini mintak macam-macam. Bersyukur ok! Bersyukur saja!!
Ok. Memang aku akui semua kebenaran ttg kata2 dia tue. Tp ianya cukup sesuai utk apply pd diri dia saje. Or senang kata pd mereka2 yg berpangkat tinggi. Dia tu dah tentu2 HOD. Dpt benefit as an AGM. …

Hati Mati

Td aku belek2 paper sisipan Utusan. Depan gambo Dato' Rahim Razali. Sekali aku terpandang ruangan tazkirah. Tajuk dia kalau tak salah tulis Jangan Biarkan Hati Mati. Errrkkk. Mcm mane pulak yg dikatakan hati mati ehh?
Antara tanda2 org yg hatinya mati adlh :-
- orang itu kurang berinteraksi dgn kebaikan - kurang kasih sayang kpd org lain - mendahulukan dunia drp akhirat - suka pd kemungkaran - tunduk kpd hawa nafsu & lalai - sgt mudah melakukan maksiat
Penyebab kematian hati pulak :-
- bila solat di tinggalkan, menyebabkan jiwa kacau, buat perbuatan keji, kemungkaran & kesesatan - meninggalkan sedekah. org itu ego, penting diri sndiri & enggan berbuat baik - meninggalkan zikrullah. hatinya keras hingga tak blh terima nasihat & ajaran agama
Dan aku telah rasa takut setelah membaca semua di atas. Teringat ttg kejahilan diri sendiri. Pastu tiba2 teringat kat bos. Errrkk?? Kurang kasih sayang kpd org lain -__-
Moga kita semua dijauhkan dari mempunyai hati yang mati. Amin.

Haihh...

Ntah hape kena dgn aku pagi tadi. Yer. Pagi tadi ketika jarum jam pendek menunjuk ke angka 2 & yg pjg menunjuk ke angka 6. Tup tup mata aku membulat takmo lena. Naurah & habi punyelah syok tido sampai tak bergerak lansong. Aku pulak yg terkebil-kebil mata mcm mata cicak tensen tak dpt tangkap kelkatu.
Guling punya guling sebelah Naurah, tammo lena jugak. Turun bawah, menyelit sebelah habi. Cilok selimut nipis dia sekali. Bajet boleh tido dgn berpelukan. Malangnya mata tammo lena jugak. Kejap peluk habi, kejap kang membelakangkan dia, kejap kang terlentang. Habi siap tepuk2 mcm gaya nak menidokan Naurah. Mule2 mcm layan khayal jugak. Sikit lagi nak terlelap, habi berhenti tepuk. Terus mata membuntang semula. -__-
Last2 naik balik atas katil. Kacau Naurah la pulak. Giler nyenyak dia tido mlm tadi. Takde ngek ngok lansong. Pelok2 Naurah pulak. Pegang2 kaki dia. Last2 dia mengeliat & merengek nak susu. Bagi susu pastu tukar diaper. Naurah tido lena semula, aku terkebil-kebil sem…

Terapi Hati

Tengok gambo Naurah, barulah sejuk hati yg gundah gulana. Terapi paling berkesan adlh senyuman & gelak ketawa anak. Insyallah hati jadi tenang =)
Mule-mule nak tepek gambo Naurah dgn habi. Sekali tgk rambut habi teros jadi stress balik. Skip. Next pleaseee!!! -__-
Akhirnya jumpa gambo yang ini. Yg bisa membuatkan Ibu tersenyum sorang2 depan PC mcm org gile angau. Harap esok dah boleh tulis entry panjang-panjang. Bagi semua org berpinar-pinar mata nak habiskan membaca. Keh kehh =B

Unstable

Sekejap je dah pertengahan Januari. Awal Feb dah ade cuti CNY 2 hari. Tak lama lps tue, genap pulak usia Naurah 1 tahun. Ya Allah, cepatnya masa berlalu. Kdg2 rasa mcm tak puas menikmati hari-hari yang ada. Bangun-bangun tido, dah hari yang baru. Sehari demi sehari. Berlalu begitu saja.
Berlalu begitu saja? Macam takde benda yg berfaedah lansong yg aku dpt dlm sehari. Kdg2 aku mmg rasa mcm tue. I'm too bored. Lebih2 lagi klu kat opis. Sampai aku jd moody di sbbkn kebosanan tahap maksima. Bisa?
Ahh. Tah ape aku melalut pagi2 nih. Byk yg bermain di fikiran. Kdg2 rasa mcm nk share dlm blog. Kdg2 rasa mcm tak payah. Asek mcm tue jelah. Last2 entry simpan dlm draft. Tulis separuh jalan, pastu tukar fikiran. Ntah pape.
Aku runsing ttg Naurah - kes allergy. Habi - rambut makin pjg & selekeh. CNY - nak balik Johor ke tak. Birthday Naurah - nak buat kecik2 ke nak jemput ramai org. Duit - mana nak cekau buat tukar bateri kereta.
See! Banyak kan aku pk. So lebih baik aku pegi muhasabah diri …

I'm Happy =D

I'm so happy today =) Its not bcoz Ana Rafali menang AJL malam td. And of coz its not bcoz Liverpool kalah 1-0 dgn Man U mlm td jugak (FA Cup). Kalau Gerrard tak kene buang padang maybe boleh menang  or at least draw -__-". 
Let the pics tell you the story =D


Start petang semalam, Naurah sebok practice kebolehan terbaru dia. Lega rasa hati bila tgk ada perkembangan terbaru dia after several months cuma sticked pd kebolehan yg sama. Ptg semalam dia masih perlukan something utk berpaut or pegang utk berdiri sblm melepaskan tangan. But malam td sudah berani bangun sendiri dari duduk & terus berdiri. 
Bersungguh betul dia practice. Aku & habi pon bagi sokongan jelah dgn menyorak & memuji dia. Perghh..makin bersemangat dia buat aksi nk berdiri sndiri tuh. Siap tepuk tangan bile kitorang ckp 'Naurah pandaiiii!!'. Sudahnya kitorang pulak yg penat nak melayan. Keh kehh..
Next week Naurah will turn 11 months. By that time dah boleh menapak a few steps da kot ek? Hehe. …

Happy Baby Contest

Kena tag by Fashya. Buat pelan-pelan eventho malas tahap gaban. Manelah tau ade rezeki Naurah kali nie =)

Kali nie masok contest ini:-


So gambar Naurah yg dipertaruhkan ialah:-

Nama: Naurah Zayanie bt. Mohd Izhar Nama Ibu: Sharena Tarikh Lahir: 18 Februari 2010
Dah jadi follower, tepek gambo GA, tepek gambo yg dipertaruhkan, akhir sekali kene tag org lain. So aku tag Yun mommy Mya & Mun mama Mirza. Sekian.

Mangsa Ibu =B

Kah kahh. Dengan susah payah aku snap gambo2 nie semua. Payah giler ko nak suruh dia senyap. Mule2 mengamok sakan. Siap nak nanges2 aku pakaikn dia tudung feberet aku nih. Pastu berperang sbb dia nak amek henpon aku pulak. Tu yg aku kepit kt celah kaki tue. Kui kui. Naseb ko la Naurah. Ibu jeles tgk gambo Husna pakai tudung comel. Tu yg paksa Naurah pakai jugak. Kejap je. Bkn lama sgt pon Ibu dera =B

TAG By Fara

So sorry Fara. Baru ku tahu diri ku telah di tag oleh diri mu bbrp hari yg lalu. Keh kehh...camne boleh tak perasan ntahh...ok so ku jawab tag mu itu =)

1- Apa benda penting dalam hidup anda?
Allah. Family. Kawan-kawan. Duit.

2- Benda terakhir yang anda beli guna duit anda?
Buku Al-Ma'thurat Kecil. Susunan Al Imam Al Syahid Hassan Al Banna. $1 jer ko!

3- Di manakah tempat anda akan melangsungkan perkahwinan anda dan apakah temanya nanti?
Dah kawen. Ade anak da pon. Kawen kat rumah. Tema at my place - brown. Habi's place - blue & white

4- Adakah anda sedang bercinta sekarang?
Yupp!

5- Berapa lama anda akan mencintai kekasih anda?
Insyallah hingga ke hujung nyawa. Amin.

6- Di mana anda selalu jumpa kekasih anda?
Di rumah & di office =D

7- Novel/majalah/buku terakhir dibeli anda ?
Semalam. Kat Anjung, Putrajaya.

8- Siapakah nama penuh anda?
Malu lak nk tulis. Hik hik. Siti Sharena Binti Rusli.

9- Antara mak dengan ayah yang mana anda lebih mesra?
Emak.

10- Namakan orang yang anda …

HELP

Kunun-kunun malam tadi nak tido awal. Rase mcm awal lagi. Tup tup habi dah siap bwk thermos, tin susu & botol2 susu Naurah ajak naik bilik atas, tido. Hahh? Dah pukul bape nih? Pukul 10pm+ dah la. Dia kata. Aikk..cepatnya. Td tidokan Naurah baru nak pkl 8.30pm. Camne tibe2 dah jd pkl 10pm lak ni? Konpius aku.
Aku ckp jap lg eh. Nak tgk citer nie lah kejap. Ekceli aku picit2 remote astro tue & termasok channel History. Tup tup tgk citer ttg pencarian mumia by Dr. Zahi Hawass. Diorang dah jumpa 1 lagi makam baru la. Cam besh jer nih. Habi ckp dia nak naik atas dulu.Tp aku tak bagik sbb mcm takot tinggal ber-2 jer dgn Naurah yg tgh nyenyak tido. Klu hantu keluar, sape nk protect aku? Takkan Naurah pulak. Keh kehh. Dasar penakut. 
Sbnrnya b4 that aku tgk citer hindi tajuk HELP kat Astro Box Office Channel 953. Citer hantu lahh. Hero je aku kenal. Bobby Deol. Heroin tak kenal. Baru kot. Diorang habi & wife. Tgh ade krisis rumah tangga. Tup2 bapak wife kena heart attack kt Mauriti…

Cerita Bergambar - Final

Sekian. Terima kasih =)

p/s: oopssss...jgn marah yer puan KOG. saje je nk buat lawak ptg sbb mata dah kelat =B

Cerita Bergambar - Part 1

To be continued...... =B
Cerita belum habis. Kite tgk pulak ape dia buat lepas tue ehhh......^__^

TBL - My Review

*kredit to pakcik google
Malam td tgk the Biggest Loser dgn habi. Episode kali nie agak lain drp episod yg sblm2nya. Mule2 mcm nk tgk kejap jer. Tp bile ade 'twist' sket, rasa mcm menarik & tertarik la pulak. End up both of us tgk sampai habis. Pkl 11pm baru angkut Naurah naik atas. Kesian dak tecik tue. Huhuh.
Ade sorang contestant ppn nie. Nama dia aku lupe pulak. Kui kui. Tp cerita dia mmg menyedihkan betul. Kisah mcm mane dia boleh jd obese sampai mcm tue sekali. Dia kata 2 years ago, his husband, her 5 years old doter & 3 months old baby boy had an accident just 5 miles from her house. Dan mereka kesemuanya meninggal dunia. Perghh..sedih giler. Masa dia cerita kisah dia nie, semua contestants lain menangis & ada yg sampai ternganga mulut dgr cerita dia. Mmg sgt sgt menyedihkan la ceritanya. 
So after kematian diorang semua, tu yg dia stressed out. Makan utk hilangkan tension. Dia mcm dah tak sayang pd diri dia sbb dia dah tak ada apa2 lagi. Semua org yg dia saya…

Flash Back 2010

Jan #Dah dup dap sbb tarikh bersalin sudah semakin dekat. Ikot due date doc bagi 3.3.2010.
# Sekeluarga sepakat bersetuju Abah akan buat by-pass surgery at HUKM

Feb  # Bersalinkan Naurah Zayanie di Hosp. An Nur, Bangi. Normal but with vacuum assist.
# Abah jalani by-pass surgery. Alhamdulillah surgery berjaya =)
# Kak Ya berpindah ke Gurun. Petronas hantar dia ke sana utk naik pangkat. Congrats sis!

Mac # 2 weeks berpantang di Semenyih. A week di Cheras & menghabiskan semuanya di Sepang.
# Abah, Mak & Anje berkampung sekali di Sepang. Abah dlm proses recovery

Apr # Sudah naik kerja semula. Naurah hantar kat nursery dekat dgn opis MIL.
# Abah semakin pulih. Balik Johor end of Apr

May # Celebrate 1st Anniversary di Water Chalet, PD with our 1st daughter =D

June # Iraz sambung belajar jd cikgu kat Maktab Perguruan Batu Pahat. Jadi cikgu English mcm Lisa jugak.
# Kak Lin bersalin anak ke-4. Haesya El Arissa yg tembam. Heheh.

July # Nursery Naurah tutup seminggu. Ada kes HMFD. Mak dr Johor tlg…

Naurah at 10 months+

Takde motif pon letak gambo Naurah besar bagak nih. Ntah nape rasa mcm dah lama tak tepek gambo dia. Kesian anak aku. Huhuh. Agak lama jugak tak capture gambar dia by henfon. Ntah nape cam malas pulak. Tak boleh dibiarkan nih kemalasan berterusan melanda diri. Bahaya. Penyakit paling kronik. Satu benda pon tak jalan klu di layan penyakit nih.

Dah lama tak update ttg milestones Naurah. Fizikal development dia masih lebih kurang sama mcm dulu. Tak berani lagi nak berdiri without support. Berjalan apetah lagi kan. Hehe. Perkembangan otak jelah yg semakin menampakkan kebijakkan dia. Bila nampak bantal bushuk dia sllu buat tido tu, pandai dia baring atas tue. Aku tepuk2 je bantal tue, dia datang la merangkak. Pastu baring. Guling2 buat muke comel. Geram tengok. Huhuh. Bila aku cakap ' good girl' or 'clever girl', pandai pulak dia tepuk tangan dia sendiri =)

Banyak dah yg dia faham bila kita bercakap dgn dia. Cuma dia tak pandai cakap balik jer. Dok abuuu....abaaa...maakkk..…

Just News

My 1st entry for the year 2011 =D
My apology goes to Ann & Nurul for cannot make it to their daugther 1st besday bash last Saturday. Lain kali jgn terlalu excited yer puan penulis utk pergi ke mana2. End up akan ada halangan yg menanti. Itulah yg terjadi pd kami sekeluarga. Ekceli on Thursday around 2.45pm, got sms from Noor - pengasuh Naurah di taska. Dia kata badan Naurah panas. Kelam kabut terus aku. Otak terus beku. Interkom habi & thank god dia tak keluar ke site. Kena site yg susah nk ada line fon, mati akal aku dibuatnye. Malas pulak kitorang nak susahkan MIL lagi. So emel kat bos (kebetulan takde kt opis) & HR, ckp leave office early. Hari nie baru apply EL for half day. 
Sampai2 Naurah masih nampak aktif. Hepi je nampak me & habi dtg nak amek dia. Tp badan mmg dah rasa panas. So terus bwk dia ke klinik. Semakin petang, dia semakin kurang aktif. Fever sudah beri kesan. Syukur hari Jumaat lepas cuti. So mmg seharian menjaga Naurah jelah. Dlm hati ckp Insyallah di…