Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Happy 2012 =D

Alahai....lambat lagi ker habi nak settle kerja dia neh? Rase sedih pulak tetibe hari Jumaat balik lambat dok opis sensorang melanguk takto nk buat ape. Seb baek bleh layan fb kejap-kejap pastu masok blog sini. Kalo tak lagi la mati kutu aku T_T
Semenjak 2 menjak nie habi jadi semakin bz. Jangan harap sgt dah nak dapat balik on the dot 5.30pm yerp. Paling cepat pon 5.45. Usually 6pm to 6.30pm. Tercangak lah aku seorang diri di sini. Seb baek jenis tak penakot sangat. Tak pon buat-buat berani aje sebab mmg takde choice. Opis beso tinggal seketoi gini sape yang tak seram kan? Bkn seram bab benda halus aje. Bab orang tak dikenali pon iyer jugak. Who knows kan? Moga Allah lindungi ajelah dari segala marabahaya. Amin.
So rasanya inilah last entry aku for 2011. Ingatkan entry kereta 2012 tadik. Tak sangka pulak ada masa lagi nak update sini. Padahal tadi dah 2 jam keluar teman Kak Salina bank in duit & collect cheque kat tenant. Sampai ke Putrajaya perginya. Sampai opis balik pukul 5pm. D…

Kereta 2012?

Entah nape adik aku paling bongsu si Iraz tak habis-habis lagi nak nyembang pasal dia nak beli kereta Myvi putih habi tuh. Dari kat kampong dah sebok-sebok tanya. Selok benar nak pakai kereta. Tapi duitnya nggak ada. Ate nama pon masih blajo nak jadik chekgu English dah kuar nanti. Tang mananya nak datang duit bayar installment RM424 sebulan sok? Kofkofff. Adik aku. Pandai pulak nak membanding dengan aku dulu masa final year kat UPM dah pakai Kelisa JHT tuh. Pon atas ikhsan Abah & Kak Ya jugak katanya.
Well, aku tak nafikan pon bantuan dari deme tuh. Tapi bezanya, masa tu ada ade income sebab buat part time kat office Alumni sane. Dapat la jugak barang 400-500 bulan-bulan buat top up bayar JHT tuh. Ko ado? Aku tanya adik aku. Kehkeh. Terus-terus kata nak carik keje part time tapi keje apa yg ada katanya kat Batu Pahat nuu? Bwahahaha. Kesian pulak adik aku sorang tuh. Teros aku pon emel Kak Ya tanya guane kite nak membantu adik bongsu yang sorang tuh?
Citernya sebelum nie, kami tak s…

Jumaat Terakhir 2011

Hari Jumaat terakhir sebelum kita semua melangkah ke tahun 2012 =) Kat dept. aku neh ramai yang dah start cuti. 6 orang ajelah yang ada for today. Pulak ada orang nak belanja lunch Nasi Ayam Penyet. Ada orang yang makan 2 polistrene nie kang. Kehkehh =P Kalo time period aku memang pelahap sungguh. Nape ntah. Perut nie sokmo mintak diisi nasi. Kalo tak dapat nasi, cam something wrong somewhere. 
Habis period nie kena sambung atkins balik lah sebab dah janji dengan habi semalam. Hohoho. Bising suda dia bila tengok aku asyik melantak tak kira apa makanan depan mata. Habi memang macam tu. Kalo dia tawu aku on diet, pastu melantak macam-macam, kompem dia tegur punya. Tapi kalo aku mmg tak kata nak diet, dia suruh aku makan banyak-banyak pulak. Acane gitu? Wuhuhuh ^_^
Lupa nak cerita masa balik kampong hari tu, aku masuk 1 pelaburan yang dibuka khas utk peneroka felda, staf felda & anak-anak peneroka. Macam jenis amanah saham jugaklah. Cuma ini utk mereka-mereka yang berkaitan dengan feld…

Sape Nak Try?

Ok dah boleh bukak fb menggunakan cara yang sangat mudah. Walaupun ada kelemahan sebab youtube masih tak boleh acces videonya & gambar juga ada yang nampak ada yang tidak (fb), syukur ajelah asal boleh baca komen & tulis komen. Nak UP status pon takde masalah. Tak payah nak demand lebih-lebih sangat. Heheh. Ada sape-sapa yang nak cuba kaedah aku guna ni? Sila tulis di komen entry ini & akan aku balas di blog anda on your latest entry. Jangan malu jangan segan yerp! ^_^
Perhatian kepada workers yang fb tak boleh access di opis sewaktu bekerja sbb ada firewall cam hopis aku jelah yerp. Try kaedah nie and see whether can or not.
Itu aje update petang nie. Takde idea sbb kekenyangan nasi arab lagi. Kofkofff T_T Masok fb pon cam boring aje. Mane ntah kawan gocoh semua yillek. Nyampassssss.....


Kutu Pon Boleh Mati Perrr

Eh ehhh..ape cer tentang diet aku? Lama dah tak citer sini kan? Sebabnya diet cam dah ke laot banyak sangat. Tu la pasalnya malas nk cerita. Berat pon rasa cam sama aje. Back to normal cam dulu kot. Hahaha. It just that kurang makan ajelah skrg nie. Makan gitu-gitu aje. Tapi makan ape saje. Boleh gitu? Entah lah. Selagi belom rasa susah hati lagi macam dulu, gini jelah aku. Skrg tak serabot dgn berat badan. Sokay jelah. Sok-sok dah srabot kompem atkins balik ler aku. Hohohoh =P Ape punya olang lah kan? Janji heppy...itu aje yang paling penting bagi aku....
Hari nie tak puasa la sebab period. Pagi tadi macam malas giler nak buat bekal utk ke opis. Maklom la baru naik keje dr cuti panjang. Tu yang skrg nie lapo cam hape. Telan air masak jer dulu. Lunch maybe kena keluar jugaklah tapau ape-ape yang patot. Amazingly makan eventho dah macam-macam jugak, perot nampak leper aje. Sbb lately manjang membuang aje. Pagi & petang. Lawas benar pulak. Nape ntah. Tu psl baju & kain opis rase …

My Sweet Little Girl

OK dah ada kat opis sekarang T_T Hari tu last update kat kampong. Tetibe dah ade kat opis hari nie kan? HEHEHE....
Malam terakhir kat kampong aku dah tulis dah bbrp perenggan nak post kat sini. Tetibe dengar Naurah meraung kat luar sana. Habi bawak masok bilik, so budak tu asyik la tak bagi aku nak concentrate menaip. Habi pulak as usual tak boleh nak handle kalo budak tu buat perangai. Dalam kehanginan, pangkah blog, amek Naurah & bawak keluar g sembang ngan Mak & Kak Ya. Kat situ baru nampak muka Naurah ada merah-merah. Kak Ya kate maybe sebab makan santan siang tadi ker?
Hurmm..I don't think so. At that time dah tahu mesti ini punca dia meraung tadi neh. Kena cakar dgn anak Kak Lin si Haesya si samseng kecik aku panggil dia. Huuu..itu budak aaa...muda 4 bulan taw dari Naurah. Badan pon nampak kecik sket la dr anak aku tuh. Tapi dia punya samseng laaa...geram aku tengok! Naurah tu bukan aku tak tawu. Nak pukul budak lain pon takot-takot. Memang jenis tak reti bergaduh. Si …

Not Last Nite Yet

Malam kedua terakhir sebelum malam terakhir kat kampong. Baru ingat nk update blog yerp? Ape nak buat. Syok sangat melepakkan diri di kampong neh. Semalam dah ke JPO. Tadi ke bandar Kota Tinggi beli kain langsir nak soh mak jahit. For 2 tingkap aje. 1 kat bilik mandi & another one kat dapur sana. Dah duduk rumah kt Salak tu almost for 2 years. Now baru menyempat nk buat langsir yerp? HOHOHO. Plan nak ke IKEA tak termakbul lagi. Itu la pasalnya. Pasrah jelah yer dak? Akhirnya kena mintak tolong emak den jugak menjahit ala kadar. Asal nampak cam langsir sudah. Tak perlu nak beropol bagai yer mak! ^_^
G JPO semalam dapat rembat sehelai knitted dress & hot pant for Naurah only. Kat GAP and Poney. Itu pon dah habis RM83. Tutop mata jelah kunun2 sebelah. Dah alang kepalang sampai sana. Takkan tak beli ape2 pulak kan? Tadi pulak kat Kota habi sponsor beli 2 pasang baju kurung ready made RM150 total. Thanks so much habi. You know that I really need to add my kurungs collection right? T…

Good News & Flashback 2011

Berkat tak malu bertanya, salah 1 installments akan tamat pd bulan January 2012. Another one akan menyusul the next month nya pulak. Alhamdulillah =D By bulan 3 tinggal 1 installment saje tinggal. I am so excited now guys ^_^ Tak sangka secepat itu pulak dapat settlekan. Takpelah by that time tersengguk sikit perbelanjaan kena potong. Yang penting dapat cecepat tolong habi...dapat cecepat berbakti pd kedua ibu bapa & memperkasakan tabungan utk Naurah. Huwaaaa...ayat perkasa tu tak hengat...ke nak tulis pekose? Hah mek na? Agagaga =P
Tadi kawan FB si Intan Hezliyana tue buat post tentang ape yang menarik berlaku pd diri masing-masing for the year of 2011. Well, byk jugaklah yang berlaku. Yang buruk aku tak ingat sangat kecuali bab Naurah warded kena fits. Sedih lagi kalo ingat T_T But after that incident, she's all good. Jarang dah kena demam & flu semua neh. Alhamdulillah. I bet her immune system is getting better =)

Yang paling menarik tentunya menyambut 2nd year anniversar…

Plan Ke Laot

Aku rasa ramai yang masih ingat hutang kereta JHT dah habis a few months back. Pastu macam-macam la aku plan nk buat apa dengan balance duit yang kengkununnya agak banyak la utk aku. Sudahnya haram. Satu benda yang dirancang pon tak menjadi. Buat hutang baru lagi ade. I am so human T_T
Looks like balance gaji tu memanglah ada pertambahan compared masa masih bayar installment kereta. Tapi takdelah gaya macam boleh berjimba sangat pong. Kengkadang tengah bulan tu sakit la jugak sementara nak menunggu akhir bulan. Kalo ada claim medical ker mileage ker takpe sangat. Bile time takdo, mmg dok senyap ajelah kt rumah diam-diam. Ye ker? Hakhak =P
3 jer lagi commitments Sharena!!! Semua pon dah nak habis bayar. Tak sabarnya. Harapnya sebelum tamat 3 installments nie takdelah aku gatal menambah jadi 4 ker 5 installments pulak. Mentang-mentang semuanya dah nak habis bayar, kehendak kat benda lain membuak-buak pulak. Bukan boleh pecaye sangat aku neh. Hohoho =B
Ok aku nak bayangkan benda yang best i…

5 Hari Cuti

Aiyohhh..seminggu suda srot sret tak hilang. Hari nie gaya macam baru kena virus pulak. Hachiuuu memanjang. Skrg dah start hujan semula kat Cyberjaya neh. Salak Tinggi pon sama. Maybe sebab cuaca jugak kot. Nak Xmas bukan kat negara omputih aje yg bercuaca sejuk. Malaysia pon sama per. HAKHAK =P
Sebenarnya aku dah tak sabo bangat nak tunggu malam esok. Mahu balik ke Linggiu. Jumpa sama family & siblings semua. 5 days cuti kat sana mahu pergi jalan-jalan. Gasak ah Johor hujan pong. Aku tetap nak pergi Johor Premium Outlet tuh. Mana tahu dapat rembat selai dua baju Naurah. Aku tak hadap sangat baju-baju berjenama neh. Kalo laki aku iyer. Takpe sebab habi jarang membeli baju. Sekali beli biar puas hati. Pakai bertahun tahan lamanya. Aku pon suke tgk habi pakai branded clothings. Nampak lebih hemsem di mata aku maybe? HEHEHE. Aku selekeh tak ape. Boleh gitu? Habi pulak yg malu nnti kan? =P Selekeh yg menutup aurat boleh? Poyos dah datang. BWAHAHA...
Anje & Kak Ya dah balik hari nie.…

Gangguan Jin & Syaitan

Meh nak citer sket tentang penyakit misteri Naurah berkaitan tidur & susunya tuh. Alhamdulillah skrg dah kurang sangat dah kes tunjuk menunjuk 'sesuatu' yang kita tak nampak tuh. Cuma tidurnya masih lagi terjaga around tengah malam & menangis mahu diambil. Sometimes biar aje dia tido with us sampai ke pagi. At times bila nampak dia dah lena benor, letak balik atas katil dia. Siryes kena jugak buat begitu spy dia attached dengan katil dia tu. Kang nak dapat adik tak lama sok takdelah masalah katil queen kena kongsi ber-4. Hehehe. Hopefully lah. 
Usually kalo masih baby sangat, aku memang tak berani tido sekatil. Macam Naurah dulu, letak dia dalam cot lah. Ulang alik bila baby nanes nak susu. Gitu. Memang letih, tapi rasanya itu yang terbaik utk keselamatan baby. Kejap-kejap mmg aku jenguk takot ada nyamuk sesat or takutkan kes selimut tertutup kat muka baby. Naluri seorang ibu memang macam tu kot. Manjang riso kat anak. Tak tenteram nak tido dibuatnya. Takpelah...demi an…

Kerja Lagi

Kesian Kak Niza. Hari nie dia pulak yang mengadap big boss. Pung pang kena sana sini. Lebih kurang kes aku jugaklah hari tue. Lepas tulis 1 muka surat penuh after kena pung pang dgn big boss tuh, kena panggil lagi for the second time. Ada aje yang dia tak puas hati. Masih lagi nak menang dalam apa hal pon. Fikiran dia ajelah yang betol. Pendapat orang lain semuanya tak boleh pakai. Sampah!
Tapi aku puas hati dapat tulis panjang berjela macam tu. At least aku dapat luahkan banyak yang terpendam dalam hati eventho tak semuanya. Whatever it is, she's still my boss. Umurnya lebih banyak dari aku. Aku masih respect pd dia dalam pd perangai tak semenggah dia tu. Seriously said, out of 3 bosses yg aku pernah berkerjasama dgn, she's the worst. But at the end, selagi aku masih nak bekerja kat kompeni nie, aku memang kena mengadap muka dia. Kena layan segala karenah dia. Sebab itu aku masih berbasa basi dgn segala percakapan & penulisan aku dgn dia.
Korang taw tak, masa awal-awal aku …

Marhaban Bikum & Tutti Frutti, Nilai

Semalam balik keje amek Naurah kat nursery. MIL ade kursus semalam & hari nie. Naurah bukan suka kalo balik dgn Anje. Manjang melalak sampai sedu sedan. Kesian aku nengoknya. Pengasuh lain pon cakap-cakap semalam yang Naurah kata taknak balik dgn Cik Anje dia. Huhu. Alah, adik aku tu bukannya suka budak-budak sgt pon sebenarnya. Aku tawu sangat perangai dia tuh. Malas nk komen banyak. Nanti dia ada anak sendirik tawulah macam mana. 

So alang-alang dah amek Naurah, terus aje lajak ke Dataran Nilai. Nak try pekena nasi Arab kat restoran sana. Marhaban Bikum namanya. Sadly orang melayu masak nasi arab macam tak feel arabic lansong. Hohoho. Sorry to say la kan. I only write the truth. And the truth is painful sometimes. Ekeke. So aku tak recommend lah for those yang teringin nk makan nasi arab mencuba di sana. Way much better makan kat Marhaba yang aku cerita hari tu. Price pon tak murah sangat kat Marhaban Bikum neh. Kabsa Lamb RM14, Kabsa Chicken RM12. Lagi best Marhaba with Mendi Ch…

Focus

Morning Story

Uhuk uhukkk...srottt sreeetttttt....
Ok. Bunyi-bunyian yang tak best nie akan kedengaran maybe for the whole of this week from me. Hehe. Semalam aku on medical leave. Selain sebab diri sendiri memang tak sihat, sambil-sambil lah menjaga anak dara yang demam sejak Sabtu lepas. Alhamdulillah malam tadi badan dia dah bersuhu normal, this morning juga begitu. Berkat bg ubat on time & doa Ibu gaknya. Wallahualam.
So....ada sape-sape yang rindu kat aku sebab tak update semalam? Mesti korang tertanya-tanya kan nape aku x update blog? Kann? Kannnn? HAHAHA. Perasan! ^_^
Semalam dlm pd melayan karenah Naurah yang kejap ok kejap tak ok tuh, sempat aku menggulung popia nak buat Popia Nestum Chocolate for second time. Kesian pulak tgk Naurah korek-korek balang carik popia dalam serdak nestum. Huhu. So Ahad dah beli siap-siap kulit popia. Nestum masih ada balance separuh lagi from 1st batch hari tu. Bila menggulung dengan anak neh, biasalah asyik ada gangguan dari si kecik tu. Gasak ah. Janji siap…

Kuasa Ibu Bapa

Tadi pagi sampai agak awal la from usual time kat opis. Tetibe Kak Salina cam ajak bersembang. Dia menyuarakan kegusaran dia tentang anak-anaknya yang sedang meniti usia remaja. Aku rasa semua orang pon paham bila kita dalam umur 13 to 17 tu memanglah selalu nak rebel dengan mak bapak. Cakap mak bapak taknak heran lansong. Kawan-kawan lebih diutamakan.
Semua yg mak bapak tegur tak boleh nak terima. Rasa macam deme nak mengongkong kebebasan kita. Semua idea kawan-kawan adalah cool & best & seronok. Enjoyyyy!! Itulah dunia remaja. Tawu nak enjoy aje. Tawu nak happy-happy aje dgn kawan-kawan. Nak mengekspresikan diri la kunun-kununnya. Puii!
Well, aku bukan cakap pasal remaja zaman skrg aje. Zaman aku dulu pon, aku gitu jugak. Dah pernah rasa beb zaman kegemilangan tue. Gemilang ntah malang. Hahah. Semua umat manusia akan melalui zaman remaja neh. Cuma kuat tak kuat iman didada & didikan yang betul dr ibu bapalah saja penyelamatnya. Bukan senang beb nak tangani krisis zaman rem…

Ohh Hajiq!

HAZIQ DARWSY = please pronounce as "Adik Darwisy or Hajiq Dawisy"

Instinct mother haper giniehhh?????

Mode: Tutup muka. Maluwwwwww!!!! =B

At the end of the day, I feel relief =D InsyaAllah. Hopefully. Alhamdulillah......


MI4: Worth To Watch

MI4....phewww!! What more can I say? Pemilihan movie oleh aku utk ditonton di cinema bersama habi tidak pernah mengecewakan ^_^ MI4 is worth to watch. Puas. Berbaloi. Penuh dgn plot. Penuh dengan aksi yang mendebarkan diselangi dengan lawak-lawak slapstik (ape maksud word nie ek? HAHA) & Tomok+ Wife duduk belakang kami sewaktu menonton. Tetibe je kan? Miahaha =P
Siryes la. Aku & habi duduk kat couple seat 2 dari belakang. Masa cari seat tu habi dah perasan & bisik kat aku, Tomok ape belakang kite? Aku, as usual malu la nak toleh belakang pandang-pandang muka manusia neh. Eventho habi soh buat pengecaman, I refused to do it until the end of the movie. Masa balik nak ke parking lot, deme jalan depan kami. Ok. Memang betol Tomok+Wife. Masa bayar parking ticket, deme beratur belakang kami. Yess! Ntah pape. Hohoho. Wife Tomok kecik molek & aku nampak perutnya agak buncit. Apa lagi maksudnya kan? She's pregnant. Maybe kandungan berusia dalam 5-6 months la dr pemerhatian a…

Marhaba & Prof. Muhd Kamil

Alhamdulillah. Baru saja selesai santapan tengahari. Zorubian Chicken from Marhaba. RM10 only. Kepada penggemar makanan Arab, sila datang ke sana. Skrg Marhaba beroperasi di Cyberia Smart Homes. Dengar ceritanya lah. Sebab aku pon tak pernah pergi. Tadi kirim kat opismate aje yang offer mahu tapaukan. Hehe. Memang berbeza dgn harga di Saba' CBD Perdana yang jauh lebih mahal. Di Marhaba, hidangannya sedap & much more cheaper. Utk org yang bijak laksana, kompem la pilih Marhaba ye dak? ^_^
Selalu juga mendengar rungutan tentang kualiti makanan di Saba' yang tidak sehebat dulu. Tidak sesedap dulu. But still, aku dengar every luch hour penuh sesajo manusia kat sane. Tepuk dada tanya selera. Marhaba dalam proses nak berpindah ke salah 1 kedai di bawah management department aku di Street Mall, Cyberjaya. Mengambil alih lokasi kedai yang dahulunya di sewa D'Arif Cafe. Berharap sangat dengan kemasukan Marhaba nanti, Street Mall akan menjadi lokasi pilihan utk makan di Cyberja…

My Parents Are Coming!!!

Adehh...tetibe Mak called dr Johor baru sat tadi neh. Dia kata nak pegi rumah guwe petang ini sampe. Abeh date aku dgn Tom Cruise mlm nanti macam mane? Hohoho T_T
Tapinye Mak malam nanti jugak nak ikot Kak Lin & family pegi Langkawi singgah rumah Kak Ya sekali. So yang tinggal kat rumah aku maybe cuma Abah, Hirraz & Lisa with Abu Bakar Siddique. Dan Anje lah yg ddk dgn aku sekali tuh. Hehe. So apa-apa pon takkan on Friday nak tinggalkan Naurah dgn Abah & the rest aje ek? Mak takde rase cam tak yakin la pulak kt deme semua tu bley jaga Naurah. Ker tak baek pk gtu? Naurah mesti suka sbb Abu Bakar ada sama kan? Kawan dia main tuh. Ayayaiyaiii...
Tanya kat habi, dia pon serba salah dibuatnya. Maybe akan proceed aje dgn plan aku yang asal. Suruh Anje jadik tuan rumah ajelah. Malam nie balik gak rumah MIL plus tgk movie. Esok Naurah ke rumah Andak. Kami pergi kerja, balik kerja amek Naurah balik Sepang. Makan-makan rumah Andak hari Sabtu malam. So petang Sabtu balik Semenyih balik…

Imaginary Friend

Guys, aku rasa Naurah ada imaginary fren lah. Itu kalo guna term mat saleh la kan. Kalo term orang kita, hantu kot? Syaitan? Jin? Hukhuk. Entah. Memang sejak misteri kisah Naurah bermula dari hari Jumaat tak mahu nak minum susu sangat sampailah ke hari ini, ada 1 nama yang agak asing bg aku disebutnya. Aku bajet ada budak baru kat nursery. Tapi asyik terlupa nak tanya kat adik aku ade ke budak baru nama sekian-sekian.
So sebelum aku menulis n3 nie tadi, aku sms adik aku tanya ada ke nama budak nie kat nursery? Untuk kepastian dulu. Dia kata ada. Tapi itu nama belakang budak tu. Most of the time diorang panggil dia nama depannya iaitu Haziq. Sometimes pengasuh dia panggil nama penuhnya Haziq Darwisy. Ohh...Haziq nie aku memang kenal. Sebaya dengan Naurah & selalu di pronounce oleh anak dara tu Hajiq. Yang aku tawu baby baru masok cuma baby Adam. Tapi Naurah tak selok nak ckp nama Adam selalu. Tetap nama yang 1 ini.
Naurah called him as ' Adik Darwisy '. 
Macam suka sangatlah m…

Misteri Tentang Naurah #2

Malam tadi aku rasa lega sangat sebab Naurah tido around pukul 9pm. Lena beno tidonya aku nengok. Sampai ternganga mulot hah! Gaya cam letih sgt. Maybe sebab tido asyik terganggu lately. Kesian. Tapi pukul 12pm dia dah terguling resah seperti malam sebelumnya. Ke kiri tak kena, ke kanan tak kena. Last last dia bangun mintak dokom. Mahu tido sama Ibu & Ayah lagi.
Aku pujuk hati utk tidak bertegas buat bbrp waktu ini. Maybe mmg ada sst yang selalu datang mengganggu tidurnya. Aku rasa seperti faham dgn situasi Naurah. So baringkan dia di katil kami lagi. Itu pon dia mengamok siap terajang-terajang kaki sampai kena kat badan Ayah. Nampak macam marah. Aku tahu memang stress bila 'diganggu' begitu. Bukan aku tak pernah experience dulu. Cumanya Naurah kecik begini dah kena. Sangat kesian.
Aku cuma mampu berdoa pd Allah moga gangguan tidur Naurah berakhir secepat mungkin. Di waktu Maghrib, aku perbanyakkan bacaan ayat-ayat suci al-Quran. Supaya rumah terasa lebih aman & bersih d…

MI4: Ghost Protocol

Walaupon 1 Malaysia tengah kecoh tentang filem Ombak Rindu dikala ini. Aku eventho ada jugak rasa sedikit teruja, malas nak layan sangat perasaan mahu turun ke cinema. Apetah lagi bila baca pelbagai review dari blogger sekalian. Aku rasa aku mesti masok pd komen yang negatif punyer. Aku kan memang sceptical sket citer-citer Melayu neh. Hehehe. Sebab dah pernah terkena. Tu pasal macam serik sket tuh =P
Sejak masok bulan 12, aku dah teruja lebih kat citer Mission Impossible 4: Ghost Protocol. Of course sebab pelakon utama dia Tom Cruise yang super hemsem eventho umo dah 49 tahun. Eh ye ker? Iyer kalo tak silap aku. Aku masih ingat lagi filem Top Gun dia jadik hero dulu. Masa tu dalam era 80-an lagi. Hohoho. Masa tu memang dah minat dah. Tapi kan, aku tengok jenis hero-hero mat saleh nie, makin berumur, makin hemsem pulak kan? ^_^ termasoklah Tom Cruise nie hah!
Kat US dah tayang awal bulan lagi citer nie. Aku manjang la tengok trailer dia kat youtube bagai. Hahaha. Kat Malaysia 15hb iaitu…

Popia Nestum Chocolate

Honestly Naurah memang suka makan popia nestum coklat neh. Pagi tadi siap bawak bekal sebekas kecik ke nursery. Dia yang mintak. Siap pegang erat bekal sampai ke nursery. At the same time dah balun 2-3 potong dalam kereta. Thanks to mek kontan Na kita  utk resipi yang mudah & sedap neh. Balang dah tinggal separuh saja isinya. Maybe kena buat lagi nanti as a titbits for Naurah since she loves it so much =)


Misteri Tentang Naurah

Dah 2 malam kejadian yang seram-seram kuku nie berlaku pd aku & habi. Habi tak seram kot sbb dia macam takde perasaan takot kalo tgk citer hantu. Hoho. Rasa cam dah lama tak tido 1 katil dengan Naurah. So Ahad malam Isnin aku pon angkut budak tu tido tengah-tengah atr aku & habi. Pukul 1 pagi tetibe budak tu terjaga pulak. Mula-mula asyik merengek sajo tanpa ada sebab musabab yg munasabah. Tak lama lepas tu dia jadik baik gila. Tp takmo tido asyik nak ajak main. Siryes tak pernah lg kejadian macam nie berlaku taw!
Usually bdk tu tido around 9pm+ & teros tido nyenyak sampai pagi. Bangun sekali dua hanya utk menom susu. Tak masalah lansong. So bila bdk tu tetibe terkejot, mata bulat pastu memule nanes & then jd sweet giler, aku rasa mcm something wrong somewhere. Aku n habi bajet dia akan flat gila sebab kitorang outing dari tengahari sampai balik rumah 9malam. Rupanya jadi dia terbangun malam buat pe'el pelik pulak.
Paling seram ape taw! Naurah asyik la cakap ' Si…